fredag den 12. april 2019

De nye stuer

Her er det så..... resultatet af vores - og håndværkernes anstrængelser, nemlig vores nye stuer. 


De nye trægulve er virkelig flotte, og et valg vi er rigtig glade for. De har nemlig den der varme glød som vi så godt kan lide, og som minder os lidt om de gamle gulve, og det var for os helt afgørende for valget. Det er egetræ - et matlakeret parketgulv, som på en gang er både pænt og hamrende praktisk når man nu tænker på vores to hundebørn. 


Væggene er i en lys creme/sandfarve og alt hvidt, altså lofter, vinduer og træværk har en varm tone. Vi elsker de lyse rum, men har altid bedst kunne lide at der er lidt varme omkring os også. Nogen har spurgt om ikke det var forkert at male loftene i samme farve som træværket - men det syntes vi bestemt ikke. For os giver det den helt rigtige sammenhæng. 


Og så er der jo lige den grønne væg. Ja vi har jo tidligere i vores liv omgivet os med masser af farver, men vi tog alligevel tilløb til den her. Måske forde vi bare så gerne ville den skulle være perfekt  - til huset, til rummet og til os. Og perfekt det er en blevet.
Vi startede ud med at en tanke om at det skulle være vores "bidrag" til projektet - nemlig en væg som vi selv lavede. Vi ville bruge spartelmaling, da vi er helt vilde med den matte og "bløde" overflade, og det specielle look som det vil give. 


Men en tidsplan der skred - og en ny ultramat maling som var kommet i handlen, fik os til at lave et elegant hop væk fra spartelmalingen. Den nye ultramatte maling kunne vi give til maleren, og vi kunne bruge tiden og krudtet på at planlægge og arrangerer hvordan vi kom tilbage til hverdagen i huset igen. Den nye maling har også den super matte og "bløde" overflade, og så virkede det som et mere oplagt valg netop her. Spartelmalingen er ikke glemt - den bliver blot gemt til andre steder i huset. 


Efter vi i mange år har gået på gulve som har givet sig temmelig meget er det faktisk lidt underligt at gå på noget som er så fast og stabilt. Det er måske lidt som at bevæge sig på en båd - det gynger men man vender sig til det, og man følger bare med de "bølger" der kommer. Vores måde at træde på gulvet er allerede blevet anderledes, men alligevel tager jeg mig selv i at lave spøjse skridt, da jeg stadig ubevidst forventer at gulvet vil give sig.
Og ikke nok med det - så har vi jo nu også fået et lille bitte trin ned i køkkenet. Ja - køkkengulvet blev rettet op for år tilbage da vi lavede nyt køkken, men for at undgå at vi dengang fik et skridt ned i stuen (!!) ja - så blev det ikke rettet helt op, og vi har stadig et fald på flere cm derude. Nu vender trinnet den anden vej - men sådan måtte det blive. Vi har nu for første gang noget som er helt lige i huset, og det var vist også på tide :-)


Det er blevet flot - sådan rigtig flot, og selv om vores møbler stort set er de samme så shiner det hele bare. Sofaerne er blevet byttet ud med nye af samme slags fra IKEA - og ellers er der der kun ét nyt møbel. Det er det fine glasskab her - en gammel fransk sag som vi blot har givet lidt højere ben (med gemte hjul under) og så nogle glashylder. Fra jeg så et billede af sådan ét første gang vidste jeg bare at det ville være helt perfekt lige dér. Det var ikke sådan lige at finde, men en god og effektiv skattejagt gav pote, og jeg var virkelig heldig at fine ét hos Ezpace, som netop har sådanne smukke gamle ting. 


De nye rum blev fejret med en flot buket - en buket med masser af forår. Ranumkler, vibeæg og juleroser fristede mig hos blomsterhandleren, og med den midt på bordet var det ligesom "finalen" på et langt forløb. 

Mange af mine småting er stadig pakket ned i skufferne, men hvis jeg ikke kommer til at syntes jeg virkelig mangler dem, så bliver de vist bare der. En oprydning i sit hus kan være en stor mundfuld - og noget vi måske sjældent gør. Men egentligt er det vist meget godt at vaske lærredet rent engang imellem og så starter forfra. Hvad har vi brug for - og hvad er bare rod og vane? Jeg nyder at have lidt mere luft omkring mig - og hvem ved om jeg en dag laver et lille loppesalg med overskuddet.


Rigtig god weekend til jer alle derude 

6 kommentarer:

 1. Skønt at være færdig.
  Vi var igenne 6 rum sidste år.
  Det er noget der trækker tænder ud og så bliver man så lykkelig når det er gjort.
  Nu er det slut med at få fliser i fødderne hos jer. Det er i sig selv helt fantastisk.
  Farven i har valgt er vist også den jeg var vil med. Den lysest. Godt ser det i al fald ud.

  God weekend
  Klem

  Chartlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte. Ja det trækker tænder ud... og hele 6 rum. VILDT.
   Ja vi har allerede opdaget at vi træder anderledes på vores gulv - og har vænnet os til det. Nu løfter vi vist ikke fødderne så meget mere og får splinter i fødderne når vi besøger andre med gamle gulve. FNIS
   Ja vi valgte den lyse farve - det var farvoritten ;-) Måske jeg skal lave et opslag med navne på farver og malingtyper?
   God aften Susan

   Slet
 2. Til lykke med det smukke resultat! Vi plejer at flytte efter et par år eller tre i et hus, og på den måde får vi ryddet ud og op :-) Men jeg tror du har ret i at det er en rar fornemmelse at lave om på tingene engang imellem når man bor samme sted. Jeg synes det er super sejt at I har gjort det - og, som sagt, er det blevet så fint. Dejligt at I nu kan fejre det med en buket og en weekend med hundene hjemme :-)
  Knus fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nanna
   Ja vi har slået rod her... og har i år boet her i 20 år. Det er vildt faktisk. Og derfor er det også ekstra dejligt at kunne gøre stuerne så fine - for vores egen og huset skyld.
   Nu skal det nydes....
   Mange hilsner og skøn aften Susan

   Slet
 3. Jättefint! Sköna och lugna färger och så vackra saker...
  Önskar dig en härlig söndag!
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din hilsen Titti. Vi er så glade for resultatet.
   Knus Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.