søndag den 23. august 2015

Sensommer aften med levende lys

Vi suger til os af det dejlige vejr. De varme dag og de lune aftener, og den fantastiske flotte himmel over os i døgndrift. Der er danske sommer når det er bedst, og hvor er det bare dejligt når vi bare SÅ gerne vil tilbringe alt vores tid i haven.


Vi kan ikke andet end at nyde det, og vi nyder særligt feriefølelsen som kommer listende tilbage nu vi har den første weekend efter at vi er startet på arbejde igen. Vi har nydt at kunne spise under æbletræet endnu en gang, og med levende lys og friske blomster på bordet, smagte den grillede laks endnu bedre.


Det var ikke så varmt her i aftes, men i vores dejlige lille Orangeri er der dejligt og lunt. De levende lys varmer både rummet og mit hjerte. Det er en fantastisk stemning og både vi og de 4-benede hygger sig med at rykke inden for i glashuset.


De levende lys kan dét dér med at bringe rum, stemning og varme til en have. Følelsen af at det er et rum hvor der er godt og trygt at være, bliver unægteligt større når der er lys i skumringen og i mørket.
Jeg hører det nogen gange - og ved at folk tænker det.... at det er lidt underligt at "indrette" sig ude i haven. Men de der gør det, bruger bare deres have mere. Og selvfølgelig gør de de ... mennesker er nemlig skabt sådan at vi helst ikke sidder med ryggen til døren, og vi helst opholder os hvor vi får følelsen af at være trygge og afslappede. Det følelse giver en have med lys og rum.


Vi har levende lys flere steder i haven. I lanterner rundomkring på stierne og ved trappen til Orangeriet, i små glas i træerne, på havebordet  - og selvfølgelig i Orangeriet.

Levende lys gør haven mere levende - det er enkelt og ganske sandt :-)
Mange havehilsner fra Susan

*Har du også levende lys i jeres have?*

4 kommentarer:

 1. Det er så smukke billeder du viser, Susan! Åh, hvor jeg ønsker mig et glashus! Men levende lys i haven, det har jeg allerede, og jeg elsker det også.
  God ny uge til dig!
  Kh Nana

  SvarSlet
 2. Jeg er ikke så god til det med at lave hygge, så nej jeg har ikke levende lys i haven, og kun når vi har gæster i pavillionen. Men det ser hyggeligt ud hos dig.

  SvarSlet
 3. ÅH skønne billeder.. Ja, vi har også levende lys i haven - både på borde og i træer, det er så fint - og magisk ik..
  Lige om lidt skal jeg have hængt en lysekrone op her i vores udestue, der også fungerer som kontor/arbejdsværelse.. Jeg glæder mig til at kunne tænde stearinlysene - særligt idag, hvor vejret er noget gråt!

  SvarSlet
 4. Dejlige varme og inspirerende billeder kære Susan. Og jeg stor elsker de to lækre tipper. Her i vores have indretter vi os også både hyggeligt og med masser af lys.
  Sov godt

  Knus, Lone

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.