søndag den 3. maj 2015

En dag jeg altid glæder mig til.

Den første søndag i maj måned  - dét er en dag jeg altid glæder mig til. Der er nemlig plantemarked på Hald Hovedgård ved Viborg, og for mig er det noget ganske særligt. 


Det er en dag hvor vi står tidligt op - ja altså for en søndag at regne. Vi kører afsted ud af byen med både kurv, pose og penge på lommen, og humøret er højt. Vi glæder os til at opleve alle boderne, der hver i sær har utrolig mange fristelser at byde på, og vi glæder os til at se og møde alle de glade mennesker.


Fristelserne står på rad og række - intet indre. Nogle mere organiserede end andre, men fælles for de små boder er at man fornemmer hvordan havefolket som står på den anden side af "disken" har en ægte interesse for deres planter. Og til dem som aldrig har været på plantemarked - eller blot mødt én af dén slags havefolk... så kan jeg fortælle at det smitter :-)


Det er lidt i kategori med loppemarkeder - følelsen af at finde én helt særlig fin plante er skøn. Det lyder nørdet - men er det langt fra.


Og vi - min søde mand og jeg, er levende beviser på at man ikke behøver at være nørder ud i latinske plantenavne for at finde glæde ved dén slags. Vi har nemlig ikke spor styr på navnene, og bruger dem sådan set mest hvis der er én vi gerne vil finde flere af. Jo jo - vi er glade de små navnemærker der sidder på planterne når vi køber dem.


Humøret og stemningen er god, og man ser ene glade ansigter. Javist er det da en fordel at solen kigger frem, men når havevenner mødes, så betyder en byge nu ikke alverden.
Det var også rigtig hyggeligt at hilse på flere af jer, som følger mig på bloggen. Hyggeligt med en lille sludder, og hyggeligt med lidt plantesnak. Jeg håber I fik nogle gode handler i dag - både med jeres salg og jeres shopping :-)


Vi fik rigtig mange fine ting med hjem, og bagagerummet var fyldt. Min søde mand måtte efter første stop hos den skønne bod med Phloks og Geranium, gå et smut op i bilen med alle fristelserne. Jo - der var nok at blive fristet af.


De professionelle handlende var der selvfølgelig også. Store stande med utrolige mængder af sommerblomster, krydderurter og stauder. Prangende ser det jo ud, og vi fik da også set alt de havde. Men det frister os nu ikke på samme måde som de små boder. Der er mere sjov, sjæl og ærlighed i at købe fra en lille trailer, eller et lille bord. Dér hvor sælgeren selv har drevet planten, og selv kan fortælle dig både historien og vejledningen om planten. Dét er for mig sådan én rigtig handlende på et plantemarked skal være :-)


Tusind oplevelser senere var vi hjemme - og klokken var endnu kun 11. Dagens fund kunne beundres, og snart kunne de komme i jorden.

Et par af weekendens andre fund, var disse beskidte og rustene ting. Bagagerumsmarkedet startede også i denne weekend, og det var jo også en begivenhed der trak. Zinkkaret kan vi bestemt godt bruge til ekstra opbevaring af vand i haven, nu må vi tiden vise om vi finder den rette plads til det. Og den gamle tærteform i størrelse XL kunne jeg slet ikke stå for. Min søde mand mener dog den ligner mest en stor kapsel.... men uanset så vil den være rigtig god under én af de store lerpotter, som fad eller som fuglebad.


Haven har virkelig shinet med forårs stemningen i dag - og selv om vejret lige nu ser en anelse mere efterårsagtigt ud, så skal I ikke snydes for forårs billederne. De kommer én af de næste dage.

* Havehilsner fra Susan *
13 kommentarer:

 1. Hvor lyder det simpelthen hyggeligt - og gode zink fund :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er drøn hyggeligt Sussi. Virkelig et skønt sted - og så med SÅ mange grønne fristelser.
   Håber du har haft en skøn weekend.
   Susan

   Slet
 2. Hvor er I bare gode til at få noget ud af jeres weekender, og superhyggelige billeder, som altid. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi :-) Ja vi prøver at få mest muligt ud af alle gode dage. I perioder har jeg jo desværre udfordringer med helbredet, så alle gode dage tæller. Jeg klager ikke - for jeg har lært at leve i nuet i stedet. Alle gode dage bliver ekstra gode når man VIL de skal være gode :-)
   Tusind tak for din søde hilsen.
   Mange glade hilsner Susan

   Slet
 3. Nøj, hvor lyder det hyggeligt. Og omkring Hald Hovedgaard er der bare skønt, selvom jeg ikke forbinder det med plantemarkeder, men med hårdtarbejdende forfattere!

  SvarSlet
 4. Hej Susan, hvor ser det altså hyggeligt ud og hold nu op hvor må der have været mange gode og smukke fristelser.
  Du er så god til at finde smukke ting og Zinktingene er ingen undtagelse.
  Kh fra Linda og Alma

  SvarSlet
 5. Smuk lille zink kar du har fundet, den bliver heltsikker fin i jeres have. Jeg var også et smut forbi markedet, og måtte også en ekstra tur tilbage til bilen, sådan skal det vidst være.

  SvarSlet
 6. Ja det er et skønt sted og det var bare så hyggeligt med en lille sludder. fine ting du har fundet til haven.

  SvarSlet
 7. Hej susan
  ja det var en dejlig dag på Hald, med rigtig mange fristelser ,og det er have ejernes egne dyrkede planter man finder de sjældnere planter som man ikke kan købe andre steder
  rigtig god dag til dig og din mand

  SvarSlet
 8. Å, for en drømmedag!!! Der skulle jeg gjerne ha vørt, ser dere fikk med hjem mange skatter, også noe fint i sink også, herlig!
  Ønsker deg fine maidager!
  Klem fra Signe.

  SvarSlet
 9. Hej Susan Det lyder til at i havde en rigtig dejlig dag på plantemarked.........................elsker også markeder.Og en ekstra bonus er det altid at møde andre bloggere og få en lille sludder.
  Flot zink kar du fik med hjem...................glæder mig til at se jeres andre køb.
  Er lige vend hjem fra Jylland efter konfirmation..........................og fik da lige en hel kasse hvide margueritter med hjem.Kun fem kr. stykket.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
 10. Sikke dog et fantastisk sted - det må jeg hellere få lokket manden min med til næste år!

  SvarSlet
 11. Jeg er helt enig; På plantemarkeder er det sjovest at handle i de små boder hos "amatørerne".

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.