tirsdag den 28. oktober 2014

Bar jord og kærlighed

Ferie er nu en vidunderlig ting. Jeg er vild med konceptet - simpelthen. Flere dage hvor man selv bestemmer  hvad der er på programmet - hvis man da har noget program. 

Jeg har noget der ligner en skitse til et program  - med ting jeg gerne vil have styr på. Men egentligt så er jeg bare ret ustruktureret i denne uge - og det er ret skønt og befriende. 


Men en solskins dag som dén i dag, kan jo ikke andet end at lokke mig uden for. Temperaturer på over 15 grader og sol - så er det nu ganske ok at gå i gang med vinterklargøringen. 
Og det var jo også ren kærlighed som mødte mig derude. Frøstandende på Magnoliaen så nærmest ud som om de mødtes i et stort smækkys - og sådan et syn kan man da ikke andet end blive glad af. 


Så glad og fro fik jeg fundet grensaksen frem - og så begyndte det store arbejde med også at få fundet den bare jord frem. Ja - det er nu ikke kønt, dét dér jord, men det er jo ganske sandt, at hvad der fjernes nu, det skal man ikke tænke på til foråret.


Det gjorde faktisk lidt ondt at fjerne alt det som stod med blomster og smukke grønne blade. En dag som  i dag - så virkede det alt for tidligt. Men hvem ved hvor hurtigt vejret ændrer sit humør? Måske vi snart får frost - og så er det ingen fest at gå derude.


Så alle de smukke gyldne blade her - de er nu væk. Ligesom alt der dækkede jorden. Så det er en underlig fornemmelse at se på hvad jeg har bedrevet i dag. Fedt at være nået SÅ langt, og være kommet et stort skridt tættere på "vintertid" - men ikke fedt at se alt det grønne og frodige forsvinde om i traileren.


Og det blev virkelig til et pænt stort trailerlæs - et velduftende og pænt et af slagsen vel og mærket.


Men ikke alt måtte lade "lokkerne falde". Jeg nænnede ikke at klippe vores kæmpeverbena ned, og jeg ved at fuglene bliver glade for den beslutning. De vil også kun give liv og blive en smuk del af vores vinterhave - så nu har de alle fået støtte af vore plantespyd, og er klar til efterårets vind og vejr.


Men her er de så  - Dahliaernes bare fødder. De har ikke set solen siden de blev plantet i det tidlige forår, men i dag er de både kommet til overfladen, blevet vasket og nydt eftermiddags solen. Nu skal jeg blot udtænke hvordan de skal gemmes, så de også er i fuld vigør til næste forår.....


Lukla nyder også ferien :-) Det er skønt at sove længe, og så hygge rundt sammen med mig. Det er også godt at være med i haven - hvis hun altså kan få lov at lægge sig inde i Orangeriet. Den kolde jord eller fliserne er ikke populære mere - men hvorfor også vælge dét, når hun fint kan følge med i alt hvad jeg laver inden fra "varmen".


Nu håber jeg, at få flere dage hvor solen vil smile ned til mig. Jeg skal ha´ fundet noget mere bar jord, og jeg skal ud og mærke noget mere af  havens kærlighed. Jeg er jo også langt fra færdig... men må vist også hellere klappe min lille hest lidt. Sparer på energien, eller ihvertfald huske at spæde den godt op med go´ mad, kaffe og hygge. "Ferie kan også bruges på sofaen Susan".... og ja - det er slet ikke så ringe endda. Men lige nu - nu er jeg ret ivrig for at få haven helt klar til vinteren.

*GARDEN LOVE*


16 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Jeg kan allerbedst lide det af Lukla. Hun er da en rigtig prinsesse :-) Fortsat god ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Ja Lukla er en prinsesse uden sammenligning..... Fotomodel fra fødslen.
   Knus Susan

   Slet
 2. Skønt billede af Lukla, som hun ligger der og troner på stolen :) Med det vejr, vi har i disse dage virker det bare så tidligt at hive ting op af bedene, men det går jo den vej. Jeg begynder nok ikke før om 14 dage, for i weekenden skal jeg have lagt de sidste løg....

  God ferie i nogle dage endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes også det er tidligt at rydde haven - men jeg ved af erfaring at det er meget sjovere at kigge på det imens vejret er godt og lunt. Senere... så foretrækker jeg at blive inden for :-)
   Dog har vi stadig en masse løg at lægge...... gad vide hvornår vi skal gøre det egentligt ?
   mange hilsner og god weekend
   Susan

   Slet
 3. Hej Susan!
  Og sikke et vejr at holde ferie i, det kan da ikke blive meget bedre. Jeg har blot klippet hist og pist rykket lidt op, kan ikke rigtig nænne det, men fjerner ukrudt i stedet, og nyder det helt igennem fantastiske vejr, det får glæden til at vokse, love is in the air ,kom jeg til at tænke på:-)
  Dejlige billeder, og Luka gør sig godt på stolen:-)
  Fortsat god ferie
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette.
   Ja det var en skøn ferie...... men alt for kort dog. Det kender vi nok alle :-)
   Vejret var skønt og lige noget jeg kunne bruge, nu jeg skulle i haven.
   Det var ret råhygge - Lukla og jeg og frie tøjler med planerne.
   Mange hilsner og skøn weekend
   Susan

   Slet
 4. Ferie er en skøn opfindelse, og ja det er noget så dejligt selv at bestemme hvad man har lyst at lave. Herlige efterårsbilleder fra jeres have.
  Her står den jo på julehave, så jeg venter på at det bliver lyst så jeg kan se at komme ud og komme i gang :-) Endnu en dejlig feriedag til dig. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Julehave.... Ihhhh hvor jeg glæder mig til at komme forbi og se den Anette. Det bliver nemlig en skøn dag- og vi ser meget frem til dagen.
   Jeg skal dog bruge mere end lys for at komme i gang i haven... jeg skal også bruge tørvejr, og gerne lidt sol.
   Knus Susan

   Slet
 5. Sikken energi du har, og hvor er det nogle store dahliabasser, du har gravet op. Gad vidst hvad Lukla tænker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja det er nogle store dahlia vi har gravet op. Utroligt når man tænker på hvor små de var da vi satte dem.
   Og hvad Lukla tænker - det ved INGEN :-) Men det er helt sikkert at hun forstår bare at være med - at nyde at vi er i haven, og at hygge.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 6. Sikke et vejr du har ferie i Susan. Nyd det endelig :-)
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nød det alt hvad jeg kunne :-)
   Knus Susan

   Slet
 7. Hej Susan.Hvor er det godt at vejret arter sig godt nu da du har ferie.Har også været i gang med at klippe lidt ned og lægge de sidste løg i går da vejret var helt fantastisk.
  Ja !!! det er dejligt at have dage hvor man kan gøre lige hvad man har lyst til.
  Og Lukla troner da fint oppe på stolen og holder øje med dig.
  Rigtig god ferie Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jette.
   Vejret holdt sig rimeligt i skindet - og jeg fik gjort lige det jeg havde mest lyst til. Det var en skøn ferie.
   Mange hilsner og go weekend Susan

   Slet
 8. Hello Susan, loooooove your autumn garden...........today I have also worked in my garden to make everything ready before winter........I enjoy that! Have a wonderful weekend,

  Hugs Jade

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Jade.
   It's great to be at the forefront of work in the garden. So we can better enjoy it all - and relax :-)
   Best wishes Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.