mandag den 14. november 2016

Go´ nat og sov godt

Et lille projekt i ferien var også at få dahlia-knoldene lagt godt i seng for vinteren. Ja de blev jo gravet op i skumringen, og der var hverken tid eller lyst til at gøre dem rene for det var allerede blevet pivkoldt. Nej - de kom i en stor balje og så op på vores frostfrie lukkede altan, og her stod de så og kiggede på mig, og tiggede om at blive gjort klar til vinteren.


Vi har et lille bitte hus - uden kælder og uden de største udbygninger. Det gør ting lidt mere besværligt - men bestemt ikke umulige. Dahliaerne blev skyllet i en balje i køkkenvasken, og efterfølgende lagt til tørre i stuen. Jeg ved det godt... et stort temperaturskift som måske ikke er det helt optimale, men nogen gange må man sno sig for at få ting til at lykkedes. Og lykkedes - det skal det her hos os :-)


Da de var tørre kom de i deres kasse - en plastkasse hvor der er lavet lufthuller i låget, så der ikke vil blive dannet kondens. I bunden af kassen ligger et let lag af savsmuld - ligesom knoldene også har fået en lille dyne over sig af det. Savsmulden er sådan en man også bruger til kaniner.


Så kom låget på - og der var kun tilbage at sige "Go´ nat og sov godt". Kassen kom op på sin plads under bænken på vores lukkede altan. Her er frostfrit omend temmelig køligt, og det er her vi har vores vinteropbevaring.  


Her skal pelargonier og dahlia hygge sig i den kolde vinter - med selskab af lyskæden i vinduespartiet ud mod gaden selvfølgelig.


Ja der er fyldt op i vinterlogiet og potterne står tæt. Men det varmer jo altsammen :-)

*Har du fået dine frostsarte planter ind for vinteren?*

3 kommentarer:

 1. Det er dejligt at få sådan nogle ting klaret :-) Vi har ikke taget georgineknoldene op, men dækket dem med vintermåtter. Det kan lade sig gøre fordi de ligger samlet i ét stort bed. Nogle store duftgeranier står i en udbygning (og sådan nogle har vi til overflod her på vores nye sted), og så har vi ikke mere der skal overvintre ... Men hvis det lykkes med geranierne, skal jeg have mere næste år.

  SvarSlet
 2. Det er da et super sted at opbevare dahlia knolde, og når de er puttet så nydeligt, er det jo ingen sag! De skal nok sove godt. :o)

  SvarSlet
 3. Ja! Tehuset er fyldt næsten til bristepunktet. Nu mangler jeg bare et par krukker med Hortensier og en stor krukke med kæmpeverbena, hvis blomster ikke er helt visnet endnu, og som derfor skal pynte på terrassen lidt endnu - i aften under den fantastisk lysende måne. Det er lige før, man kan læse avis derude! Men jeg tror nu, at jeg nøjes med at gå en lille tur, inden jeg om lidt skal i seng. Man sover så godt med frisk luft i lungerne.
  God nat til dig
  og alle Georginerne
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.