mandag den 27. april 2015

Tankerne flyver

Der er så smukt derude. Alt er grønt og frodigt, det spirer og gror, og jeg glædes over at bo i så smukt og "ubekymret" et land. Det er da på en gang både skønt og dumt at bekymre sig om hvor langt græsse på plænen er, om der er ukrudt imellem fliserne og om man nu har det helt rette havegrej. 


Det er en stor kontrast til hvad der sker i Nepal i disse dage. Et land med den smukkeste natur og et meget venligt folk. Efter jordskælvet og de utallige efterskælv er der nu ødelæggelse og fortvivlelse - og alt for stor mangel på alt. Naturen i Nepal er uendelig smuk, men også rå og barsk. I lørdags viste den sig fra sin grummeste side, og alt for mange mennesker er døde, kvæstede og berørte af katastrofen. 


Gudskelov har vores familie i Nepal det efter omstændighederne ok. De har forladt deres hus, og er nu trygge på Ambassaden, hvor min moster også arbejder. Det var nogle lange timer inden vi fik vished om deres situation, og alting gik i stå. Vi venter konstant på at høre nyt dernede fra, og pludselig ser man alting i et andet lys.


Alt det smukke som foråret giver os og viser os - det skal vi nyde og sætte stor pris på. Vi skal lade tankerne flyve og vi skal huske at nyde tid og sted. Vi har det godt - og lever ubekymret i forhold til mange andre i denne verden. Mine tanker flyver hver dag... og i disse dage flyver de til Nepal.
Jeg håber sådan at verden kan mærkede hvordan alle de mange mange troende mennesker beder om økonomisk hjælp og åndelig støtte. Jeg mærker det helt ind i hjertet.

9 kommentarer:

 1. Kære Susan

  Et rigtigt fint indlæg. Vi glemmer ofte, hvor godt vi har det, og bliver stressede og utilfredse af tossede ting. De gange i mit liv, hvor jeg har været til begravelser, sætter det livet i perspektiv lidt på samme måde, som du her fortæller. Så tænker jeg på, hvad der er væsentligt og uvæsentligt. Tingenes sammenhæng. Relationer. Til mennesker og til meget andet i denne verden.

  SvarSlet
 2. Puha, godt Jeres familie er i god behold.
  Et meget fint indlæg. Og ja, man skal huske at "være" - ikke at være det ene eller det andet - blot "være" - og være taknemmelig....

  SvarSlet
 3. Super fint og eftertænksomhed skrevet Susan.... Og du har ret, det er de små ting i livet der tæller, og det er vi desværre tilbøjelige til at glemme... Godt din familie er i go behold... :0)

  SvarSlet
 4. it is so much pleasure to see your garden and you greenhouse. I just love your greenhouse and would love to have one. Here in Iceland we can not put summer plants out until june it is still so cold here and windy (about 3° in day and 0° in night).... but we have the sun, thank got for that.
  So I just brows trough your blog and enjoy your blossoming spring and your beautiful greenhouse.
  klem
  Stína Sæm

  SvarSlet
 5. Hi I just took some time to translate your post, it is so touching, (I just browsed trough the photos to enjoy) I am glad that your family is ok and my thoughts are with all the people there who have lost there homes and loved ones and are hurt or scared. It is so heart braking <3

  SvarSlet
 6. Hej Susan
  Hvor har du dog ret, vi skal huske at nyde alt det smukke naturen giver os. Mine tanker går også mod Nepal og hvor er det forfærdeligt når naturen viser tænder og det går så hårdt ud over en befolkning.
  Det er godt at høre at din familie er i sikkerhed og har det godt.
  Masser af kærlige tanker til dig og familien.

  SvarSlet
 7. Kære Susan.

  Endnu et fint og eftertænksomt indlæg med dybde fra din hånd. Jeg er så lettet over at høre, at din familie i Nepal har det godt og er i sikkerhed på ambassaden. Jeg tænkte meget på dig, din mor, din moster og hendes familie, da jeg hørte om den forfærdelige katatastrofe, der har ramt Nepal. Sådan en katastrofe er så ufattelig og ubegribelig, at man næsten kun kan forholde sig til den ved at betragte den udfra enkeltpersoner eller familiers skæbner. F.eks din.

  Jeg håber inderligt, at Nepal får al den hjælp landet har behov for, og at nepalersernes stærke tro, vil være dem en hjælp og en trøst i dette infernalske kaos.

  Ja, man skal huske at være taknemlig og skønne på alt det gode man har. Livet er skrøbeligt og måske er det netop det, at vi "bekymrer" os om små ligegyldigheder, som at vi f.eks har for mange skvalderkål i haven, der holder os oppe. Et af mine yndligs-mottoer er: "In time of destruction, create something."

  De kærligeste tanker og et stort knus til dig og din mor

  SvarSlet
 8. ja, vi bor på mange måder i et heldigt land, og hvor må det være forfærdeligt for de stakkels mennesker i Nepal. Jeg har jo tidligere læst at du har familie dernede, så jeg tænkte på hvordan det var gået med dem - det må være dejligt og en stor lettelse at høre at de er OK

  SvarSlet
 9. Du har så evigt ret - man kommer ofte til at fokusere på de forkerte ting i en fortravlet hverdag.

  Dejligt dine kære er i god behold - det er en forfærdelig situation!

  Mange hilsner
  Stella

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.