lørdag den 17. januar 2015

Memory lane 2014 #2

Så er jeg kommet til de sommerlige måneder. SUK hvor ser det dejligt ud - og sikke jeg pludselig savner mine sandaler og den lette bluse :-)

Maj 2014


Maj var helt fantastisk og vi fik allerede dér følelsen af at det måtte blive en dejlig sommer. Det var ganske særligt at alle vores blomstrende træer og buske stod i fuldt flor på én gang.  Det har vi aldrig oplevet før - og blosterfloret, duftene og overdådigheden var imponerende. Hvem der bare kunne opleve det endnu en gang...  jeg  krydser fingre for sådan et smukt sammentræf igen i år.


Vi hyggede os med at tage ud og opleve. Besøg i andre haver og spændende butikker er meget inspirerende og givende. Jeg suger til mig når vi er afsted. og får utrolig mange gode ideer. Men vigtigst af alt - så gør vi det sammen, og vi har nogle skønne ture.
Èt af de smukkeste steder vi besøgte var Tante Grøn´s have på Mors. Vi var ikke de eneste der kiggede forbi, for rygtet om havens eventyrlighed og elegance havde spredt sig. Det var nogle skønne og særlige dage vi havde dér.


Hvem ved hvor vejen bringer os hen i dette år? Vi ved at der er mange smukke og særlige steder derude - og vi skal nok få fundet nogle af dem.

Juni 2014


Allerførst i juni måned besøgte vi Livsstilmessen på Ledreborg. Det var en helt fantastisk tur med masser af gode oplevelser og indtryk. Tænk at man kan samle så mange smukke ting og blomster på ét sted..... det er jo vidunderligt. Vi håber at gentage succesen i år - og det glæder jeg mig til. 


Sommerhaven tog form, og alle stauderne stod virkelig flot. Billederne viser hvad der for mig er "rigtig" sommer.... og så husker jeg også hvor varmt der var. Heden lagde sig som en dyne over os, og jeg kølede fusserne i det kolde regnvand ved Orangeriet.  Det var svedende varmt... og virkelig dejligt.

Varm og solrig sommer - ja tak :-)


Vores nye køkkenhave gav ret hurtigt rigeligt med grønt til husholdningen. Det var skønt. Vi tænkte meget over hvordan vi var begyndt at bruge terrassen igen - efter den nu også var køkkenhave. Og det var jo skønt - at finde god brug af "kedelig" plads, og få den  længe savnede køkkenhave.

Vi glæder os virkelig til at komme i gang igen med at så og høste - og jeg har allerede undersøgt flere netbutikker for spændende sorter  af grøntsager.

Juli 2014


Sommeren fortsatte med det skønne og varme vejr. Vores vandslange blev brugt flittigt, for det var ikke meget der kom fra oven. Jeg husker tydeligt  billedet herover.... vandet der endelig kom. Det var skøn og forfriskende, og helt utroligt hyggeligt at ligge dér. Jeg tænker så godt når jeg ligger dér på den gamle jernseng - og jeg nyder at se skyerne og vejrets skiften. Vi havde virkelig mange dejlige stunder i Orangeriet


Pelargonierne stod så store os smukke som aldrig før. De har virelig taget "orangeri-livet" til sig, og kvitterer med utallige blomster. I år må jeg dog nok begrænse dem lidt. Der skal jo også være plads til os derinde :-)


Havelivet var godt sidste sommer - og vi brugte mange timer derude. Lukla fandt nye ynglingssteder, og sjovt nok nogle af dem som den gamle Onkel Sherpa også havde. Hun voksede med jobbet som "alenehund" og sammen havde vi de dejligste timer med at luge, klippe, nippe og ja.. bare nyde solen.

Jeg ville være et skarn hvis jeg ikke glæder mig til det igen :-)

August 2014

Foto Heike Ebner-Therkelsen 
I august åbnede vi selv havelågen. Endnu engang inviterede vi til "Åben have & Orangeri", og vi havde glædet os. Haven var så fin som vi kunne drømme om, og selv om det ikke var en varm dag - så var den skøn. Vi havde besøg af så mange vidunderlige og søde mennesker at vi bliver helt høje ved tanken. Tusind tak til alle jer som kiggede forbi. Ene glade mennesker, og masser af god havesnak. Jeg ved at mange af jer er nysgerrige efter at høre hvad vores planer er i år - åbner vi havelågen endnu engang? 

