torsdag den 23. juni 2016

Sommerfest i haven

En skøn og dejlig ferie og weekend blev vel overstået, og sikke vi nød det. Særligt havde jeg glædet mig til at se familien til vores havefest i lørdags - en dag som bare var virkelig skøn og rigtig hyggelig. 


Ja - nogle vil nok mene at det var på tide at vi inviterede, men det er bare ikke så naturligt for os, som det måske er for andre. Men nu skulle det være - og vi ku´ da lige fejre både vores bryllup og kobberbryllup, samt flere runde fødselsdage i én ombæring ;-)


Jeg - som er vinterbarn - har også altid være drøn misundelig på dem som har kunne fejre deres fødseldag om sommeren. Jeg ville elske at kunne sidde ude i haven på min fødseldag, men det er ikke så afslappende i januar måned. I lørdags var det min søde mands fødseldag, og det var jo oplagt at vælge lige dén dag til festlighederne.


Vi skulle -selvfølgelig, sidde i haven. Ja, rent faktisk så er det i vores lille hus ikke muligt at have mange gæster på én gang. Men der er også noget eventyrligt og hyggeligt over at sidde ude, at være ude i alt det grønne. Alting bliver lidt mere afslappet og knap så formelt - og sådan kan jeg nu bedst li´ det.


Vi havde lånt en havepavillon af noget familie, og den passede perfekt på vores smalle stribe græs imellem bedene. For selv om jeg gerne vil være ude i haven, så vidste jeg jo godt at vi nok ikke ville kunne nyde at side under åben himmel.


Med udsyn til vores lille Orangeri i den ene ende - og vores lille terrasse med jernsengen i den anden, dannede haven det hyggeligste rum.


Bordet som jo var centrum for festen skulle gerne få folk til at "ta´ den afslappede mine på"... og jeg syntes det virkede ret godt. Det var ihvertfald ret fint :-)


Alt var i den afslappede stil. Særligt har jeg en forkærlighed for blandede tallerkener af den gamle blåmønstrede slags, og de var vel dem der bestemte hvordan bordet endte med at se ud. Lys i gamle sylteglas er både flot og praktisk i vinden, og havens blomster i blandede vaser.


Havens træer var pyntet med papirspynt af den sommerlige slags - og ellers var det havens blomster der sørgede for festfyrværkeriet.


Sommerblomster gør sig ret godt sammen med blåmønstret service og papirspynt..... og roserne duftede helt fantastisk.


Maden var bestilt ude og skulle blot afhentes og sættes på bordet - ene lækre sager som samtidig var nemt og overskueligt. 


Kagerne til kaffen havde jeg selv kreeret, og valget faldt på husets 2 foretrukne slags. Bestemt ikke dårlige valg hvis man skal bedømme ud fra gæsternes appetit :-)


Drikkevarene var fyldt i ét af de gamle zinkkar som var fyldt med vand. Så kunne gæsterne selv forsyne sig, og alt var koldt. Nåååe ja - hundene syntes også det var en fin ide, og de drak også af karet.
Der var gang i bålfaddet og min niece og nevø fik hygget sig med at riste skumfiduser.


Der er nu noget over sådan et bål..... flammerne og duften er ret hyggeligt. Måske ikke dagen efter hvor tøjet dufter af bål, men når man sidder midt i stemningen så er det bestemt det hele værd. Guld værd :-)


Havefest... det er vist lige sådan en slags fest som jeg kan godt kan li´ at arrangerer. Jeg er kun til det der er afslappet, og alt bliver bare mere afslappet uden for. Javist kunne en varmere sommerdag da bestemt ha´ været rigtig skønt,og gjort det hele endnu mere afslappet... men den danske sommer er jo som dén er. 


Det var en hyggelig og dejlig dag, og den blev ved ud på de sene timer. Masser af snak og hygge - og glade gæster. Jo - vi tør vist godt gøre det igen en anden gang, og jeg tror ikke der skal ventes mange år endnu engang.


*Havefest - I LIKE *

10 kommentarer:

 1. åh ja sådan en sommerfest, hvor det hele er mere afslappet, god mad, mildt vejr, og god stemning er rigtig godt. Lad os håbe at sommeren i et eller anden omfang vil byde på sommerfester i telt eller under parasolen :-)
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Hvor ser det altså bare smuk, naturligt oh hyggeligt ud Susan. Godt i fik en dejlig fest og kagerne de ser altså lækre ud.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 3. Smuk borddækning hvor man bare har lyst til at sætte sig til bords og nyde omgivelserne samt den meget lækre mad og de smukke kager - havefester er bare hyggelige :-)

  SvarSlet
 4. Tillykke med mandens fødselsdag og sikke en skøn havefest. Så smukt du havde dækket op og pyntet haven :-)

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med ham. �������� I aften skal vi også holde havefest, vi er også til det stille og uformelle. Vi bliver 20 mand til min datters dimension. Det er super hyggeligt at arr. Og finde på. Om 2 år når vi har sølvbryllup bliver det samme koncept. Og vi glæder os allerede. ❤️ Og igen, fantastiske fotos, hvor bor i lækkert. ����

  SvarSlet
 6. Sikke een fest, ren hygge og lækkerier for både øjne og mund, og ja havefest er bare fest på en dejlig afslappet måde, det er også lige mig...🇩🇰🎉 Tillykke med og til din mand Rigtig skøn have weekend til jer. VH Carina

  SvarSlet
 7. Kære Susan.
  Et stort tillykke med fødselsdagen til Jesper. Også tillykke med alt andet der blev fejret. Det er et meget smukt bord der er dækket og haven ser jo godt ud. Hvor er det dejligt med sådan en vellykket aften.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 8. Et stort og hjerteligt tillykke med manden og "alt det andet"
  Jeg er helt sikkert også mest til de afslappede fester.
  Skønt med en dejlig fest i godt selskab.
  Havefester er så hyggelige.
  Haven bliver ikke mindre smuk af at blive pyntet op.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 9. Det ser vel nok hyggeligt ud og arrangementet passer perfekt til jeres have. Dejligt at jeg også kan følge dig på Instagram nu, har selv lige startet en profil, flora0272.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.