søndag den 14. april 2019

Det ligner forår - men føles som vinter

Foråret har kommet - men det er Påskeøsten også. Så selv om vi har haft den smukkeste blå himmel så er det virkelig koldt derude. Jeg er ikke fan på nogen måde, og har holdt mig inden døre i varmen flere af dagene. Jeg fungerer alligevel ikke til at lave noget ved de lave temperaturer, så hellere nyde det smukke lys igennem vinduerne - og ved den varme brændeovn. 


Men med en stor jakke på har jeg jo selvfølgelig været ude og se hvordan det står til derude. Magnolierne er ved at folde sig ud, og de er jo nok ligesom jeg - slet ikke begejstrede for kulden.


Vores lille magonilietræ som efter endnu en genetablering i bedet endelig har vist tegn på at have fået godt fat, har længe stået klar med en stor mængde knopper. Desværre valgte de at smide "frakken" lige som frosten kom, og nu efter flere nætter med frost er de helt brune og visne. Billederne her er fra sidst i sidste uge - for de er alt for triste at vise nu. Jeg håber det store træ holder sig i skindet lige lidt endnu... for rygtet siger at frosten snart skal forsvinde igen.

Alt andet ser ud til at have klaret kulden - det er måske mere tørken som gør det ser lidt trist ud derude. En tur med vandslangen har været nødvendig, for at holde krukker og nyplantede friske.


Terrassen og alle krukkerne som står der blev ordnet i sidste weekend. Et virkelig skønt flueben at få sat på havens huskeliste, og tusind tak til min søde mand for hjælpen. Tulipanerne som blev alt for sent kigger sørme op til os - og imens vinterens krukker bliver sat væk, så bliver de sat frem på havens bedste steder.


Ja terrassen ser stadig ret rodet ud - men det der med at arrangerer dem helt på plads, kræver jo desværre at resten af haven også har fået en kærlig hånd. Og den... den tidsplan trækker nok lidt ud.


Jeg glæder mig til påsken kommer - for der skulle de lune temperaturer efter sigende komme igen. Og det er jeg fan af :-) Med sol, varme og et par frie dage i kalenderen er der håb for lidt effektivitet.


Hundepigerne har virkelig nydt deres ferieophold på landet - og vi kan sagtens mærke at de har opholdt sig rigtig meget uden døre derude. De er vilde med at være ude - til stor glæde for os alle. Der er bare ikke noget bedre end selskab når man ordner rundt derude. Nysgerrige og beskidte snuder er et hit - ligesom de opmuntrende blikke når man kaster sig over at grave et hul. Ja vi har mange sjove stunder sammen. 


God søndag

3 kommentarer:

 1. Vad härligt ljus och vilken fin Miss Vår:)

  SvarSlet
 2. Kulden sætter godt nok en stopper for meget af vores arbejde i haven, jeg kan godt forstå, at du foretrækker at blive inde. Jeg har også hørt, at påsken skulle bomme med lidt mere varme så måske er der håb forude 😀
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 3. Jeg har også vandet - især det, jeg plantede sidste år. Det fik en skidt start, og nu fortsætter tørken...!!!
  Heldigvis ser det ud til, at der kommer masser af varme nu, og hvis så ellers nattefrosten kan holde sig væk, så tegner det skønt.
  God påske.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.