fredag den 16. januar 2015

Memory lane 2014 #1

Når et nyt år tager sin begyndelse - så kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på hvad vi oplevede i det gamle år. Måske det er noget som "kommer til  én" når man bliver ældre, måske det blot er for at jeg har fundet ud af  hvor meget godt det gør for forventningen til det år vi netop er startet på. Bloggen er jo egentligt min dagbog - og når jeg kigger tilbage, så glæder jeg mig. Jeg glæder mig til at komme igang med det nye år - og til endnu flere skønne og givende dage. 

Jeg håber I har lyst til at tage med på en lille tur.... en tur tilbage igennem det gamle år.
Alle billeder er fra det gamle år.

Januar 2014


Året startede stille og roligt. Ganske som nu, var forventningerne store til hvad der måtte vente, men særligt ventede jeg på sne. Jeg elsker sne, og kan ligesom ikke rigtig nyde tanken om et kommende forår, hvis jeg føler jeg er blevet snydt for vinteren. 

Sneen kom dog..... det dryssede let på vores gamle hund Sherpa´s fødelsdag, og sørme om ikke der også kom noget der ligende en lille bitte snestorm da vi var på min "fødselsdags-tur". 

Haven blev dækket af den flotteste hvide frakke, og alt blev rent og smukt derude. Orangeriet gemte sig under de hvide dyne, og det imens de vintergemte krukke-tulipaner begyndte at kigge frem. 

Jeg håber sådan at vi også får lov at opleve et smukt hvidt dække i denne vinter :-)
  


Februar 2014


Vinteren blev liggende ganske kort - men vi nød den alt hvad vi har lært. Et par engle i sneen blev det til, og dén slags sætter jeg stor pris på. Hvis vi er så heldige at få noget sne i denne vinter... så prøv det. Læg dig på ryggen i sneen og kig op i himmelen - og så bare blafre med arme og ben, og føl dig dejligt fjollet :-) 


Inde i stuen fandt jeg havebøgerne og notesblokken frem. Det nye bed i haven gav blod på tanden, og jeg sugede til mig af gode ideer til planter og buske. Beddet blev rigtig godt syntes jeg - men processen og hele vejen dertil, var nu også virkelig god. 

Da sneen forsvandt, var vores havelængsel blevet vækket. Og selv om der ikke var så meget at gøre derude i Februar, så måtte vi alligevel ud i Orangeriet. Lukla var med - hun havde vist også savnet det derude. 

Den første gang i Orangeriet er nu noget særligt - og der er måske ikke længe til vi starter årets sæson derude :-)


Marts 2014


Marts var smuk og dejlig. Jeg mindes den var lun og let, og der var nogle temmelig varme dage inde  i glashuset. Tulipanerne kom hurtigt igang - også lidt for godt i gang. Så vi fik lange og ranglede tulipaner - og nogle nye erfaringer. I denne vinter står de fleste tulipaner uden for...  og det er da lidt spændende at se hvordan dét så bliver.


Men det lune vejr var absolut ikke noget vi klagede over. Meget tidligt nød vi vores kaffe og frokost derude - forårs stemningen var gennemført.  

Det er særligt billeder som disse der får det til at gibbe i mig...... så kan jeg da godt bruge lidt forår :-)


April 2014


Det er altid en skøn dag når vi sådan "rigtig" går i haven. Den store forårsrengøring gør godt - og Lukla især nyder at vi er ude i laaaaang tid. Hun er altid med i det vi laver, og man kan jo ikke andet end smile. Hun er i sandhed en go´ havehjælper, og jeg tror hun venter lige så  meget som vi på at komme derud. 


Alle vores længe ventede "glædes-depoter" viste sig i april, og vi blev ret hurtigt forelskede i synet. Det var sørme da en go´ ide med alle de tulipaner, og vi nød  hvor smukt det var. Det nye bed bugnede af små "glæder", og følelsen af forårsglad haveejer nåede nye højder. 


Terrassen fik farve af forårsblomsterne, og jeg kan huske dufen. Duften af lun jord og duften af blomster. Sådan en duft er god energi - energi til at ordne 10 krukker mere, og til at smile stort imens. Selv om jeg kan kunsten med at generere energi af at være i haven...  så drømmer jeg om mere "krudt". Et energiniveau som er en influenza værdig, kan være ret frustrerende, og hvis der ikke er mere energi til mig - så blot færre frustrationer tak :-) 

Jeg drømmer et et magisk gensyn med "glædes depoterne" og håber sådan de kommer igen. Det burde de...  og det vælger jeg at sætte min lid til. 

***
**
*


Har du lyst... så fortsætter "mindernes vej" de næste dage :-) Nu vil jeg nyde min fridag - at  weekenden er begyndt og at vi rigtig skal hygge os. 

*GOD  OG GLAD WEEKEND*

8 kommentarer:

 1. Hvor er det dejlige billeder lige fra dit snehus til kassen med hunden i....ja vi længes nu....god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe.
   Ja det er jo billederne her som passer til denne årstid.... sne og regn... og ikke så meget farve i haven. Sneen er vist på vej - og derefter kan foråret bare komme an.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Du har bare en dejlig blog Susan, det konstaterer jeg gang på gang... Jeg har det som dig, jeg glædes over det der var godt, og jeg lader mig ikke tynge af det som er knap så godt. Jeg går altid med gode forventninger ind i det nye år. Og starter året med trælse oplevelser, uanset om vi snakker på det private plan, eller på verdensplan,så har jeg en evne til at sige til mig selv: Det kan kun blive bedre... :0) Jeg elsker dine fotos, og hold op hvor jeg glæder mig til foråret.... Længsel , Længsel.... Rigtig go weekend til dig... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en dejlig hilsen Heidi. Tusind tak.
   Skønt med en "artsfælle" som forstår hvad jeg mener når jeg fortæller om hvordan jeg prøver at leve livet.
   Dejligt du følger med herinde.....
   STORT KNUS
   Susan

   Slet
 3. Hej Susan.Vi er vist mange der viser årskavalkade lige nu........................men dejligt at genopfriske alle de dejlige minder vi har fra 2014.
  Og dejlige billeder du viser...............................kan næsten heller ikke vente på det forår.
  Men en dejlig gåtur i Vestskoven i dag med strålende sol hjalp da lidt på humøret.
  Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke...gensyn med noget godt og dejligt kan man ikke gøre nok.
   Jeg venter på den lovede sne... for jeg elsker sne. Og efter sneen - SÅ må foråret godt komme. Men altså - ingen forår før det har været sommer.. ellers går der rod i kalenderen.
   Mange hilsner og skøn weekend til dig
   Susan

   Slet
 4. Vad fin du har i din trädgård. Jag tycker särskilt mycket om rabatten framför kastanje staketet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh ja - jeg er også selv utrolig glad for netop dét bed. Det er blevet rigtig godt - og så var det endda den første sommer.
   Mange hilsner Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.