søndag den 11. januar 2015

Efter storm kommer sol

Sikke et par blæsende dage det har været. Det var lige vel frisk syntes jeg - særligt i går aftes. Men modsat mange andre med drivhuse og glashus i haven, så var vi slet ikke bekymrede, og havde en ganske hyggelig og afslappet aften på sofaen. 


Vi føler os nemlig sikre på at vore Junior Orangeri bliver stående, og at der ikke er nogle af profilerne der gir´ sig. Vi har tidligere været derude og mærke efter når stormen har raset over landet, og selv om vi selvfølgelig sagtens kan mærke at vinden suser omkring huset, så har det ikke givet sig overhovedet. Glasset er sikkerhedsglas og kan også modstå en god del tryk - heller ingen problemer dér. Og hvis vi skulle være uheldige med glasset en gang - så ved vi at vi ikke skal søge efter glasskår i hele haven. Glasset er hærdet, så det blot bliver til den dér slags glas som nogen finder flot at bruge i potteplanter.


Min søde mand havde fjernet alle "flyvbare" løsdele fra haven, så der var ikke noget fra vores egen have der kunne skabe ravage. Juletræet tippede - men ellers står alt som inden stormen.


Men det var dejligt at komme ud i haven i dag - komme ud og mærke vejret og få en god mundfuld frisk luft ned i lungerne. Det er svært at undvære, og efter jeg havde været på arbejde i går - ja da kom jeg fornuftig nok slet ikke uden for døren.
Solen har været fremme nogle gange i dag, og selv om vejret stadig er temmelig ustadig, så er det værste vist ovre for denne gang.

I havegrupperne på Facebook har jeg set mange ødelagte drivhuse - og hørt mange knuste havedrømme :-( Det gør mig rigtig ked af det, og jeg håber at de uheldige kommer op på "have-hesten" igen. Men jeg må sige, at jeg også tænker at det desværre er med drivhuse, som med så meget andet i denne verden. Pris og kvalitet hænger sammen. Da vi skulle vælge vores drivhus var vi ikke i tvivl om at kvaliteten var mærkbar forskellig - og vi har været utroligt glade for at vi købe hos Pavillon Danmark.


I vinduet står alle de gamle apotekerglas og fanger solens stråler. Et syn jeg elsker. Jeg ved at nogen syntes det er lidt sjovt at holde af den slags - med aflejringer og alting. Men sådan er jeg bare. Gi´ mig et gammelt apoteket glas og du skal se mig smile :-)


Men hvad sker der så her? En ganske ny Lyngby vase. Ja det er jo en klassiker som jeg også holder meget af - og julegaven fra min chef var netop i år to smukke hvide Lyngby vaser. Jeg syntes den er så enkel og fin at den passer godt ind blandt alt det gamle. Og heldige mig - min søde  mand syntes også jeg skulle ha´ en i glas. Den står så fint ved siden af de gamle apoteker glas.


Og tænk...det kan godt være at det roder "derude" efter stormen. Men når man går tur i vores nærliggende park "Digterparken",  så kan man ligepræsis sådan en dag få lov at få grene  med hjem til vaserne. Det er nemlig forbudt at klippe i træerne derovre - men nu...nu ligger de jo blot og venter på én der vil rydde lidt op. Nu er vaserne fyldt op med friske grene  :-)


*Rigtig god søndag derude*

6 kommentarer:

 1. Hej Susan.Dejligt at der ikke er sket noget hos jer her i stormen...............her røg taget i mit lille potteskur.Skønne billeder du viser fra dit vindue............det ser bare rigtigt smukt ud.
  Også en rigtig dejlig søndag aften til dig Knus Jette.

  SvarSlet
 2. Godt du fik grene til de fine vaser, jeg kiggede også efter nedfaldne kirsebærgrene på min spadseretur i dag.... men der var nu ikke nogen..... det er nok alle de blæsevejrs dage der allerede har taget de grene som ikke sad ordentligt fast :-)

  SvarSlet
 3. Godt at der ikke skete noget med jeres drivhus, det er der nok sket rundt i landet. Fint med grene efter "oprydningssalget" i parken, he-he.:)

  SvarSlet
 4. Godt jeres drivhus står endnu, og ingen tvivl om, at pris og kvalitet hænger sammen, når det handler om drivhuse.
  Det drivhus vi havde i vores gamle have, var også med hærdet glas, som var sat fast med silikone. Den havde vi aldrig problemer med, og det har de heller ikke haft dem der overtog efter os.
  Vores hus var af mærket Juliana.
  Der er ingen tvivl om, at nå vi engang skal have drivhus igen, skal det være med de store tunge hærdede glas. Vi har endnu ikke bestemt om det skal være et hus fra Juliana eller Pavillon Danmark, men det bliver ikke et billigt drivhus der med sikkerhed ville rejse af i den første og bedste storm herude, hvor vi er omgivet af åbne marker, hvor stormen rigtig kan få fat.

  SvarSlet
 5. Smuk ny header du har lavet. Dejligt at i slap godt gennem stormen, det gjorde vi også her. De gamle apotekerglas er da underskønne og smukke, dem kan jeg godt forstå at du er meget glade for. Heller ikke dårligt med nye vaser, særligt sådan nogle fine nogle, mon ikke der vil stå blomster i dem det meste af året.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Hej Susan. Ingen tvivl kvalitet koster lidt mere i starten, men betaler sig altid, i glæde, æstetik og brugsværdi. At have et drivhus i læ er heller ikke værst og jeres ser ud til at hækken omkring i haven sier vinden og reducere de kraftigste vindstød. Men lidt nervøs er man jo nok altid. Her står det hele også...sådan da.
  Henrik

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.