tirsdag den 3. maj 2016

På weekendtur til foråret

Imens I herhjemme oplevede en del regn i weekenden, tog vi forskud på det forår som nu kommer os i møde. Vi har nemlig været på en forlænget weekend i Harzen, med min søde mands forældre, mine svigerforældre. 


På vejen gjorde vi hold ved den fine butik Rathjens Depot - dén vi også besøgte for kort tid siden. Ja sådan en butik kan man ikke bare køre forbi når man nu ér på de kanter - så ud over en fantastisk shopping mulighed, så var det også stop for formiddagskaffen.


Skattejagten gav pote, og vi fandt den helt rette zinkspand til vore nylavede bord til havegrillen (mere om det projekt senere). Og så... så fik jeg endelig købt den lille opsats som jeg har sukket efter siden vi besøgte stedet sidst...... NU er jeg også en heldig ejer af sådan én.

 

Og så... så forelskede jeg mig da lige i dette sæt med bord og stole - og sandstensopsats ♥ Ja jeg måtte jo lige prøvesidde - og hundene var enige med mig. Dét sæt klæder mig virkelig godt.


Vi nåede frem til Harzen - og blev mødt af en god portion sne, da vi ankom til stedet hvor vi skulle bo. Men Resortet ligger også ret højt - over 800 meter, så der er temperaturen lidt anderledes end neden i dalene. Hundene nød sneen i fulde drag - men efter 6 timer i bilen, kun afbrudt af mindre pauser, så var det også tiltrængt at komme ud og være fjollede, som hunde nu bør og skal.


Sightseeing skulle der til - og i Wernigerode var både temperaturene og stemningen af forår virkelig skruet op. Alt var længere fremme end det vi havde sagt på gensyn til derhjemme, og det var et dejligt pust endeligt at mærke foråret.


Blomsterhandleren gjorde også sit til stemningen af forår... sikke et flot flor. Mange lod sig friste - og selvfølgelig. Hvorfor ser vi ikke sådan noget herhjemme? Tænk alle de smil sådan et syn vil give folk - for ikke at tænke på de buketter som mange helt spontant ville tage med sig hjem. Jeg blev utrolig fristet - men eneste fornuftige var jo at lade dem stå, og finde en buket der ligner i lille danmark istedet. 


Hundene hyggede sig ligesom vi to-benede. I Tyskland er hunde yderst velkommen, og det er ingen sag at have dem med. De er velkommen på både restaurationer og i butikker, og alle er virkelig afslappede omkring hunde. Lukla har jo før været med på sådan en tur, men det var Sarpa´s debut. Hun klarede det hele så fint, og vi syntes at kunne se hvordan hun nærmest er blevet lidt højere af alle de oplevelser.


Byens gamle bygninger emmer af historie og stemninger, og de duftende og iøjnefaldende forårs bebudere flankerede alle bygningerne så fint. Kirsebærtræerne stod i blomst, ligesom de utroligt gule forsythia og mælkebøtte. 


Og så er det jo... at uanset om man kan li´ den gule farve eller ej, så kan man med garanti altid li´ den stemning som den bringer med sig når den følges med forårsbebuderne.


Og så var det jo... at imens vi gik der og duftede til foråret... så fik vi sådan en trang til at opleve det hele hjemme i vores egen have. Det kriblede i mine fingre for at klippe og luge lidt derhjemme, og følelsen af forår bed sig helt fast i mit havehjerte.


Hundene fik vist også forårs-kriller...... det var SÅ skønt at snuse til mælkebøtter ;-)


Byen Bad Harzburg var bestemt også en skøn oplevelse. Deres gågade er "overdækket" af flotte kastanietræer, og dét er ret godt tænkt. Dén følelse som man får af at gå under sådan et smukt grønt tag er da skøn - og jeg ved ikke med jer, men jeg vil da få lyst til at bruge timer sådan et sted ... og shoppe. 

Butikker var der dog ikke så mange af - men hyggelige cafeer og spisesteder, dem fandt vi :-)

Info... Dukken der hænger i træet forestiller en Djævel. I anledningen af Valborgsaften var alle byer og private huset dekoreret med hekse og djævle, ligesom både voksne og børn var udklædt. Alle var klar til lørdag aften hvor der skulle være fest med bål og sang. 
Gaden bliver også fulgt at et fint fint vandløb..... der er en rislen så fin og hvis man da ikke lige døjer med en lille blære (så lyden vil gøre dét problem endnu større) så må alle da syntes det er utroligt hyggeligt.


Og så var der turens virkelig store og brugbare inspiration..... nemlig hvad man kan bruge alt sin plænemos til, nu man ikke gider at have det i græsplænen :-) Man laver da bare fine havefigurer af det istedet - opfindsom og virkelig kreativt tænkt. Jeg er stor fan :-)


Ja mos findes jo i forskellige farver - så hvorfor ikke udnytte det til at lave mønstre og få alle de små detaljer med :-)


Da turen gik hjem over igen, var det ligesom om at temperaturen ikke ville falde igen...... vi tog vist det gode vejr med hjem til adressen i Viborg. Alt blev mindre grønt på vejen mod Danmark, men allerede i dag tirsdag har alting ændret sig uendeligt meget uden for.

Vi fik lov at opleve foråret på forskud - og nu glæder jeg mig til de skønne temperaturer som er lige på trapperne til os herhjemme.


*SKØNT FORÅR I VENTE*

4 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Harzen er et smukt sted at være og det er dejligt at bevæge sig rundt i en natur hvor man kan møde alt fra sne til sol - byerne er utrolige flotte med deres historie og bygningsværk.
  Dejligt med en forlænget weekend med smagen af forår og hygge både for mennesker og hunde.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig tur I har haft...og skønt I tog vejret med hjem til DK...de sidste par dages varmere temperaturer har virkelig fået det til at "eksplodere" i haven :)

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig tur i har haft, det ser skønt ud. Dejligt når man også kan få hundene med på oplevelser. Nu får vi travlt i haverne, der sker noget nyt hver dag.

  SvarSlet
 4. Tak for turen, der ser utrolig hyggeligt ud i Harzen.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.