fredag den 11. november 2016

En uge med ferie og frost

Jeg har været udsædvanlig heldig. Tænk at det lige i min uges ferie hvor frosten og sneen  kiggede forbi. Ja det er ikke værst når man som jeg er vild med den slags :-) Jeg har nået uendeligt mange ting - og hygget mig virkelig meget herhjemme med alle mulige virkelig små ting. Fantastisk. 


Først på ugen kom frosten - ja det var jo ingen overraskelse men alligevel var vi uforberedte. Da min søde mand kom hjem fra arbejde gik vi i skumringen igang med at grave vores dahlia op, og da tusmørket lagde sig tungt og gemte alt rodet fra opgravningen, da var vi allerede igang med næste projekt. Projekt pelargonier fra orangeriet var jo heller ikke ordnet... og de blev båret ind i lommelygternes skær.


Efter en nat hvor frosten virkelig tog fat, kunne jeg så tjekke alt rodet morgenen efter. Normalt er hullerne jævnet en kende mere, og ingen bunker af afklip får lov at ligge. Men nu er det jo heller ikke normalt at lave havearbejde i lommelygtens skær.


Det smukke spejlbassin med klinker fra By Helle Nørby, blev også tømt i ly af mørket. Ja - for endnu et år er gået og jeg har stadig ikke nok zinkbakker til alle mine pelargonier. Bakken hvor klinkerne lå er den del af puslespillet for at få pelargoniernes vinterhi på plads, og derfor måtte den ind i en fart. Klinkerne kan ellers sagtens tåle frosten... men de bliver nu alligevel pakket ned i en kasse i orangeriet.


Sne kom der ikke meget af denne dag - ikke hos os ihvertfald. Lidt kornsne dalede, men ellers var det den frostklare luft som jeg måtte nyde. Rimfrost er bestemt heller ikke ringe, for haven får det eventyrlige grå og frosne look, og hundene kan lege vildt og længe uden at få beskidte fusser :-)


Nu skal jeg blot ha styr på hvilke kar, fuglebade, trug og sandstenskrukker som kan få lov at overvintre under åben himmel - og indtil jeg lige har tid så nyder hundene de frosne vandskåle.

Ja - de står nærmest i kø for at få lov at få lov at smage på det frosne og beskidte vand som gemmer sig derude. Ret sjovt :-)

*Rigtig go weekend*

4 kommentarer:

 1. ja, det er bare med at redde sine sager indenfor - hvor er det et dejligt billede af hundepigerne du indleder dit indlæg med :-) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Redde hvad reddes kan :-) :-)
   Ja hundepigerne nyder det bare SÅ meget... de spæner rundt og ser super lykkelige ud. Det er herligt.
   Knus og skøn weekend

   Slet
 2. Dit heldige asen - jeg havde ferie i sidste uge, og da regnede det en del...
  Skønne billeder af dyr og planter - så bliver det ikke bedre.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja regn er ikke noget særligt... og på denne tid af året bliver det tit bare noget smadret og klamt noget. Derfor er jeg så vildt med frost og sne... det gør årstiden til noget særligt og dejligt istedet for bare noget grat.
   Det her.. det er dejligt.
   Knus

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.