søndag den 31. januar 2016

En fødselsdag som jeg længe har drømt om......

Så blev det lørdag på Island - og det blev min fødselsdag. Sørme jo - 40 vintre har jeg nu oplevet og denne skulle jeg altså oplevede i smukke Island. 


Den vilde vind som i aftes og i nat lukkede adskillige veje, havde her til formiddag lagt sig igen, og vi sneede alligevel ikke inde på hotel Budir. Men det betød jo at vi kunne tage ud på oplevelsestur uden at tænke på hvor vild den ville blive.


Fødselsdagslyset som jeg for et par år siden købte da vi skulle fejre min mands runde fødselsdag heroppe, havde gemt sig i min mands taske - ja ligesom små skønne pakker. Heldige mig.Imens bilen blev varmet op, tog vi lige en hurtig tur omkring hotellet. Nord Atlanten som ligger blot 10 meter fra hotellet giver den smukkeste kulisse, og et af vores ynglingsmotiver heroppe er netop udsigten her. 


Og sikke et lys vi har oplevet i dag. Solen har kigget ned til os, og det oftest fra en skyfri himmel. Alle farver får tusinde nuancer, og landskabet ændre sig hele tiden. Følelsen af at kunne stå helt stille og nærmest at kunne se og mærke at jorden drejer rundt..... det er en vild følelse.  


Ja jeg har ikke kunne andet end at smile hele dagen - og nyde at kunne fejre min dag her midt i alt det som jeg har drømt aller mest om.


Vejene er dækket er et tykt lag is og sne - men med en go bil med gode pigdæk - og en go chauffør selvfølgelig så er det ingen sag at komme omkring heroppe.


Vi kom forbi flere af Islands smukke seværdigheder - og bestemt også alle dem som mange andre ikke ser på deres vej. Vi har jo været her før, og vi kender efterhånden de ganske særlige steder heroppe.


Turen i dag var ikke blot fyldt med seværdigheder, men også gaver og grin.


Fint indpakket snoller til at gøre en fantastisk tur endnu bedre - det er da en god og velplanlagt fødseldag.


Ligesom det obligatoriske fællesbillede...... dét som jeg vil elske herfra og til evigheden. Et godt og dejligt ferieminde.


Min islandske sweater blev luftet i sine rette omgivelser - og selv om det var hundekoldt uden for bilen, var den egentligt ganske lun når vi lige skulle uden for et kort øjeblik. Ja - Islandsk uld kan noget særligt - og det er derfor vi har bagagerummet fyldt med mere af den slags.


Dagslyset er ikke som i Danmark - men absolut hverken kedeligt eller alt for kort. Der er masse af tid til at opleve - og til at få mange smukke indtryk med sig hjem.


Hjemme på hotellet ventede en lækker middag i restauranten, lige som endnu flere hyggelige timer.
Endnu en gave venter vist på mig på værelset - ligesom jeg håber at kunne opleve nordlyset. Men hvem ved ..... dagen er ikke omme endnu, og jeg føler mig heldig gør jeg.


* 40 år - ingen problem :-) *

14 kommentarer:

 1. Et stort tillykke med fødselsdagen og tak for at du deler din fødselsdagtur med dine læsere...så spændende at se hvad i oplever.

  SvarSlet
 2. Godmorgen oppe på Island.

  Håber ikke I har sovet meget, men istedet siddet og kigget på nordlys den halve nat:o) Sikke dog en uforglemmelig 40 års fødselsdag, Susan.

  Det er voldsomme naturkræfter, der er på spil deroppe. Hvor er det storslået, og jeg forstår så inderligt godt jeres fascination. Ikke mindst med din store passion for sne og jeres fælles passion for fotografering. Det er vildt at se, alle de forskellige blide farvenuancer i den rå og barske natur. Og alene på billederne kan man næsten mærke, hvordan kulden bider.

  Tusind tak, fordi vi må komme med ud, og få disse smukke naturoplevelser. Dejligt parbillede:o)

  Glæder mig til næste postkort fra jer.

  Knus til jer begge fra os i Flade Sogn

  SvarSlet
 3. Hvor er jeg glad på dine vegne. Glad for at I kom afsted og at din dag blev lige som du havde drømt om. Jeg glæder mig til at følge resten af jeres tur og se endnu flere smukke billeder, med sne og Nordlys ❤️ Dejligt at se trøjen i de helt rette omgivelser 😀
  Skal hilse mange gange fra Jørgen og ønske tillykke.
  Knus

  SvarSlet
 4. Hallo Susan,

  ich kann immer nur zweifeln, ich bekomme keine Übersetzung angezeigt ???!!!
  Aber egal, Du hast traumhafte Bilder geschossen! Ich liebe diese Weiten und die Naturgewalt. Die eine Aufnahme erinnert mich sehr an unseren Traumurlaub 2011 in Norwegen. Das Bild könnte auch in Refviksanden gemacht worden sein. Soooo schön !
  Ganz liebe Grüße
  Tanja aus dem Hutzelhaus, die Deine Seite begeistert verfolgt, auch wenn sie nicht immer übersetzt wird und ich nicht immer einen Kommentar hinterlassen kann.

  :)

  SvarSlet
 5. Tak fordi du deler :) Fabelagtige billeder af både natur og jer. Det må være helt fantastisk at være på Island lige nu, og skønt for os at læse med. Fortsat god ferie.
  Knus

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med din runde dag :-)
  Det er nogle skønne, skønne billeder du viser fra din fødselsdagsferie :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det altså dejligt at vi må komme med til Island, fascinerende og imponerende, skønne billeder, og hvor er i dejlige sammen:-) Håber i får set nordlyset, så vi måske også kan få det se her, et fænomen jeg utrolig godt gad opleve. Nej da 40 år er ikke noget problem, det er bare dejligt, hi hi jeg bliver 50 i år:-)
  fortsat rigtig god ferie.
  Kærlige hilsner Anette

  SvarSlet
 8. magnifique !!! bonne journée
  joelle

  SvarSlet
 9. Fantastisk smukt - stort tillykke med dagen :-)

  SvarSlet
 10. Endnu engang et stort tillykke med fødselsdagen, velkommen i de voksnes rækker. Fantastisk natur, hvor er i heldige. Tusink tak fordi i deler disse smukke stunder med os. Kh Birgith.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan.Et stort tillykke med den runde dag........og sikke et smukt sted at fejre det.
   Og billeder er er ikke mindre end fantastiske.
   Fortsat rigtig god ferie Knus Jette

   Slet
 11. Et stort tillykke med dagen! Det ser jo helt fantastisk ud!

  SvarSlet
 12. Tak for de skønne skønne billeder

  SvarSlet
 13. Stort TIL LYKKE, Susan med din runde fødselsdag!
  Hvor var du heldig med det flotte lysshow - og fine billeder, du har taget at glæde os andre med. Og nu har jeg fået inspiration til, hvordan jeg skal fejre min firs års fødselsdag om et par år. Ikke i Island, men et andet sted i Nordatlanten, som jeg er meget fascineret af, bl.a. fordi min slægt stammer deroppe fra, så jeg skal til Lofoten, hvor mine forfædre fiskede og fangede hvaler for 3-400 år siden. Det var dengang Danmark og Norge var et tvillingekongedømme ....... og så kan de altså rigtig meget deroppe i hele Nordatlanten med strikkepindene, ikke?

  Med venlig fødselsdagshilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.