fredag den 6. oktober 2017

Den smukkeste efterårsdag

I dag var første dag i min ferie... og hvilken dag det blev. Den startede lidt sløv, da hundene og jeg ikke har sovet så godt de sidste nætter, men mon ikke en dag med sol kan modsvare hvad fuldmånen gør for os om natten.


Men man kan jo kun blive glad når den smukkeste blå efterårshimmel giver masser af plads til solen, og følelen af at det måske er den dér ekstra sommerlige dag som jeg har ønsket mig, stod klar.


Sådan en dag skal både nydes og udnyttes..... og flere nyindkøbte planter ventede på mig. Ja - ligesom haven trængte til en omgang "ryst posen" hvor der rigtig blev flyttet rundt på krukkerne og farverne.Den lille nye terrase foran havedøren fik først nyt look. En samling af smukke krukker, glas, planter med fine farver  - og så lige et af de dér græskar som jeg har ledt efter. Jeg elsker hvordan glasset skaber spejlinger .... og får den blå himmel med på billedet her. Enkelt - men lige i min smag.


De smukke blå hortensia har gemt sig lidt i haven, men nu blev de og deres fine krukker hentet frem i lyset - frem til trappen foran Orangeriet.


Årstiden som vi går i møde har jo unægteligt ikke så mange timer i haven som sommeren, og derfor må vi jo flytte det bedste vi har, frem i lyset og frem så det kan ses dér hvor man vil kommet oftest. Og trappen foran vores glashus er ét at mine "fikspunkter" når jeg kigger ud igennem havedøren, så her skal der naturligvis være ekstra fint.


På siden af Orangeriet fik jeg plantet lyng i en af krukkerne. Egentligt har jeg ikke altid vært fan af lyng, men de har fået en større og større plads i mit have-hjerte. De lyser op med deres smukke farver, og så er de så billige at man med god samvittighed kan købe et par ekstra. Den lille hortensia som står i den anden krukke er aldrig rigtig kommet igang i år, men smukke efterårsfarver skal den nok få.


Pludselig ser det hele meget smukkere ud.... selv om haven er ved at gå på hæld så er der masse af smukt derude, og masser af fine krukker og dekorationer at lave.


Ja vejret var så godt at selv min lille solstråle Sarpa var til at lokke med i haven. Hundene er lidt ekstra morsyge nu vi er alene hjemme, og derfor er særligt pauserne i Orangeriet i høj kurs. Så skal vi sidde tæt, og snakker lidt om det "vi" får bedrevet. Men ellers kan man jo følge med i havearbejdet fra den bløde seng... og det er ikke så dårligt :-) Lukla er her selvfølgelig også.. men hun foretrækker at ligge på puffen lige inden for havedøren. Herfra kan hun som en trold springe ud i haven hvis der skulle blive behov for assistance ved havdelågen - og det sker ;-)


En tur med græsslåmaskinen blev det også til.... Ja jeg må jo springe til når der er tørt, og vores plæne er altså ikke færdig med at gro for i år. Maskinen og jeg diskuterer godt nok frem og tilbage omkring det dér med at starte - men hvis man vil - så kan man som bekendt. 


De trætte krukker ved jernsengen fik også selskab af et par blomstrende "damer". Et par hortensia fra terrassen hold flyttedag, og straks så det også lidt mere festligt ud.


Det har været en dag med masser af smil og følelsen af at være sådan rigtig levende. Jeg har fået udrettet noget - og jeg er glad for resultatet. Tænkt som man kan hygge sig bare solen skinner og der bliver fint omkring én. Min søde mand oplevede synet af Mt. Everest i solopgangen, og jeg hygger mig med vores hunde-piger herhjemme.  Det er da dejligt.


I morgen er det markedsdag... dagen hvor jeg har planer om at gøre store fund, og dagen hvor jeg igen skal hygge mig.

Hvad skal du bruge lørdagen til??

10 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare skønt ud ☺ fantastisk med sol og efterårsfarver ☺ nyder de sidste dage af mit trek i Himalaya, som også er ved at trække i efterårs farverne - men må også indrømme at jeg begynder at savne haven, huset, efteråret og selvfølgelig jer derhjemme ☺

  SvarSlet
 2. Kære Susan.
  Sikke aktiv du har været i solen i går. Håber inderligt, at du har fået fyldt godt op på glædes og energi kontoen med arbejdet i haven. Du har endnu en gang fået skabt skønhed lige der hvor man mest har brug for det.
  Håber du er heldig med de store fund i dag. Selv er jeg ved at gøre klar til at tage på loppemarked i morgen, men det er som sælger og ikke køber.
  Mange knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kære Heike.. det har jeg så ikke været så meget siden da :-) Men hygget mig og fået gemalen hjem - det her jeg.
   Tak for skønt besøg også. det var en super dejlig dag
   KNUS

   Slet
 3. Du har så lige givet mig en vitamin indsprøjtning mht. til at flytte rundt og få det til at se lidt pænt ud på de mest strategiske steder - jeg har ellers næsten opgivet at pynte mere for i år.
  Dejligt ser det ud hos dig.
  Sikken oplevelse for hr. Durup - det er da stort.
  Knus

  SvarSlet
 4. Du er SÅ go Susan til at få det hele til at se så lækkert ud. Så lige at du havde været til bagarumsmarket ;o) det er jeg godt nok blevet stor fan af efter at have været til det i Aalborg.
  Fantastisk dejlig Søndag til dig
  Og Krammer fra Mig.

  SvarSlet
 5. Hei Susan. Dagene blir kortere og høsten er her. Så nydelig du har gjort det. Du er flink til å se mulighetene. Lekkert ble det. Fin søndag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 6. Jeg skulle til foredrag om hundens fordøjelsessystem og ernæring. Rigtig spændende.
  Desværre kunne jeg så ikke nå den sidste markedsdag i år. Gjorde du nogle gode fund?
  De ser stadig skønt ud i jeres have. Vi må nyde de gode dage.
  Det er sjovt, for jeg har det nøjagtig på samme måde som dig, min glæde ved lyng vokser år for år. Tror aldrig, at jeg når til at plante dem i haven. Men i krukker er de fine.
  Kram

  SvarSlet
 7. Dejlig efterårsbilleder fra din dejlige have <3
  Min fredag gik med hvalpesocialisering, hvor vi havde de 5 uldtotter på besøg hos de gamle. Det vakte stor lykke, og hvalpene fik i hvert fald lært at gamle mennesker ikke er farlige :)

  Det lyder spændende med markedsdag. Håber du fandt noget spændende :)

  SvarSlet
 8. Hej,
  Så hyggelige billeder og virkelige kær hund :O)
  Det flotte store græskar, har du mon lavet det i beton eller er det ægte
  Tak for inspirationen
  Annette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.