tirsdag den 16. april 2019

Forårets fineste aftenlys

Det er det samme både forår og efterår - det lave kølige lys fortryller, skaber stemning og kaster markante skygger. Men foråret er alligevel lidt anderledes, for der er ikke noget der som de første spæde blade på træerne, kan skabe så skønt og difust et lys.


Det var koldt at være i haven da jeg tog de her billeder - men det var flot. Hundene tog sig en eftertragtet omgang fangeleg - og imens de fik tumlet kunne jeg fordybe mig i alt det der sker derude.


Hindbærene er i gang - sådan rigtig godt igang. Jeg håber det bliver en lige så god høst som sidste sommer, hvor vi kunne plukke hver eneste dag i gennem mange uger. Foreløbig står de stand imod nattefrosten og kaster hårde skygger imod hegnet.


Hornviolerne er jo alle vegne. De er slet ikke til at lade være vel? Og hvis de får vand og kærlighed så kan de jo pryde krukkerne helt hen i juni og juli måned, så dét er virkelig planter der er pengene værd. De kan også tåle den lette frost, og det er ret heldigt må man sige. I det lille fuglebur står der små hostaer. De er godt igang, og klare også fint at det bider lidt om natten.


I bedet foran huset er der ét stort kaos. Ja det hele vælter op af jorden - og det er både ukrudt og "guld". Ukrudtet holder sig nogenlunde til skvalderkål, og de er nemme at tøjle her. Pæonerne har fået selskab af store alium, og den lille hortensia som gemmer sig midt i bedet får vist også en god start i år. Dejligt.


Hjertetræet står med de fineste små hjerter lige nu. Røde hjerter som nærmest laver et lyserødt lys når aftensolen rammer det. Snart bliver bladene grønne og tætte, og så fungerer træet rigtig godt som "wind-breaker" dér på hushjørnet.


7 minutters tumlen og fangeleg blev det til for hundene, og så var mine fingre også iskolde, og det var på tide at gå ind. Et kamera med indbygget varme var måske noget man skulle ønske sig?  :-)

HAPPY EASTER

3 kommentarer:

 1. Ja haven begynder at ligne lidt igen.
  Lyset er fortryllende både aften og morgen.

  Glædelig påske til jer.
  Charlotte

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. I was browsing your blog. You have beautiful photos, you have a beautiful garden and cool ideas.
  I love the light in the garden, especially sunny mornings. Then all his beauty appears. Good luck!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.