tirsdag den 10. december 2013

10. december

Søndag eftermiddag bagte jeg æbleskiver.... Blev bare nødt til det, for jeg havde sådan en lyst til æbleskiver - og dém man køber er ikke lige hofretten.


Stort arbejde - men bestemt besværet værd. De smager bare godt, og så har vi fået fyldt fryseren med lækkerier til resten af december. Dem vi ikke får spist, plejer fuglene at nyde godt af i januars-vinterkulde. Jeg er lidt i tvivl om hvor æbleskiver, ligger i kostpyramiden - men skal det være jul - så la´ det være jul.


Ud over at få masser af godt til fryseren, så får man ved at bage æbleskiver, også varmen - og en en rigtig god grund til at bruge sin ansigtsrens inden sengetid. Det er "fedt" at stå i den varme stegeos :-)

*Har du bagt æbleskiver?

14 kommentarer:

 1. Uhm.....hjemmebagte æbleskiver, de ser lækre ud, og smager helt sikkert mange gange bedre end de købte :-) Vi har endnu ikke fået æbleskiver herhjemme i år, men foretrækker bestemt også selv at bage dem.
  Ekstra lækkert er det når man kommer et lille stykke æble (uden skræl) ned i hver æbleskive, før de vendes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med æblerne har jeg aldrig prøvet..... Men SÅ ville de bestemt flytte hylde i kostpyramiden :-)
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 2. Jep, et par gange. Senest til Modelflyveklubbens møde i forrige ude, hvor jeg fik brok, da de var færdige. De havde spist, så det stod ud ad ørerne og vidste ikke, hvordan de nu skulle få sig selv til at spise købeæbleskiver rundt omkring efter mine ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. FNIS... hvor herligt Zep. Så fik "modelflyverne" lært noget om lækkert hjemmebag :-) For det er lige præcist sådan... når man har prøvet de gode - gå kan man ikke gå tilbage. Sådan er det bare.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 3. Jeg har aldrig selv bagt æbleskiver, men har en drøm om det skal ske en dag;-) vi har en skøn nabokone der invitere os ind på hjemmelavet æbleskiver hvert år til jul og der er ingen tvivl om hvad for en slags der smager bedst;-)

  God aften til dig
  ~ Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke så svært Mette.... Kræver lidt tid, men det er bestemt besværet værd. Og forsøg ikke at spare på fedstoffet - så er de svære at få til at slippe panden. Så synd med god samvittighed - det er kun en gang om året.
   God fornøjelse.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Jeg har lige fået to omgange købeæbleskiver og har sat mig for at NU skal der altså bages rigtige æbleskiver... så tak for inspirationen! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som en GO plan Fru Friis :-) Og når du har prøvet - så kan du slet ikke gå tilbage :-)
   God fornøjelse.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Får helt lyst til at bage æbleskiver............har været ude og få de færdigkøbte,og dem er der altså ikke meget ved..
  Dine ser bare rigtig gode ud.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét er de... meget bedre end købe-varianterne.
   Håber at du får prøvet at lave dem selv.... det er ret hyggeligt.
   Knus Susan

   Slet
 6. Mums, de ser lækre ud. Nej vi har ikke bagt æbleskiver endnu. D. 23 kommer hele familien til gløg og æbleskiver, så der bliver der bagt til den store guldmedalje. Min mand og søn plejer at hjælpes ad og har gang i flere æbleskivepander.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh hvor lyder det hyggeligt Anette..... Jeg har endnu ikke fået gløgg - men jeg glæder mig, for det er ret meget JUL.
   Jeg bruger også to pander.. for SÅ meget tid har jeg altså heller ikke :-)
   Go aften.
   Knus Susan

   Slet
 7. Åååhhh disse så deilige ut!!! Jeg har aldri prøvd å lage slike, men det fikk jeg veldig lyst til nå:) Så vakkert det var med Madonna og alle lysene på bildet lengre ned her....nyyydelig!! Jeg har flere Madonnaer som jeg ikke kan være foruten...de skaper en god stemning og særlig i julen!

  Ønsker deg fortsatt fin uke!

  SvarSlet
 8. Ja, jeg HAR bagt æbleskiver - så rigeligt endda. I dag blev det til 180 stk., der skulle medbringes til en fødselsdag. Jeg havde 3 pander i brug på et tidspunkt, men måtte slukke for den ene, da jeg simpelthen ikke kunne nå at følge med. Godt jeg valgte at gå i bad efter jeg havde lavet dem. Jeg følte mig selv som en kæmpe æbleskive :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.