mandag den 2. januar 2017

Når jeg ser tilbage på det gamle år - 2. del

"Køkkenhaven" - lille med god, har givet os masser af gode ting til køkkenet, og igen må vi bare sige at mange hektrar jord ikke er nødvendigt for at kunne forsyne sig selv. Vi har fået både løg, salat og krydderurtet - og endda fået noget til vinterdepotet.


Pærerhøsten blev så stor som aldrig før - og vi har nu køleskabet fuldt af den lækreste pærerchutney som min søde mand har lavet. En luksus af de bedre :-)


Efterårsfarverne kom krybende ind imellem sensommerblomsterne - og snart var det smukke gule løv overalt i haven. Det er så fantastisk smukt. 


Da efterårets første "storm" fejede over landet, var vi i marsklandet syd for grænsen. Et virkelig dejligt sted hvor hunde er mere end velkommen - og hvor der er plads og hjerterum. Marsken er vild og smuk - og særligt vild i blæsten.


Jer som følger bloggen ved det - hundene er vores børn, og det betyder meget for os at have dem omkring os. Det går godt med lille Sarpa, som har vokset sig til en smuk og dejlig hund. Lukla - som er Sarpa´s mor er jo ved at være en "voksen" dame, og det har et par gange slået mig at hun ikke er unghund mere. De nyder begge at være med i haven, og nogle friske ture og masser af leg er en del af at være hund her på matiklen.


Frosten kom... smuk og elegant. Hele haven shinede og lyset fik dét der særlige vinter-skær over sig. Selv en trist plæne bliver smuk når den får et lag rimfrost..... på magisk vis.


Sneen lod vente på sig - og gør det stadig. Men det skulle ikke ødelægge glæden ved at tage i skoven og hente forsyninger til vinter og julehaven. Julen er ikke til at komme uden om og det er for mig årets dejligte højtid.


Julemarkeder er heller ikke til at komme uden om - heldigvis :-) Min mor udstillede hendes smukke broncekunst til ét af slagsen og det var hyggeligt at kigge forbi. Den smukke smukke engel her var med på julemarkedet, men blev ikke solgt..... den lå derimod under juletræet til mig juleaften. Sikke en dejlig og fantastisk gave.


Julelysene i det gamle æbletræ var nærmest som en gave fra min søde mand... han brugte en lørdag aften på at sætte dem op imens jeg var til julefrokost. Måske jeg bare er lidt sentimental - men det gjorde mig oprigtig glad. Min mand - han forstår hvad der betyder noget. Den største mistelten fandt vejen med os hjem fra en skøn dag i det julepyntede Århus, og den er da lige til at elske. Der er noget magisk og eventyrligt over sådan en - og lidt romantisk. 


Fuglene fik også en masse kærlighed og haven fik nye foderautomater til deres buffet. Fuglelivet er en stor del af vores haveglæde, og med en fin og fyldt buffet er vi godt besøgt.


Julen blev fejret hos min mor, og derfor blev årets juletræ et fint lille cedertræ som så fik lov at stå hele december i stuen. Det er et særligt træ - sådan lidt "vintage" i farve og form, og ja - det står stadig fint og sundt i stuen. I det nye år flytter det selvfølgelig ud i haven - først i en krukke, og senere skal det forhåbentligt indgå i nye planer og ideer derude.


Jeg har været langt fra så aktiv som jeg egenligt gerne ville have været herinde - men jeg håber I stadig følger med og glæder jer til det nye år ligesom jeg gør. Min søde mand og jeg har nemlig haft travlt med noget ganske spændende og ganske smukt. Snart løfter vi sløret for hvad vi har brugt tiden på.....  men indtil da kan I jo nyde billedet herunder.... :-)


Husk at I også kan deltage i min Give Away
Tryk på billedet for at være med


8 kommentarer:

 1. Smukke tilbageblik på året. Jeg tænkte netop på dig, for her sner det, og haven er allerede dækket af et fortryllende hvidt lag. Jeg håber også, du får lidt hvidt drys.

  SvarSlet
 2. Skønne billeder ... og, åh, det sidste, sommerbilledet i modlys, bliver man helt blød i knæene af :-) Nu venter vi spændt på at høre hvad det er I har gået og lavet ...
  Kh Nana

  SvarSlet
 3. Skønne dejlige billeder.
  Glæder mig til at høre nærmere. Du forstår at skabe spænding😉Kan næsten ikke vente.
  Glæder mig også til at følge dine indlæg. Du har virkelig en speciel gave, hvor du formår at skabe et magisk univers. Jeg nyder, at komme på besøg i din verden.
  Kram

  SvarSlet
 4. Smukke årsbilleder... og en nyhed...uh, det er spændende..hvad mon det kan være

  SvarSlet
 5. Härliga bilder och ditt år ser ut att ha varit fint! Nu hoppas vi på ett kul och glatt 2017...bilden på ditt växthus är LJUVLIG!
  Varm kram från Titti

  SvarSlet
 6. Kære Susan.

  Det er altid en meget æstetisk oplevelse, at besøge din blog. Sikke et spændende år, I har haft. Og sikke en storslået skønhed, I fik lov, at opleve på Island.

  Er så spændt på, hvad det er I har haft gang i??? :o) :o)

  Rigtig godt nytår.

  Knus

  SvarSlet
 7. Lindo lugar que moras. Adorei esse pântano. Aqui muito calor.
  Lindos os cães.
  Feliz 2017.

  SvarSlet
 8. Godt nytår til jer :-)
  Flotte billeder du viser i dit tilbageblik. Spændende hvad i har gang i.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.