onsdag den 26. august 2015

Der er gået "egern" i dén :-)

Jeg er vild med at kunne smage sommeren - også i vinterhalvåret. Det er ikke noget der kan slå smagen af krydderurter fra haven, og derfor er det jo oplagt at gemme af det til dén tid hvor vi ikke bare kan plukke løs fra krukkerne. Derfor går der "egern" i den her hos os... vi samler nemlig også forråd.


En af de krydderurter som jeg er særligt glad for er estragon. Den er undværlig når jeg laver mad. Og så er den tilmed også rigtig god at tørre da den beholder smagen rigtig godt.


Jeg ved at der findes meget avancerede maskinerier til at tørre krydderurter med, og jeg ved at der findes mere eller mindre specifikke vejledninger i hvordan man tørre det i sin almindelige ovn. Ja - det ved jeg altså nu, og ikke dengang da vi forsøgte os den første gang. Og det var nok godt - for jeg er ikke til sådan noget avanceret noget, og hvad jeg putter i ovnen til "langtids stegning" har det med at blive lettere brændt. Det var muligt jeg slet ikke havde forsøgt mig - og så havde jeg slet ikke fået fyldt skuffen med krydderurter.


Nej her hos os er det ganske simpelt......
Bladene tages af stænglerne, skæres eller klippes i små stykker, og får så lov at tørre på en tallerken i køkkenet. De vendes med jævne mellemrum, og efter et par dage er de helt tørre. That´s it.


De tørrede krydderurter gemmes i små krydderiglas - får en label på, og så ellers på plads i skuffen. Vi er glade for disse glas fra IKEA, da de er nemme at åbne og lukke, og ikke alt for "fancy". Jeg ved at mine små labels ikke er de smarteste - men de er på listen over hvad jeg en stille aften vil lave nogle virkelig fine nogen af :-)


Det er virkelig nemt at lave sådan nogle lækkerier - og når vi en vinterdag drysser lidt sommer ud over vores mad, så tænker vi altid på hvor godt det er at vi får det gjort.
Måske det virker lidt "overskuds agtigt" for nogen..... men så er det altså det nemmeste overskud at komme i besiddelse af :-)

*Er der mon også nogen af jer der går i "egern-mode"?*  

8 kommentarer:

 1. Uha ja.. Vi forsøger også at gemme alt hvad vi kan... Desværre er en del af vores køkkenhave gået i fisk i år... Men normalt Tørre vi persille og andre krydderier. Sidste år kunne vi slet ikke følge med med bl .a. tomaterne i drivhuset.. Så de sidste røg i fryseren til tomatsuppe. Kødsauce mv ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Egentligt så er der overhovedet slet ikke noget prangende over vores køkkenhave i år. Krukkerne med krydderurter er noget pisten at se på - og der har ikke været meget at ta´ ind af. Men det er der - og som vi ikke bruger frisk, det er bare med at få fat i det.
   Jeg ville elske at ha overflod af tomater - men jeg er også særlig vild med tomatsuppe ;-) Lækkerier
   Mange havehilsner Susan

   Slet
 2. Uha ja.. Vi forsøger også at gemme alt hvad vi kan... Desværre er en del af vores køkkenhave gået i fisk i år... Men normalt Tørre vi persille og andre krydderier. Sidste år kunne vi slet ikke følge med med bl .a. tomaterne i drivhuset.. Så de sidste røg i fryseren til tomatsuppe. Kødsauce mv ...

  SvarSlet
 3. Intentionerne er der skam, men lige netop i år syntes jeg ikke rigtig der er den helt store succesrate på afgrøder. Det skulle da lige være chilier, så en gang chili salt bliver det nok til på et tidspunkt. Men et drys sommer på vintermaden er altså ikke at foragte. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Intentioner er gode.... en dag så når vi det hele :-) Og lidt sommerligt drys i gennem vinteren er guld værd. Mon ikke du er klar med saltet ? :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 4. Overskudsagtigt - ja måske - men absolut på den fede måde.
  Det er simpelthen bare en helt grundlæggende uragtig glæde, at kunne samle og bruge fra haven.
  Smart simpel tørremetode:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. På den fede måde.... nemlig ja :-)
   Det er nemlig grundlæggende..... og mon ikke det ligger dybt i os alle at vi gerne vil gemme.
   Mange hilsner Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.