lørdag den 11. oktober 2014

Jeg har set solen - og det smukke efterår

I dag har jeg være ude og blive "luftet". Ud og mærke solen, og ud og møde virkeligheden. En hurtigt smut i Rema, var hvad det kunne blive til - og så var jeg klar til at sætte mig i sofaen igen. Men jeg havde mærket solen i ansigtet... og dét er noget som kan få humøret og energien op. 


For sikke et smukt efterår vi har..... 17 grader og blå himmel. Haven er ved at være på det sidste - men den er stadig smuk og frodig. Græsset er vådt hele dagen - men med stierne kan vi jo sagtens komme rundt uden at få våde fødder. Bladene drysser og planterne bliver brune... men det er smukt.


Mange er igang med at klippe stauder ned, og sætte løg.... det har vi hverken haft lyst eller tid til endnu. Javist er der ikke længe tilbage i vores ærteblomster, men inden de har sat nogle frø til os, så bliver de stående ved kastaniehegnet. Måske morgendagens "luftetur" bringer os ud og finde lidt løg - og så kan jeg da komme igang med at sætte løg i krukkerne.


En tur rundt i haven med blomstersaksen blev der også energi til, og stuerne bugner nu af de smukkeste buketter. At have muligheden for at lave sine egne buketter er i sandhed en luksus som jeg gerne under alle. Man bliver da glad af blomster...  uventede buketter, hilsner på mærkedage - men bestemt også dem du henter i dit eget skatkammer.


*Nyd weekenden - og efterårsferien hvis du er én af de heldige*

Psssttt...... Vi har stadig 3 af de fine plantespyd til salg.
Se mere HER

UDSOLGT :-)


18 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig dag. Søndag skal vi også huske at nyde, for på mandag vender regnen tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhr for dén da Marie.... Så må jeg ud og snuse til solen i dag. Regn passer jo til årstiden - men det betyder ikke at jeg syntes det er lækkert vejr :-)
   Mange havehilsner Susan

   Slet
 2. Dejligt at du er lidt på højkant igen, især nu hvor de måske sidste lune solskinsdage lyser så smukt op i efterårshaverne. ÆÆÆÆÆlsker det der spidsvindue :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi.
   Du kan tro jeg nok skal suge til mig af det skønne vejr... Godt nok er der 14 dage til jeg har ferie, og dér har jeg masser af planer. Hvis vejret er flot -eller bare hæderligt, så vil jeg jo super gerne i haven... men tid kan man jo aldrig få for meget af. Jeg glæder mig til ferie.
   Vinduet.. ja det er super skønt. Skal jeg kigge efter ét til dig?
   Mange hilsner Susan

   Slet
  2. Tak for vindues-tilbuddet, men jeg allerede et vindue i et bed..... det er bare knapt så fint som dit :-)

   Slet
 3. Skikkelig flotte bilder av hagen din. Det vinduet var fantastisk flott!
  Ha en fortsatt riktig fin helg.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stein.
   Tusind tak for din hilsen. Jeg er også utrolig glad for haven - den viser sig utrolig flot her i efteråret. Sidste år havde vi jo ikke det store staudebed, og det er virkelig glædeligt at se at vores "plan" er lykkedes. Det er virkelig fint... selv om det er sent på året.
   Også skøn weekend til dig
   Susan

   Slet
 4. Magiska bilder av en magisk trädgård...sååå fina bilder! Här på ön har vi ett underbart väder också, vilken skön höst!
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti.
   Magisk... ja det er faktisk en rigtig god beskrivelse. Det er magisk derude nu... lyset er meget specielt og smukt, og stemningen er sådan lidt eventyragtig.
   Lad os håbe det fortsætter lææææænge endnu :-)
   Mange havehilsner Susan

   Slet
 5. Hej Susan!
  Må sige som andre, hvor er det et dejligt vindue, og ikke mindst billedet af det. Og du har ret sådan et vejr er lige til at blive i godt humør af, jeg kan næsten føle mig små forelsket, og ikke mindst forkælet, og med blomster i huset så er det da også i top.
  Susan jeg ved ikke hvad du fejler, men har fået forståelsen af at du nogle gange har det mindre godt, og hvor er det skønt at høre du kan glædes over al den skønhed der er omkring dig.
  Mange hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Du har helt ret..... i det hele :-)
   Jeg har det ikke altid særligt godt.... generelt meget sjældent sådan rigtig godt. MEN jeg finder så meget glæde og energi i min have, Orangeriet og min blog, at jeg ser det som min bedste medicin :-) Faktisk har jeg overvejet om jeg skulle skrive om hvordan haven gør mig så godt.... da det måske kunne hjælpe andre. Men jeg vil jo helst heller ikke fylde bloggen med sygdom og negativitet - for det er slet ikke sådan mit liv er. Men skønheden og stemningerne som haven har.... den løfter humøret og giver kroppen ro. Følelsen af at være småforelsket i haven... den kender jeg helt bestemt.
   Mange hilsner og skøn weekend til dig.
   Susan

   Slet
 6. Efteråret er en smuk tid. Super dejlige billeder fra jeres have. Det gamle vindue er slet ikke til at stå for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja er det ikke bare skønt i år..... :-)
   Sidste år var efteråret også smukt -jeg kan huske hver eneste dag fra sidste år. Men det var dog ikke så lunt som det er i år. Lad os håbe det holder lææææge endnu.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 7. Ja, man bliver rigtig glad af at kunne gå ud i sin have og plukke en fin buket - også på denne årstid :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Bente.
   Ja ikke... det er lige som om at man kan få sommeren til at vare længere når man klipper løs - og lader blomsterne få lov at fylde stuerne.
   Og duften.. jeg er vild med den duft af have, som de tager med sig ind.
   Mange hilsner og go søndag.
   Susan

   Slet
 8. Mon ikke du nyder solen i dag også? Håber at du får overskud til en luftetur igen.
  Ja, havens storhedstid rinder ud for i år, men der er faktisk stadig mange smukke ting at glædes over - og ude i den store natur bliver der jo i øjeblikket gjort klar til det helt store maleri med røde og gule farver.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Jo du kan lige tro jeg nyder den idag :-) Har været et smut i haven med kameraet, og fået luftet godt ud i hele huset. Det er skønt.
   Lufteturen skal der blive overskud til... imorgen skal jeg jo gerne på arbejde - i 8 timer.. så det er op over jeg bliver frisk.
   Jeg glæder mig særligt til jeg er så frisk at vi kan tage en tur i skoven... jeg elsker skoven om efteråret. Jeg vil ud og se det store maleri :-)
   Mange knus Susan

   Slet
 9. Hej Susan.Det er utroligt hvor mange dejlige oplevelser os havefolk har....................og din dejlige have og orangeri gør jo en masse godt for dig.
  Skønne efterårsbilleder du viser...............og vinduet er bare SÅ skønt.
  Her er jeg ved at være færdig i haven.............men er gået i gang indendøre med at male mit soveværelse.
  Håber du er ved at være frisk igen...............og rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.