fredag den 19. april 2013

Håbet er lysegrønt


Nu tror jeg snart det sker.... Tulipanerne springer ud. 


Stort set alle dem i krukkerne viser knop, og nogen endda farver...... Jeg er meget spændt på at se dem. 


Bladene er helt sprøde og friske, og har den smukkeste grønne farve. En rigtig forårsfarve. Hvis de næste dage bliver lune, så måske vi kan se blomster allerede i weekenden?


Mange af krukkerne er arrangeret på trappen foran Orangeriet. Her vil de danne den fineste ramme - og byde os velkommen hver gang vi går derud. 


Hornviolerne giver allerede nu lidt farve på trappen.... Og hvis tulipanerne er de farver som jeg forventer de skal være, så vil de passe fint sammen med dem. 


Vores pæretræer i espalieret har også fået de fineste knopper. De er kommet i løbet af de sidste 3 dage, ja jeg har nærmest kunne se hvordan de er vokset for hver dag. Vi håber på at bierne gør sit for, at vi i år får en fin lille høst .. ja bare flere end de 2 pærer vi fik sidste år. 


På terrassen stod der fra morgenen et par kasser med planter til vores veranda. Smukke blålilla hortensia - købt til en rigtig forårspris i Plantorama, nemlig 40 kr stykket. Selv om jeg har masser af hortensia i Orangeriet, så vil jeg alligevel ikke undvære nogle som allerede nu er klar med store blomster. Kasserne er tomme nu, for jeg har fået plantet dem i krukker....  én af dagene skal jeg nok vise billeder fra dén side af huset. 


Og imens vi venter på at blæsten lægger sig, og forårs temperaturene kommer tilbage, har vi en spændende weekend foran os. I morgen skal jeg finde vinderen af min Give Away, og vi skal på besøg hos keramikeren Helle Nørby. Dét glæder jeg mig særlige meget til - for vi skal hente den færdige sten med vores dejlige hund Sherpa´s poteaftryk.


Og Sherpa... han nød en lille lur ude i blæsten idag, med det resultat at han var helt dækket af blade da han vågnede op. Ja  - hvis det ikke er for de fine skud fra pæonerne der ses i baggrunden, så ligner det næsten efterår. 

* Rigtig god weekend *

5 kommentarer:

 1. Wow, så langt våren har kommet hos dere!! Her har krokusene så smått begynnt å blomstre, men vel det eneste så langt:) Venter på tulipanene, men jeg kan ikke se antydning til dem enda. Jeg må nok vente en stund til:)
  Vakre stemorsblomster!
  Ha en fortsatt herlig kveld:)) Klem

  SvarSlet
 2. Hej Susan.Skønt med alle krukkerne med tulipaner......har selv en del.Det bliver rigtigt dejligt når de blomstre.
  Sjovt nok har jeg også lige købt en rigtig smuk hvid hortensia.
  Er rigtig spændt på at se Helle Nørbys sten af Sherpas fodtryk.
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
 3. Sikken mange dejlige krukker med tulipaner.:-)
  Købte også et par Hortensia for nogen dage siden og plantet i krukker, men de så næsten døde ud her i dag.
  Håber at det kun er fordi det stormet og pisket ned med regn i går.
  Har da Hortensia i krukker som har overlevet udenfor om vinteren.
  Nu må vi se om ikke det snart bliver varmere snart, vi må jo bare håbe..:-)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det må vist være forårets højdepunkt, der venter på dig lige om hjørnet, med alle de krukker med tulipaner.

  SvarSlet
 5. Mine tulipaner i krukkerne begynder også at vise ansigt... Men tulipanerne i bedet i drivhuset, de er plukkeklar... Har plukket de allerførste buketter i går og i dag... Og du har ret, det er skønt de er så knasende grønne... Noget helt andet end de købens.. ;0) Håber du ligger et foto ind af poteaftrykket... :0) Go solskinsweekend herfra...

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.