torsdag den 7. december 2017

7. december - min by er en fantastisk juleby

Det er i sandhed jul, og julestemningen er over alt omkring os. Men i vores by Viborg har vi virkelig fået noget særligt... vi har fået det smukkeste juletorv, og hele byen er SÅ smukt og fint oplyst at både lys og glade ansigter. I lørdag oplevede vi selv juletorvet, og jeg kan slet ikke skjule min begejstring så derfor skal I selvfølgelig ha´ lov at kigge med.  


Vi kom sidst på eftermiddagen, da vi jo helt sikkert ikke ville gå glip af skumringen. Vi vidste godt at dét var der den ægte magi for alvor ville sætte ind, og den måtte vi bare opleve.


Torvet er godt besøgt uanset hvornår man kommer forbi, og her er både store og små - og unge og gamle. Det er tydeligt et udflugtmål for familier, og overalt var der store smil og julestemning.


Og så er der fristelserne.... ene lækre og hjemmelavede fristelser. Vi faldt først for fristelserne med de nybagte æbleskiver og den varme gløgg.


Og siden så var der liiiiiige de der nybagte klejner med æblemos til. Ja, det er længe siden jeg har smagt noget så lækkert, og hygget mig så godt.


Da lyset begyndet at forsvinde blev magien for alvor tydelig for enhver...... det er virkelig et fantastisk og stemningsfyldt juletorv. Alle bygningerne som omringer torvet er dekoreret med lyskæder, og inde under den store "skyliner" som danner taget over torvet er der også lys helt til toppen.


Midt på torvet står et stort flot juletræ - med masser af julelys selvfølgelig. Under træet er der lavet en virkelig fin bar, og her serveres både varme og kolde drikke.


De mange tændte bålfade og træfleecen på jorden er bare nogen af de mange detaljer der er tænkt på. Hvem har ikke lyst til at købe familiens juletræ netop her? 


Der er go´ plads til at at hygge sig, og den glade summen er af muntre mennesker er ret smittende.


De boder som ikke frister med delikatesser - ja de frister med kunsthåndværk og andet fint og "julet".
Vi faldt for en fint fint lille hånddrejet juletræ og det måtte selvfølgelig med os hjem. Vi faldt ikke for de ellers meget populære jule-sweatere, men det var der mange andre der gjorde :-) Ja det er muligt at finde både juletræ og pynten til det... ligesom man også kan gaveshoppe.


Jeg syntes det er virkelig vellykket, og tankerne flyver afsted til de julemarkeder vi har oplevet i det tyske. Ja - et helt rigtig julemarked..... blot tilpasset til det danske og nordiske. 


Vinteren og den mørke tid bliver bare mere lys og lykkelig når man kan nyde så mange lys og smil.  Og nåååe ja friskbrændte mandler er jo heller ikke så ringe endda :-)


Begejstringen vil ingen ende tage, og måske jeg har givet nogen af jer lyst til at at lægge vejen forbi Viborg og få et boost af julestemningen. Trods de yderst "energi-givende" lækkerier må vi vist også derop igen inden længe....  kan egentligt slet ikke vente ;-) 


💗


💗
Har du huset at deltage i min Give Away?
Du finder den HER

4 kommentarer:

 1. Sikke hyggeligt det ser ud - man kan da ikke andet end at komme i ægte julestemning :0)

  SvarSlet
 2. Wauw, sikke et fantastisk julemarked og så næsten lige udenfor jeres hoveddør. Sikke en glæde, kan godt forstå at i er begejstret. Og fristelserne, åh ja, dem kommer man ikke udenom. Kunne ikke lade være med at grine, da jeg opdagede at en af boderne bar navnet: Søster lagkage - kaffe og kage <3
  Knus Heike

  SvarSlet
 3. Åh, sikke en julestemning. Bare min nærmeste by, Ringsted, ville lære lidt af Viborg, når de engang blev færdige med deres store (endnu engang) omlægning af torvet. De har pladsen til det.
  Jeg ville osse være faldet for det søde trædrejet juletræ, hvis det er det der ses på et af billederne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Åh, det skal vi altså se til næste år. Min mand skal til øjenlæge igen om et år, så han har bestilt tid til d. 11. december. :-) Det er jo en hverdag, så måske er der ikke helt så meget halløj der, som i weekenden, men bare at se alle lysene osv. ville da være fint.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.