Svaret er... ja det tror vi, at vi gør. Datoen og "formen" ligger ikke fast, og det vil den nok ikke komme til før vi er tæt på. Vi håber at haven bliver virkelig fin her i foråret, og hvis alting går som vi drømmer om, så vil vil gerne inviterer til besøg i forårshaven. Så er du interesseret - så hold øje her på bloggen. Når der er noget under opsejling, så vil jeg skrive om det i et indlæg og på siden "Åben have & Orangeri" .


Der er nu noget særligt over sensommerhaven - og efter alle de glade besøgende, så sank vi også ned i havestolene og nød det hele endnu mere. Lyset og alle farverne er helt specielle i sensommeren - og duftene ændre sig også. Det er måske lige som om at sommeren lige giver den det sidste den kan - bruger den sidste krudt, og giver blomsterne et sidste nøk op af mod lyset. 

Jeg elsker august ♥


Så nåede vi så langt.... og kun én del mangler før vi har været hele året igennem. Jeg drømmer om sommer og varme, og om bare fusser på det morgenvåde græs. Billederne vækker minder, og jeg drømmer mig tilbage. Det var nu en fantastisk sommer.

*Rigtig og lørdag*




15 kommentarer:

 1. Åh, det gjorde godt med nogle sommerbilleder! Ja, sikke en sommer det var. Vi har jo lov at håbe på en sommer mere i samme stil :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håbe skal vi altid :-) Og får vi ikke det vi håber på - så få det bedste ud af det :-)
   Sommerbilleder er altid godt for sjælen.. så drømmer vi ikke.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hej Susan
  Det varmede langt ind i mit kolde vinter hjerte, at se alle dine skønne sommer billeder. Jeg er også så klar til at finde sandalerne frem, men er bange for at fryse fødderne, så jeg venter lidt endnu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - kolde fusser duer ikke. Jeg har også de store vinterstøvler på, og jeg nyder dem. Alting til sin tid - og sandalerne er bare ikke nu :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 3. Ja, det var en god sommer - men husk lige.... udstillingen "Mit Hjem Er Mit Slot" på Frederiksberg er også et besøg værd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi.
   Ja sikken sommer.
   Vi har godt hørt om udstillingen på Frederiksberg- men vurderer at det er Ledreborg der er bedst for os. Vi vil ikke komme afsted til dem begge - og bare udfordringen med parkering og overnatning giver mig lidt stress når det foregår på Frederiksberg.
   Jeg ved at nogen syntes Ledreborg er for meget "familie-tur"... men det passer nok bedre i tempo til mig.
   Måske vi ses på Ledreborg?
   Mange knus Susan

   Slet
 4. Skønne billeder og minder fra en dejlig sommer. Det er lige til at få sommerkuller af... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sommerkuller... :-)
   Ja det kan der være noget om.... det er nok DET jeg også lider lidt af for tiden. Nu lover de sne.. og det er godt. Det glæder jeg mig rigtig meget til.
   Knus Susan

   Slet
 5. Godaften Susan Dejligt med mere årskavalkade fra din dejlige have.
  Og det var bare den skønneste sommer sidste år.
  Tror også at jeg vil bytte Mit hjem er mit slot ud med Ledreborg ud i år.
  Nogle år siden jeg har været der.
  Rigtig god aften til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette.
   Jamen så måske vi ses :-) Det kunne da være hyggeligt.
   Sommerbilleder får mig virkelig til at se hvor farveløst det er derude lige nu..... men det er ok, for det er skiftene der får mig til at sætte stor pris på det hele.
   Knus Susan

   Slet
 6. Så dejligt et indlæg :) Hvor sidder jeg bare og sukker endnu mere efter sommer nu. :)

  SvarSlet
 7. Åh hvor det dejlige billeder du viser i dine tilbageblik :0) jeg får lyst til at have endnu flere krukker i år, flere kroge i haven, opgradere køkkenhaven.. og.. og..og..bare nyde det ;0) tak.
  rigtig god søndag til dig

  SvarSlet
 8. Memory Lane er bare den bedste gade, jeg kender :)

  Dine smukke billeder gør godt for øjet og dine tekster oser af livsglæde og forventning selv om jeg også ved at du er er vinter og sne. Hvor er vi bare ens der - jeg glæder mig også til noget sne og håber så at foråret vil begynde lige så tidligt som sidste år og tænk, om vi kunne få en sommer som sidste år. Hellere for varmt og tørt som det, end de sjaskvåde og kølige somre, som vi også har haft ofte.

  Tja... om bare nogle måneder, så ved vi det :)

  Knus, Ulla

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.