mandag den 5. juni 2017

På besøg i Livsnyderhaven

Den gode lange pinseweekend har været fantastisk og ikke mindst tiltrængt. Jeg har brug for alle fridage og helligdage som jeg kan tilkomme, for helbreddet er bare ikke min allerbedste ven for tiden.

Go haveglæde og oplevelser er dog altid go´ medicin, og da det også var alt for længe siden min søde mand og jeg har været på "havetur", så var dét noget jeg havde glædet mig til. 


Turen gik til Ålborg, hvor et besøg i Livsnyderhaven længe havde stået på ønskesedlen. En smuk og frodig byhave, som jeg længe blot har nydt på bloggen og Instagram, men som jeg bare rigtig gerne ville have lov at opleve med egne øjne.


Haven var en stor oplevelse - ligesom det var dejligt at få hilst på Maria og hendes mand. Det er altid dejligt at møde menneskene bag indlæggene og de forskellige "opslag" på de sociale medier, og ganske som sædvanligt - så føles det bare virkelig velkendt og godt, som havde man kendt hinanden længe.


Det var spændende at opleve hvor smukt et havebassin kan være - og hvor frodig det gør en have. Masser af planter var ligesom espalier, pergola og hegn med til at skabe rum - og så dén der særlige eventyrlige stemning.


Ja haven er smuk og eventyrlig - og selv om det er en lille byhave er den fuld af fine oplevelser. Utallige siddesteder indbød os nærmest til at sætte os - og når vi så sad der, så kunne vi rigtig mærke hvor godt haven er tænkt.


Den smukke blåregn havde fået ærespladsen på havens pergola, og den skabte den flotteste ramme omkring det helt eventyrlige kig igennem haven. Et kig til det helt helt fantastiske drivhus i den ene ende af haven - og stuehuset i den anden ende. Vi blev straks forelskede... i "kigget" og effekten og blåregnen :-)


Drivhuset var virkelig noget for sig selv... meget meget smukt og meget elegant indrettet.

 

Her er der plads til at hygge sig sammen  - også hvis man er mange :-) Maria og hendes mands gode sans for detaljer fornægter sig ikke, og stemningen er gennemført smuk og æstetisk.


Og så er her høns... fine høns. De bor i det fineste lille havehus og har den fineste hønsegård. Det gør bare noget godt for en have når der også bor nogle dyr der.... og her bor der både høns, kat og hund.


Vi fik en masse inspiration og det var dejligt at få lidt nyt "med hjem" til vores egen lille matrikel. Haven har uendeligt mange smukke stier og belægning, ligesom vi fik mange gode fif til praktiske løsninger på vores lille orangeri og engang kommende halvtag på terrassen.


Ja mange billeder blev taget - og mange tanker blev vendt og drejet. Havedrømme og ideer når de er bedst <3


Maria og hendes mand inviterer inden for igen i juli måned og hvis du er blevet nysgerrig efter at have set mine billeder her, så vil jeg klart anbefale dig at tage turen til Ålborg. Billederne viser kun en brøkdel af hvor fin haven er - den må du opleve med egne øjne.

Du kan se mere om åben have hos Livsnyderhaven HER


Maria er iøvrigt også nomineret til "Årets haveblogger" af Haveselskabet - vinderen kåres til den forestående begivenhed CPH Garden.


I morgen truer hverdagen igen. Vi har haft nogle skønne og effektive dage i vores dejlige have som bare bliver bedre og bedre. Masser af billeder følger... for der sker virkelig meget derude. "Haveroderi" er bare pisse godt når det kommer til alt det der med stress og depression. Jeg spilder ingen chance for at gå ud og plante løs i de nye bede ;-)

* Skøn ny uge til jer alle derude *

8 kommentarer:

 1. Det var hyggeligt at møde jer i haven og dejlige billeder og tekst du har her i fortællingen om jeres besøg.
  Ha' det godt :)
  knus

  SvarSlet
 2. Tusinde tak for jeres besøg i vores have. Det var dejligt at i fik haven til at summe af liv sammen med andre haveinteresserede. Ialt fik vi omkring 200 gæster igennem haven på 2 dage. Det var en fantastisk følelse at opleve sin egen have gennem andres øjne. Tak for det fine blogindlæg - i er velkommen forbi igen D. 1-2 Juli. Kram fra Aalborg

  SvarSlet
 3. Hej Susan.
  Hvor er det altså skønne billeder fra Lisnyderhaven, jeg ELSKER den have og håber at se den næste gang jeg kommer til Aalborg. Maria er helt fantastisk dygtig til at skabe stemninger og man kan blive ved med at finde nye steder øjet kan hvile på.
  Kæmpe Knus fra Linda

  Ps Og jeg har stemt på Marias have og håber at den vinder.

  SvarSlet
 4. Hvor er det en skøn have du fremviser Nyder nu også at se din egen :)
  God ny uge
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 5. Vackra bilder från en inspirerande trädgård!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvarSlet
 6. Det ser virkelig meget stemningsfyldt og dejligt ud i Livsnyderhaven. Den står bestemt på min havebesøgsliste, men for dælen hvor er det svært at få hverdag og besøgshavedatoer til at gå op i en højere enhed. Men på et tidspunkt lykkedes det vel. ;o) Tusind tak for et dejligt kik i en dejlig have.

  SvarSlet
 7. Smukke, smukke billeder fra en spændende have - min have kan man se med et blik, men Livsnyderhaven ser ud til at noget ganske andet. Tak for synet.

  SvarSlet
 8. Smukke billeder, og inspirerende indlæg der får mig til at overveje at tage den lange vej fra Fyn til Nordjylland :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.