søndag den 9. april 2017

Den kære sol..... Noget om "sikkerhedsudstyr".

Solen er rigtig begyndt at få magt og man kan virkelig mærke både den varme og glæde den giver os. Alting spirer og gror, og i takt med at temperaturene stiger, så længtes vi efter at alting blomstre. Man bliver bare i godt humør når solen viser sig - og vi havefolk bliver i den grad lokket ud i haven. 


Og så er det også på denne tid at jeg begynder at blive en smule irriterende ... for jeg snakker en del om solcreme når vi skal være ude. Min søde mand høre det tit og ofte - ligesom mange andre altså. Men jeg kan ikke gøre for det...  for jeg ved at det er så hammervigtig, og måske endda det vigtigste "sikkerhedsudstyr" vi kan bruge i haven.


Hudkræft er slet ikke så ufarligt som mange tror... desværre. Solcremen er for mange "ikke noget man bruger", og det er måske derfor at Danmark har en flot men temmelig kedelig 1. plads i Europa over nye tilfælde af hudkræft hvert år....  Ja jeg siger det bare... for det er skiseme da øv :-(

Nu er det sådan at jeg selv har haft en opvækst i solcremens spæde ungdom.. dengang hvor solcreme var nyt og smart - men også temmelig fedtet og ganske ubehageligt at skulle smøres i. Jeg husker det tydeligt for jeg hadede det... og det tror jeg også der er mange andre der gjorde.

Men derfor vil jeg gerne lige vise jer mit "sikkerhedsudstyr". De solcremer som selv en "creme-forskrækket" som jeg kan bruge, og som der er gode til havearbejde. De fedter nemlig ikke og er super tynde og "tørre" når de er kommet på. Og en lille detalje.. de kan rent faktiske holde til at man bruger dem i solen. Ja en del solfiltre er ikke egnede til brug i solen... men hvis man ikke får det at vide, så ved man det jo ikke.


Nu er jeg jo nok en smule "fagidiot" når jeg til dagligt arbejder på et apotek......  Men det er svært ikke at tænke over nogle ting, når man kender til facts og statistik, har mødt tilstrækkelig mange kunder som i dén grad ville ønske de havde tænkt på solen - og havde kendt til at der var alternativer til de fedtede sager.

Så næste gang du skal købe solcreme - eller skal på apoteket.. så prøve lige at spørg hvad de har som ku´ være godt til dig. Jeg lover dig du også kan få havegrej dér... når det altså er i "sikkerhedsudstyrs-afdelingen" :-)

* Nyd solen.... og pas på dig selv *

5 kommentarer:

 1. Du har mig med "om bord". Solcreme er et must og jeg undrer mig over hvor mange, der fejlagtigt tror, at det er først til sommer, at den skal bruges. Den skarpe forårssol og hudcellernes pt. lave niveau af melanin gør jo brugen af solcreme endnu vigtigere. Så et super godt indlæg Susan - thumbs up til dig :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 2. Det er rigtigt, man kunne rigtigt mærke den nev igår, solen. Og kan også anbefale dem du viser, super gode, så man også kan ånde (!!) efter at være blevet smurt ind. mvh Ulla

  SvarSlet
 3. ..nå det er sagt, fik jeg heller ikke smurt mig ind, så godt med en reminder.. ;)

  SvarSlet
 4. Jeg desværre alt for god til at glemme solcremen... det godt med en reminder

  SvarSlet
 5. Solcremen er et must her, jeg er nemlig en af dem der har dyrket solen altid om sommeren og solariet om vinteren. Nu betaler jeg prisen hver gang jeg besøger hudlægen hver ½ år.
  Så et super indlæg du har lavet Susan, det er så vigtigt at smøre sig ind. Personlig er jeg vild med den fra Vichy, der kan spayes på.
  Knuser til dig .

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.