onsdag den 3. april 2013

Det spirer og gror

Der er liv i gartneriet (også kaldet køkkenet)..... rigtig meget endda. Næsten alle de til såede potter har grønne blade og stængler der kigger op, og nogen har måske endda rigeligt af dem.


Her er det mine kongelys der kigger op....i flok. Ja der er ikke så meget ensomhed i dé potter, og jeg tænker at de nok er sået for tæt.


Men nu er det jo sådan de er sået... og så må jeg jo bare huske til næste år, hvordan dén "børnehave" klarede skærene.


I disse rootrainers har jeg sået tobakspibefrø. De kigger op én efter én - men i et meget moderat tempo. Nogen der til gengæld har spirret med turbofart er ærteblomsterne. Ja - så hurtigt at de allerede efter 4 dage er flyttet til de koldere gemakker i soveværelset. Det tog dem 1 døgn inde i varmen til at spirer - og så tog de ellers fart på. Meget hurtigere end jeg havde forventet - og nu skal de allerede "nippes" i toppen.


I haven er der også forårsfornemmelser. Overalt hvor jeg kigger er der noget på vej op af jorden. Ja vist skal jeg kigge godt efter nogen steder - nærmest med et lup, og andre steder er der stadig masser af "vinter-rod" der dækker. Men under det hele.... dér er der liv.


2. påskedag blev brugt hjemme - og hvordan hygger man sig bedre, end når man får jord under neglene, og duften af jord og græs i næsen. Jeg skulle bare liiiiige klippe lidt i en vissen klematis, og pludselig havde jeg klippet ned i beddet foran huset, og sørme også haft den lille rive i gang.

Så skal jeg lige love for at man rigtig kunne se alle skuddene. Der var ikke alverden beskyttelse i de kviste der var tilbage, så jeg tænkte det var ligegyldigt om de var der eller ej.


Sådan et "forårs-ordnet" bed er jo ikke særligt kønt - rodet og bart. Men bare det, at man nu er nået SÅ langt i kalenderen i forhold til at sommeren kommer tilbage, gør at det alligevel bliver smukt at se på. Sjovt ikke?


Noget andet smukt er mine nyindkøbte roser. De står og hygger sig i Orangeriet, og venter på at de kan komme i jorden. Det ser ud til at de har det ok med at stå derude selv om nattefrosten stadig bider - de fine skud har ingen tegn på frostskader. Derimod ligner de nogen der stråler over de 25-30 grader som Orangeret giver dem i dagtimerne. 

Det var så lidt nyt fra køkken, have og Orangeri.....  Mon ikke I også skal se lidt billeder fra stuen én af dagene. 

*Havehilsner til jer alle*


8 kommentarer:

 1. Hej Susan.Ja! det spirer og gror da godt nok hos dig.Jeg har også sået bitte små frø.......kæmpe verbena.Og de spirer på livet lyst.
  Har lige fundet min roottrainer frem,og lagt lathyrus frø i blød.Nu er jeg da lidt spændt på om det går lige så stærkt hos mig.
  Der er også godt gang i alle forårsblomsterne i haven.Og mine bonderoser -dagliljer og floks er også godt på vej.
  Nu mangler vi bare at den sidste sne forsvinder og nattefrosten holder sig væk.
  Rigtig god arbejdslyst i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja - måske det er temperaturen i min vindueskarm der har været lidt for varm. Der er nemlig en radiator under den. Men det er altid spændende at se hvad der kommer op.... utroligt hvad der kommer ud af de små frø.
   God fornøjelse.
   Mange knus Susan

   Slet
 2. Å så flott å se at det spirer og gror - et sikkert vårtegn:)
  Her hos oss er det ennå mye snø, men det har regnet i hele dag så snøen forsvinner vel snart.

  En riktig deilig onsdag til deg:)
  Klem fra Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Sne... Ja er sjovere med foråret, og det er vel også på vej til dig inden alt for længe.
   Har I stadig store mængder liggende?
   Mange forårs hilsner fra Susan

   Slet
 3. Hej Susan.. Det ser dejligt ud! Jeg sidder netop og skriver på et indlæg om mine små spire i vindueskarmen. Jeg har også hundredevis af kongelys, alt alt for mange, og jeg ved at jeg ikke har plads til halvdelen, når de pottes om! :( Men det er typisk mig.. Hehe.. :D

  Hav en dejlig aften! :)

  Kh. Mia Elvira

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må ha´ fat i en masse plast potter, og så forære dem væk :-)
   Gode veninde gaver måske?
   Også god aften til dig.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Avundsjukt tittar jag på dina vårsådder. Här är det fortfarande 50 cm snö och jag kommer inte in i mitt växthus.

  /Helen

  SvarSlet
 5. Fantastisk livsbekræftende Susan....og ja ind i mellem spirer de små frø så villigt at det næsten kan tage pusten fra en ;0)

  Knus og forårssmil Dorthe

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.