tirsdag den 14. juni 2016

Det er næsten som at få ny belægning....

I flere år har det spidset til - ukrudtet havde fået mere og mere magt i mellem pigstenene på stykket dér hvor vores gamle franske barneseng pryder haven. Sidste år gik alt vores arbejdsomhed jo i stå her i haven - og det gjorde lige det sidste til at vi mistede overtaget totalt. Senegræs, mælkebøtter og andet "godt" blev for meget for os - og nu..... endelig fik vi ført planen der skulle rede det hele ført ud i livet. 


Vi har længe nydt det lille stykke pigsten som ligger foran vores postkasse ved vejen. Her er nemlig brugt en betonblanding istedet for sand imellem stenene, og det var det vi ville gentage inden for havelågen.


Min søde man havde så udtænkt ideen med at bruge højtryksrenseren til at fjerne det gamle "fyld" - og det var faktisk en temmelig god ide. Jord og ukrudt løsnede sig nemt og stille og roligt samlede der sig en stor bunke mudder som blot skulle fjernes.


Ja vist havde både violer og trædebregner også fået fat imellem stenene, og de har altså måtte lade livet for helhedens skyld. Vi overvejede ellers en overgang at lade bregnernes område være som det var .... men det blev altså spulet også.


Resultatet da jord og ukrudt var fjernet så sådan ud......  en stenørken. Stenene havde ikke rykket sig spor, og vi kunne tilmed få slået de sten ned som fra starten var blevet lagt for højt.


Det nye fyld - en blanding af tørt stolbebeton og sand blev blandet i trillebøren og derefter fordelt ud over området. En tur med den lette kost sikrede at alle huller og sprækker blev fyldt og til sidst var det blot at lægge det i et niveau hvor stenene kiggede tilpas meget op.

 Blandingsforholdet som vi sætter vores lid til er 1 del sand til 2 dele beton.


Til sidst blev hele overfladen "vandet" for at få gjort betonen våd - ja ellers stivner den jo ikke, og bliver til dét den skal. Nemlig en overflade som holder ukrudtet nede og stenene på plads. Et let douch med bruseren fra vandslangen klarede jobbet - stenene blev skyllet rene og mellemrummet imellem stenene blev gennemblødt. Vi vandede netop så meget at betonen ikke "skyllede" væk.


I dag - 2 dage senere - har betonen sat sig, og vi har igen sat sengen og krukkerne på plads. Flere krukker med blomster er på vej, lige som en kærlig hånd venter på lanternerne. Sengen skal forsynes med tæpper og puder - og når vi i weekenden har inviteret hele familien til havefest så håber jeg at både ser smukt ud og har fået den helt rigtige og faste overflade.


Ja - vi har vores første og tidlige uges sommerferie og det er skønt. Dejligt at have tiden til at få ordnet nogle ting, og tid til at sidde oppe længe og drikke god kaffe og drinks.

*SOMMERFERIE*

11 kommentarer:

 1. Meget flot resultat ..... drinks ? nå nå

  SvarSlet
 2. Det ser da super godt ud Susan, jeg har jo snart ikke tid til at gå på arbejde med alle de gode tips og tricks fra dig :o)
  Rigtig god ferieuge.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 3. Skal da vist også kaffe og drinks til efter sådan et arbejde :)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 4. Det ser godt ud! Er da en overvejelse værd når jeg skal have lagt brosten omkring huset ved forhaven. Håber du poster en opdate om nogle dage, når betonen er hærdet op :-)
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 5. Hvor er det blevet flot så det er da velfortjent med kaffe og drinks...god ferie.

  SvarSlet
 6. Kæreste Susan.

  Hav en rigtig dejlig ferie. Mange tak for sidst. Sikke et flot resultat. Det bliver fantastisk med en familiehavefest i weekend. Nyd den. Og nyd også forberedelserne op til.

  Knus fra én, der danser regndans

  SvarSlet
 7. Det var et godt tip - både mht. højtryksrens og beton. De smukke pigsten er ikke så lette at holde. Ukrudtet finder altid vej - men mon ikke betonen holder.

  SvarSlet
 8. God ide, det ser flot ud😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 9. Det er jo som nyt, - utroligt at se. Man får helt lyst til at gå igang, men der er så meget andet der venter. Jeg har lige købt en masse roser der først skal i jorden... Jeg får aldrig nok roser!

  Havehilsner Maria

  SvarSlet
 10. Hold fast hvor flot..... 😃👍 Og rigtig go ferie.... 🍓🍒🍾🍸

  SvarSlet
 11. Det ser super godt ud, og er en rigtig god ide, tommel op:-)Jeg vil huske den til engang;-) Fortsat rigtig god ferie!
  Med hilsner og kuns fra Anette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.