søndag den 18. januar 2015

Memory lane 2014 #3

Så er jeg nået til den sidste del. Den sidste del af mit lille tilbageblik, og den sidste del af billederne som jeg har fisket ud. Men sikke mange billeder jeg har - det er vildt. Èt er sikkert.... hvis min egen hukommelse engang skulle stå helt af - så kan jeg altid gennemleve det hele igen, ved blot at bladre dem igennem. 

September 2014


September fortsatte med sit gode humør og gode vejr....  Det er jo ved at være længe siden nu, men jeg mindes det var lunt og godt længe. Blomsterne lignede ikke nogen som var på vej på efterårsferie, og sommerfuglene indtog vores have, som vi aldrig har oplevet det før. De satte vist lige så stor pris på alle de nye stauder og blomster som vi gjorde..... og det var virkelig en smuk og levende oplevelse at have sådan et liv i haven.
Vi håber de også har lyst til at bosætte sig her hos os i det nye år. 


I vores nye "køkkenhave" imponerede den utrolige mængde grøntsager som vi kunne blive ved at høste. Tænkt som blot ganske lidt plads kan give så meget afkast. Og vores "Urban-jordbær" - ja dem som havde fået den fine plads på hylderne i solen, de var bestemt værd at gå forbi fra tid til anden. Det var lækkert med friske bær, når vi var i haven. De blomstrede, gav bær - lige ind til de kolde nætter overtog... og se lige hvor smukke jordbærblade egentligt er. 

Jeg er SÅ klar på mere  "køkkenhave" :-)


Oktober 2014


Haven fortsatte med at være en fryd for øjet..... Og selv om det måske begyndte at trækker op til at være "korrekt" at klippe ned og gøre klar til vinteren, så kunne vi næsten ikke slippe sommeren. Godt nok havde vi en god del løg som burde blive sat - men de måtte vente til der var plads for stauder i bedene.
Og da dagene blev køligere og knap så sommerlige...... så trak vi blot ind i Orangeriet og nød det hele. Vi har fået så meget ekstra "havetid"... ved at have vores Orangeri, og på de tider hvor vi vidste at andre var begyndt at gå inden døre... dér satte vi os blot ud og nød det hele i læ bag glasset.

Så egentligt... uanset om denne sommer bliver varme eller måske knap så varm - så ved jeg vi nok skal få en fantastisk sommer. Og DET er en god tanke :-)


Sidste på måneden begyndte vi at rykke indendøre. Stearinlysene begyndte at blive tændt hver aften, og huset blev gjort klar til hygge og hulestemning. Dog selvfølgelig stadig med blomster fra haven - fordi jeg ku´  :-)

Lige som i 2013 fik vi et langt og godt efterår. 


November 2014

Efteråret kom....  med regn og blæst, og lave temperaturer. Haven blev klippet ned, og selv om det var en kold fornøjelse så kom alle løgene også i jorden. Jeg skrev mig bag øret at dét måtte jeg virkelig gøre tidligere næste år... men altså, jeg ved jo også godt at det nok ikke sker, hvis haven står i fuldt blomsterflor. Nu må vi se :-)


November måned bragte os også ud og opleve.....  Lemvig er et ynglingssted når det kommer til smukke sager, blomster og keramik, og særlig får jeg helt kriller i maven når jeg tænker på den smukke buket min søde mand syntes jeg skulle have da vi besøgte "Karsten  Andersen - bolig og blomster". Jeg har aldrig fået... eller set for den sags skyld, så fin en buket. Jeg følte mig som verdens lykkeligste kvinde ♥


Vi havde en skøn dag sammen med dejlige havevenner i "Fru Pedersen´s have". Et dejligt gensyn med dem alle, da havesæsonen gik på held. Det gav masser af glæde dybt inde i maven, hvor man ved at de gode venner bor. Jeg tænker meget over at vi er heldige...heldige at møde så mange gode og dejlige mennesker. Jeg glæder mig til meget mere af dén slags i det nye år :-)


Og næsten der hvor november blev til  december... da kom artiklen om vores julepyntede  hjem i Ugebladet Søndag. Det var ret vildt, sjovt, spændende... og anderledes. Ikke at det er så meget anderledes i et blad end på bloggen.. men så alligevel. Selv om jeg har mange gæster her på bloggen, så var det alligevel nyt at se sit  hjem i et blad for "Fru Danmark". Men vi har kun fået søde og positive kommentarer og god respons.... og det er fedt. Jeg er blot meget beæret over at nogen mener der er inspiration at hente i vores lille hjem :-)


