tirsdag den 17. maj 2016

Så kom spøgelserne ud :-)

Så kom vinterspøgelserne ud. Ja - mine pelargonier ligner altså spøgelser når de kommer ud i solen efter deres vinterophold på vores lukkede altan. 


De er både blege og visne, temmelig grimme og ret ucharmerende... ja ligesom spøgelser. Vinterlogiet har budt på lys og en sjat vand en gang imellem, og selvfølgelig ingen frost. Men ellers har de ikke fået meget opmærksomhed.


Og hvornår er det så de får lov at blive lukket ud? Ja - det er jeg altid i tvivl om, for hvornår er risikoen for frost ovre? Ja det ved man jo aldrig, så det er en chance at tage. Omvendt så skal der også være klar til dem i orangeriet, for når først de er på plads så orker man næsten ikke at flytte dem igen.


Og klar.... det blev orangeriet i torsdags. Det sidste glas blev gjort rent og plantebordet blev skrubbet og skuret. Alle kasser med alt mit habbengut blev sorteret og ryddet op, og NU føler jeg mig klar til endnu en sommer herude.


Min søde mand som også havde båret de støvede spøgelser ned i haven, hjalp også med at pille og plukke i de visne planter. En stor hjælp som også er super hyggeligt.
Nååååe ja..... Sarpa hjalp også til - ganske som hun plejer.


Jeg pottede om og klippede lidt i de planter som alligevel havde vokset sig for store. Jeg er vild med de store krogede planter som ligner nogle der har levet et langt liv - men da vi gerne selv vil kunne være i Orangeriet også, så må jeg klippe lidt en gang imellem.


De tomme potter..... dem tjekkede Sarpa for insekter og go´ gammel jord :-)


Fikse og færdige til en ny sommer.....  pelargonierne er nu klar til at få en flot farve, sætte uendeligt mange smukke blomster og bringe stor glæde til vores haveliv.


På plads i Orangeriet ser de altid lidt pøjede ud i starten. Men om få dage er de helt anderledes sunde at se på og om en et par uger er de et blomsterflor uden lige. Jeg glæder mig :-)

10 kommentarer:

 1. Det skal nok blive fint, som det plejer i din have😊.
  Har du lyst til at se lidt havebilleder fra min minihave, er jeg på instagram.Hilsen Hanne Halken🌹🌹🌹

  SvarSlet
 2. Det skal nok blive fint, som det plejer i din have😊.
  Har du lyst til at se lidt havebilleder fra min minihave, er jeg på instagram.Hilsen Hanne Halken🌹🌹🌹

  SvarSlet
 3. Hej det er så hyggeligt, altid god inspiration at kigge forbi hos dig
  God aften

  SvarSlet
 4. Perlagonier er godt nok en sjov plante, selvom den ser træl og sølle ud, bliver den stor og flot i læbet af ingen tid😀

  SvarSlet
 5. UPS..der fik du lige mindet mig om de spøgelser jeg har stående i kælderen. Hvis ikke de er helt gået til må jeg da hellere se at få dem over i haven :o) jeg syntes dine spøgelser allerede ser lidt mere levende ud efter du har nusset dem og givet dem ny jord.
  Knus Fra Linda

  SvarSlet
 6. Kære Susan.
  Jeg har aldrig forsøgt mig med Pelargonier, men det kunne være spændende med et lille nyt projekt til mit driverhus. Er det ganske almindelige eller er det bestemte sorter du bruger f.eks duftpelargonier. Det ser hyggeligt ud og godt I alle kan hjælpe hinanden :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Jeg er mest til de "gamle" slags.. dem med royale navne. De lyse og særligt de sart rosa. Duft pelargonierne er også et hit. ... elsker duften.
   Go dag

   Slet
  2. Hej Kirsten
   Jeg er mest til de "gamle" slags.. dem med royale navne. De lyse og særligt de sart rosa. Duft pelargonierne er også et hit. ... elsker duften.
   Go dag

   Slet
  3. Kære Susan. Tak for dit svar, så prøver jeg med Ingrid - det er den jeg kender fra de forskellige steder og ser om jeg ikke kan få fat i et par enkelte duftpelargonier i weekenden, for da er det havemesse i Gram på slottet :-)
   Knus
   Kirsten og god dag til dig og hundene.

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.