fredag den 29. januar 2016

Uld, snefygning og det smukkeste hotel.

Vi startede dagen med at besøge, hvad jeg kunne forstå er Islands bedste garnbutik. Ja jeg har lavet lidt research hjemmefra, og mange fortalte mig at hvis jeg ville købe lækkert Islandsk garn til gode priser, så var det her. Butikken hedder "Knitting Association of Island"og ligger i Reykjavik.


Huskesedlen blev fundet frem og med utrolig sød og god hjælp af den unge pige i butikken så fandt jeg det flotteste garn man kan tænke sig.


Ja egentligt kan jeg jo slet ikke strikke - men det kan min gode veninde Marianne, og hun er fantastisk til det. Hun har før lavet den smukkeste sweater til mig, og ud over det garn som hun gerne ville have, kom jeg vist også til at købe lidt til endnu en lækker islænder til mig selv :-)


Ja det garn som vi rigtig godt kan li´ er faktisk ret meget billigere heroppe end derhjemme. Derfor de fyldte indkøbskurve. 


Egentligt så giver en garnbutik mig sådan en følelse som alle steder med lækre varer og råvarer gør. Det kribler i fingrene på mig, og jeg ville ønske jeg også kunne fremtrylle lækre trøjer, tæpper og sjaler. Alle farverne får mig altså også til at smile... det er ligesom en farvelade som også er rar at røre ved.


Vi sagde farvel til dybfrosne Reykjavik for denne gang - men gjorde lige stop endnu et uldent sted på vejen mod vores hotel.


Butikken Alafoss ligger lige uden for byen, og her har producenten deres egen forhandling af garnet. Ikke det billigste sted, men efter sigende en oplevelse man ikke måtte misse. Ud over flere overdådige hylder med alt deres garn, havde de masser af færdige pakker klar på hylden. Farver og mønstre var valgte - og alt var meget nemt at gå til :-)


Særligt var jeg pjattet med disse broderings sæt... og gæt hvem der lige fik lys til at kunne brodere også :-)


Det var endnu et spændende stop på turen.... endnu et hundekoldt sted. 
Nogen har spurgt os hvad der er at opleve på Island om vinteren - og til det svare jeg altid "tusind ting - og helt sikkert noget til alle sanser".  Frokosten og den efterfølgende kaffe var ganske som sædvanligt i denne gode restaurant helt i top....... ligesom humøret :-)
Hmmm... når jeg ser billeder af mig selv tænker jeg på, at jeg ser ældre ud end jeg "husker mig selv". Men altså.... om ganske kort tid ..... minutter faktisk..... ruder jeg et skarpt hjørne, og gæt hvad? Jeg har det godt med det og nyder livet hvor jeg er i det. Er det ikke bare herligt :-)


Tænkt at være så heldig at kunne fejre min fødselsdag i dette smukke landskab, sammen med min søde mand.


Alle hvide, grå, lilla, orange og blå farvetoner har fulgt os på vejen herud på landet, og selv om vejret mente vi skulle følges på vej af en fygeblæst som er ethvert islandsk landskab værdigt, så nød jeg det smukke syn.


Midt i blæsten dukkede vores hotel op - lige der på skrænten ned mod Nord Atlanten. Vildt og vindblæst, og gemt i lavamarkerne, ligger nemlig det smukkeste og mest hyggelige hotel som jeg kender. Her har man det godt, her spiser man godt, og her er der højt til himmelen. Hotel Budir bød os hjerteligt velkommen.


Nu hygger vi i cognag-stuen imens vi venter på at nordlyset viser sig. Ja - mulighederne er gode, og skulle det komme imens vi sover, sørger hotellet for at vække os. 


Måske vi ender med at sne inde her. Sneen fyger os om ørerne, og flere veje er ikke fremkommelige. Men pyt... hvis vi strander på verdens smukkeste sted og har tiden til at slå rod - så er det vel ikke så slemt :-) Jeg kunne kunne frygte for den høje barregning - men ellers så er det ganske okay.


* Hvor heldig kan man være *

8 kommentarer:

 1. fortsat god tur oppe på den smukke ø, og jeg håber at du får en rigtig god fødselsdag deroppe. Eller jeg ved at du får en rigtig god dag uanset om I sner inde eller får mulighed for at komme ud i dette flotte landskab. Stort tillykke til dig fra mig
  Kærlig hilsen
  Kirsten

  SvarSlet
 2. oh the beautiful hotel Búðir.
  Have a wonderfull time and happy birthday to you, hope you will see some northen lights.