December 2014

Julemåneden kom og jeg lavede endnu en gang en lille julekalender herinde på bloggen. Et lille "afsnit" hver dag, omkring livet i vores julehjem og have. Et par dage missede - I know -  men jeg håber I som har fulgt med har hygget jer. Særligt tak til jer som har lagt små hilsner ved indlæggene - for jeg ved jo godt selv hvor travlt der er på den tid af året.Vi julehyggede med gæsterne i Orangeriet....fik varm cacao med fløde, og varmede bagdelene på de lækre lammeskind. Råhygge når det er bedst.
Stunder som disse gør jeg sætter ekstra pris på vores lille fristed..... Det står altid klar til "ryk-ind", og bliver altså ikke brugt til vinteropbevaring. Hvis vi en dag drømmer om en stund derude... så skal vi kunne det.
Måske vi skal nyde en kop derude nu de lover sne.... ? Det kunne være virkelig skønt :-)


Vi havde en skøn og hyggelig julemåned. Temmelig meget at se til syntes jeg, men som bonus havde vi en god lang juleferie, og fik tilmed sne julenat. Så bliver det jo ikke bedre vel :-)


Haven blev lige præcis så smuk som den overhovedet kan blive sådan en vinter. Sne gør godt - og så ser det jo hammer godt ud :-) Jeg håber stadig på at vi kan få et godt lagt sne i denne vinter, men hvis ikke... så kan jeg godt vente  hvis der er garanti  for noget til næste jul.


Tak til alle jer søde og herlige mennesker som har fulgt med herinde i det gamle år. Jeg håber I også har lyst til at kigge forbi i det nye :-) Jeg sætter stor og oprigtig pris på alle jeres kommentarer, hilsner og mails - og I skal vide at jeg læser dem alle med stor glæde. Jeg forsøger at svare hver enkelt af jer, men hvis det smutter håber jeg I bærer over med mig :-)
Jeg forsøger også at komme rundt og besøge jeres smukke og inspirerende blogs - men også her håber jeg at I vil bære over med mig. Jeg kigger tit forbi- men når ikke altid at lægge en kommentar. 


* Velkommen til 2015 - det skal nok blive et smukt, dejligt og inspirerende år *

8 kommentarer:

 1. Tusind tak for en dejlig tur gennem 2014, et helt fantastisk have år.Hvis jeg ikke i forvejen længtes efter forår, gør jeg det i hvert fald nu.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 2. Du er en eminent fotograf, fantastiske billeder.... Jeg glæder mig SÅ meget til foråret er på vej, de første planer for haven er lagt... Glædelse... <3

  SvarSlet
 3. Det har sandelig været et herligt haveår hos jer og du forstår både at vise det med smukke billeder og ord. Tak for turen og gensynet. :o)

  SvarSlet
 4. Alle billederne er jo dejlige - men snebillederne synes jeg er fantastiske.... mon vi får noget mere af det der hvide noget i morgen :-)

  SvarSlet
 5. Så smukke billeder <3

  Hvor har vi dog meget at glæde os til.. Tak for et gensyn.

  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Susan.1000 tak for en dejlig gennemgang af 2014...............skønne-skønne billeder og ord.
  Du kan bare det med at få billederne til at leve.
  Håber også på et rigtig godt haveår 2015 hvor jeg også glæder mig til havebesøg rundt i landet...............og til at møde gode havevenner.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 7. Hej Susan
  Hvor er det et fantastisk indlæg du her har kreeret, både det skrevne ord mestre du, men også de smukke billeder du viser er virkelig en fornøjelse.
  I et af dine tidligere indlæg besøgte du også Karsten Andersen i Lemvig og det indlæg gav mig så meget inspiration at jeg absolut MÅTTE forbi denne forretning i forsommeren hvor vi var på de kanter. Tak for inspirationen.
  God aften
  Anita

  SvarSlet
 8. Kære Susan.
  Tusind tak for din skønne gennemgang, af året der gik. Det bringer dejlige minder frem, da vi jo har "været med" et par af gangene. Vi glæder os til I igen holder Åben Have og til at møde Jer andre steder. Vi siger tusind tak for inspiration til en lørdag i Lemvig. Der er så mange smukke forretninger, at vi må derop igen. Vi elsker Jeres meget levende billeder, der lyser af varme og glæde.
  Vi ønsker Jer et rigtig dejligt nyt haveår.
  Kærlig hilsen fra John og Eliane

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.