torsdag den 5. november 2015

En dag til arbejde og en dag til fornøjesle

Hvad er arbejde - og hvad er fornøjelse? Ja det kommer jo nok an på øjnene der ser og hjertet der oplever. Sidste weekend var en weekend med én dag af hver.... men jeg tvivler på at der var enighed om hvilke dag der var hvad. 


Lørdag fik vores hvalpe - vores egen Sarpa, og vores lille feriebarn Nyima, deres debut til udstilling. Det er længe siden sidst vi sidst har været afsted, og selv om det er både lettere nervepirrende og kræver en stor indsats, så er det bestemt en fornøjelse for mig at tage afsted. Vi hygger os, har det sjovt - og nyder vores fælles interesse.


Når man nu - som jeg - tilmelder to hunde i samme klasse, så er det dejligt at søde mennesker vil hjælpe. Min gode veninde Marianne hjalp mig med at vise Nyima i ringen, og det var en festlig oplevelse. Hundehvalpe - og søskende især - er vilde med fest og ballade, og turen rundt i ringen var ingen undtagelse. Heldigvis er stort set alt tilladt i babyklassen. Begge rollinger fik super flotte bedømmelser, og jeg er en meget stolt opdrætter.

Og selv om tvillingerne havde en skøn og begivenhedsrig dag, så tror jeg godt nok de syntes det hele var lidt for pænt og lidt for meget pligt. De klarede hele det store cirkus i stiv pote, men det var helt sikkert en arbejdsdag hvis du spørger dem :-)


Nææææ..... så syntes de vist det var en meget større fornøjelse at være i haven søndag. Her kunne man svine sig til, og her kunne man grave huller og højbede. Ja hundene altså. Jeg var bestemt også glad for endelig at få noget ordnet lidt derude - men det var både en lidt kølig oplevelse og for mig hårdt arbejde. Gudskelov for en god mand - en der sørger for at der sker lidt, for at jeg ikke arbejder over evne - og som foreslår at vi da skal ha´ pandekager til frokost. Amerikanske pandekager med sirup, lavet på grillen og spist i det efterårskolde Orangeri. Det er råhygge og den form for "vi gør det på vores egen måde" og spontanitet som jeg elsker så højt.


 Rollingerne var beskidte efter kun 4 minutter i haven - så kunne vi kende dem igen. Alt blev undersøgt, og de var med alle vegne. Hvis nogen syntes deres havearbejde er kedeligt og trivielt - så skal de blot få sig sådan et par havehjælpere. Det er til stor morskab.


Vi nåede meget derude - men langt fra det hele. Vi stoppede imens legen var go´ og jeg håber på rimeligt vejr så jeg kan komme igang med fortsættelsen måske allerede imorgen. I mit hoved er jeg ved at gøre klar til vinteren, pynte op til jul - og særligt at få lyskæderne op i haven.


Og selv om havearbejde også kan være en fornøjelse, så gør den også træt. Man sover så godt efter nogle timer i den friske luft, og med duften af våde jord og våde blade i næsen.

*Min weekend er allerede igang, og den er allerede go´. 
Jeg håber også du får en skøn og god weekend*


På forespørgsel følger her en illustration af hvordan vi har lavet flisedækket under vores orangeri. 

Armeringsjernet er det røde, beton som holder flisen på plads er den sorte kant, og det gule er sandet. Håber du kan bruge illustrationen KK og at det ikke er for sent vi får den lagt op til dig.
God fornøjelse med arbejdet. 14 kommentarer:

 1. Ja det kender jeg, det er herligt med sådan et par hjælpere, mine hjælper også glad og gerne med at grave huller :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alting bliver sjovere og hyggeligere når man morer sig imens ikke? :-)
   Ja med en pauseklovn og kæk hjælper så går det bare derude af.
   Mange hilsner og go weekend

   Slet
 2. They are adorable. I have a golden retreiver garden helper and I don't know what I would do without her, she's such good company. It's lovely that your sweetheart makes pancakes and you eat them outside in that lovely greenhouse. My husband and I do those same sorts of cozy things and it makes even the work days fun.
  Lise-Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Great to hear that you know how to enjoy life .... A good four legged friend, and a lovely sweetheart - so we feel good right?
   Many happy greetings and good weekend to you.

   Slet
 3. Dejlig blog du har, nyder at følge med i dine mange aktiviteter. Hundene er jo bare så skønne, ligeledes dine dejlige hundekurve. Har selv en lille bitte, meget blomstrende have. Har dog ikke selv en haveblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne.
   Måske en gang du får en blog.... jeg blev selv så inspireret at jeg slet ikke kunne la være ;-) Men en have gør bare så godt - lille eller stor. Det er en gave at have en have.
   Dejligt at du lagde en hilsen herinde.
   Mange knus Susan

   Slet
 4. Dejlig blog du har, nyder at følge med i dine mange aktiviteter. Hundene er jo bare så skønne, ligeledes dine dejlige hundekurve. Har selv en lille bitte, meget blomstrende have. Har dog ikke selv en haveblog

  SvarSlet
 5. Hej Susan, har I overvejet at investere i en af de ordentlige infrarøde terrassevarmere, det tillader af man kan sidde længe i Orangeriet, uden at blive kold ind til benet. Strålingen varmer det den rammer, og ikke alt den tomme luft, virker nærmest som solen i ryggen på en lun september dag.Skønne hunde, hvad skulle vi gøre uden vores hund(e)
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja vi har skam overvejet sådan en super god varmer. Men vi er strandet lidt ved at de enten fylder meget, er særligt grimme og at de står på gulvet og vi så tænker der er fare for at hundene skal gå i dem og brænde sig.
   Vi har set på dem på stativ... effektive men med strålevarme. Dem til at hænge op virker mere effektive, men pynter ikke. Hvis vores Orangeri var større ville vi nok have én... så vil den også bedre kunne "gemme sig". Jeg er nok også meget visuel når det kommer til den slags... mit øje bliver nemt forstyrret af alt muligt isenkram, og så har jeg nok en lidt romantisk forestilling om det derude :-) Så lidt "grimt" som muligt.
   Men vil da lige nærkigge dit link
   Mange hilsner og skøn weekend
   Susan

   Slet
 6. Hej Susan, fx noget i denne retning http://www.terrassevarmer.dk/product.php?id=20
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ... den er faktisk rigtig fin, og ser effektiv ud.
   Men jeg vil ikke ane hvor jeg skulle sætte den. Skal den sidde på profilen på den "lange side" i Oragneriet, så vil vi sidde med den under ½ meter fra os. Det er nok lige i overkanten.
   Men jeg havde faktisk tænkt at et indlæg om hvordan vi hygger os og bruger orangeriet om vinteren - incl opvarmningen.
   Mange hilsner

   Slet
 7. Hallo Susan,

  Sehr schöne Bilder von deiner gartenaufräumaktion! Ich habe letzte Woche den Garten Winterfest gemacht. Da ich neu in der bloggerzene bin freue ich mich immer über schöne neue Blogs so wie deinen! Mach weiter so !

  Liebe Grüße aus dem Bergischen Land

  Tanja

  tanjamatthes.blogspot.de Hutzelhaus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Tanja.
   How nice that you looked over at my blog. I would definitely stop by on your blog ... I am looking forward to.
   Preparation for winter also means preparation for the Christmas season .... I appreciate that very much.
   Many happy wishes from Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.