  SvarSlet
 3. Hip hip hurra i dag er det Susans fødselsdag, vidste jo ikke der kom indlæg i dag, men så får du da bare lige et stort TILLYKKE mere med den runde dag. Og jeg kan altså ikke gætte hvilket skarpt hjørne du runder;-)
  Jeg har det som dig med sådanne butikker, og jeg kan heller ikke strikke, men trangen kommer op når der er så meget lækkert garn.
  Smukke Island, hvor er jeg glad for at se billederne, det er næsten som en lille ferie:-)
  Hilsner og rigtig god fødselsdag fra Anette

  SvarSlet
 4. Endnu engang kæmpe stort tillykke med din fødselsdag. Jeg håber I har fået set nordlys. Nyd din dag. Jeg ved Jesper vil forkæle dig over alle grænser og det har du fortjent <3
  Jeg glæder mig til at se hvad jeg skal strikke til dig :-)
  Knus, kram og hip hip hurraaaaaaaa

  SvarSlet
 5. Tillykke med fødselsdagen, sikke nogle dejlige omgivelser at fejre den i - og hvor ser der bare hyggeligt ud der i baren ! Mon I fik set nordlys... Det må være en stor oplevelse. Smukke landskabsbilleder og TÆNK at blive sluppet løs i sådanne skønne garnforretninger, ikke dårligt :) Fortsat god fødselsdag og ferie.
  Knus

  SvarSlet
 6. Idag er det Susans fødselsdag...hurra...hurra...hurra
  Hun sikkert sig en sweater får, som hun har ønsket sig iår
  Med dejlig islandsk uuuuld og kage til.

  Og når hun hjem fra isen går...hurra...hurra...hurra
  Så skal hun fejre fødselsdagsfest
  Med dejlig vin og sød mand som gæst
  Med dejlig chokolade og drinks dertil.

  Tilslut vi råber højt i kor ...hurra...hurra...hurra
  Gid Susan længe leve må
  og alle ferieønsker opfyldt få
  med dejlig chokolade og fotos til.

  Kæreste Susan.

  Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Jeg ved, at din gode Jesper, vil gøre alt for, at gøre dagen uforglemmelig for dig. Og jeg håber, at I har en fantastisk dag med uforglemmelige naturscenarier og smukke oplevelser allevegne.

  Mit højeste fødselsdagsønske for dig, er at du I hånd i hånd må få lov, at se nordlys inat. Tror ikke, man kan opleve noget større i naturen....
  Tænk, hvis I får det fanget på kamera. Måske jeg så er heldig, også at få det at se, igennem jeres oplevelser og linser. Det er et af mine allerstørste ønsker, at få lov at opleve nordlys engang.

  Sikke nogle smukke motiver, I allerede har fanget deroppe i kulden. Håber jo på flere af slagsen. Men nu handler det først og fremmest om, at I får nydt ferien og hinanden i fulde drag.

  Hvem ønsker at være 16 år igen? Ikke mig!

  Nyd det nu, kære venner. ALT HVAD I KAN....og mere til. Gad vide om I er sneet inde, og sidder og snalrer i baren?:o)

  Knus og kærlige tanker til jer begge
  fra os begge

  SvarSlet
 7. Så koselig å finne denne bloggen og lese om dine opplevelser på Island; vakre vakre Island. Jeg var selv der for 2 år siden og jeg drømmer meg tilbake. Og da vil jeg inn på "din" strikkebutikk" Du har en veldig fin blogg. Koselig å være her. Fortsatt god helg fra Birte

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med det runder hjørne. Sikke smukke omgivelser at fejre det i :)

  Island er fantastisk - også om vinteren...eller rettere; i hvert fald om vinteren, for jeg har kun været der en gang og det var i december 2005. Der fik vi først et grumset dagslys omkring kl. 11...og allerede kl. 15 var lyset på vej væk igen.

  Jeg vil gerne opleve Island igen, men næste gang må det gerne være en anden årstid end vinter :)

  Hav nu en fortsat skøn ferie deroppe.

  SvarSlet