torsdag den 22. juni 2017

At kunne klippe en buket i haven

Det er noget særligt at kunne klippe en buket i sin egen have - det har jeg altid syntes. Det føles som en stor luksus at kunne tage sin have inden døre, og at kunne gøre det ganske som man har lyst til. 


For år tilbage kunne vi slet ikke det... vi havde bare alt for lidt stauder og alt for meget græs. Men noget skete - og haveglæden blomstrede. Vi oplevede glæden ved bede fyldt med stauder... og vores græsplæne måtte vige noget plads.


Da kunne vi så småt begynde at klippe løs til buketter, men vi skulle alligevel holde lidt igen... for der skulle jo stadig være noget tilbage i haven :-) Tålmodigheden kom på prøve, men omvendt så blev buketterne udvalgt med største omhu og hvert et kronblad og løv blev nydt.


I dag er vi blevet både en utrolig frodig have og en del viden klogere - så nu klipper vi løs alt hvad vi  drømmer om. Mange planter blomstre endnu mere villigt hvis man går til dem med saksen - og én, to eller tre buketter om dagen, det er der ærligt ingen der opdager mere.


Og så der lige vejrudsigten og den danske sommer. Hvis der er udsigt til vand - sådan rigtig meget vand fra oven, så giver det bare virkelig go mening at klippe ekstra meget til at stille i stuerne. De helt fantastiske pæoner er bare slet ikke smukke efter en gang styrtregn - hvor imod de gerne står smukt endnu 3-4 dage i en smuk vase i stuerne.


I går fik jeg klippet.... klippet og klippet. Vi var netop kommet hjem efter nogle dage ved det smukke Vesterhav og havens frodighed var en sand fornøjelse at blive modtaget af. Solen og varmen har gjort alting godt, og det blomstre på livet løs derude.


I dag derimod - der kommer regnen, og med et kig på de triste buketter i stuerne, som havde tabt alle kronblade i vores fravær, så var det et godt tidspunkt at der skulle friske blomster ind.


Så nu..... nu har vi igen frisk "luksus" i stuerne. Smukke og fantastisk duftende små hilsner fra haven. Jeg er jo samler..... samler på blandt andet gamle glas og apoteksglas, og de er perfekte til at få ganske få afklip til at fylde et helt hus.


Vores ferie er slet ikke ovre endnu... den er go´ lige til mandag morgen er den. Måske der er haveoplevelser på programmet - det vil tiden og vejret vise. Men det bliver hyggeligt.. det er sikkert og vist.


* MUNTER MIDSOMMER HILSEN TIL JER ALLE *

7 kommentarer:

 1. Dejligt..... men godt jeg ikke skamklippede min have, for der kom næsten ingen regn hi hi

  SvarSlet
 2. Du har ret, det er så skønt at klippe ind til buketter. Jeg gør det også, men nogle gange har jeg også svært ved at lave cuttet :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 3. Der er bare intet skønner end blomster fra haven.
  Men har det ikke altid for godt med at plukke løs:)))))))))

  God Sct. Hans aften
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Måske et besøg hos Rosenposten i anledningen af dette års rosenfestival? det er lørdag og søndag fra 11-17;-)

  SvarSlet
 5. Ja visst är det härligt att bara plocka och frossa i sköna blommor nu :)
  Det är en ljuvlig tid nu...
  Sommarkram från Titti

  SvarSlet
 6. Helle Aagaard, Sydfyn26. juni 2017 kl. 19.02

  Hej Susan .. ja man føler sig virkelig rig, når man bare skal sætte foden uden for ens stuevinduer og så vælge til en skøn buket. Jeg har heldigvis også mange mange stauder, men hvor er du heldig du har din helt egen fotograf på matriklen - altid gode billeder. En blæsende junihilsen fra det sydfynske :-)

  SvarSlet
 7. Hej Susan.
  Det er den største luksus, og ren nydelse, når man også kan tage sine egne blomster ind i buketter. De har så meget mere poesi, end de buketter man kan købe sig til.
  Vh. Malene

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.