lørdag den 4. april 2015

At pynte til påske....

Jeg håber I nyder påskedagene lige så meget som jeg. Ihhh hvor er jeg effektiv - hvis jeg selv skal sige det altså. Jeg har nået uendeligt meget - og får da også nået lidt at det jeg havde planlagt :-) 


Jeg har både været på loppetur, planteshopping, moslet med den store forårs rengøring på terrassen - og bagefter fået den shinet op til foråret. Haft fint besøg fra blogverdenen, og fået nydt varmen på den gamle seng i Orangeriet. Jo - jeg har haft virkelig travlt.

I dag har været en pynte dag... sådan en dag hvor mange ting falder på plads. Så selv om jeg ikke arbejder i gule kyllinger og påskeliljer - så kan man jo næsten sige jeg har pyntet til påske.


Terrassen er altid lidt en stor mundfuld. Den bliver om vinteren brugt til opbevaring af krukker og alt det andet som hører sommeren til, og oven i alt dét rod - så samles der altid masser af blade.

Den store "rengørings mundfuld" deler vi altid - min søde mand og jeg, og så kan jeg ellers muntre mig bagefter med at få stedet bragt til live igen.


Den gamle langbænk klarede sin sidste opgave - nemlig at holde stand vinteren over, og nu er den nye på plads. Krukkerne er nu endnu en gang linet op så deres pladser under bænken - ligesom krydderurterne står klar til at forsyne os den næste sæson igennem.


Jeg er sådan én der arbejder i små bidder... jeg kan ikke rydde op først, og så placerer potterne og blomsterne bagefter. Nej - jeg må gøre det hele på én gang, blot en lille bid af gangen. Jeg forstår godt at min søde mand lader mig om dét cirkus - det tager lidt tid, men omvendt er det også rigtig hyggeligt imens.


Og derfor måtte det jo til... jeg måtte på planteshopping. Bagerummet blev fyldt, og hjem kom adskillige perlehyacinter og stedmoder. En nem og smuk måde at få foråret til at indtage terrassen på.


Stauderne som så småt er på vej i krukkerne ser fine ud.. når man ser dem tæt på altså. I det store overblik ser det endnu bare brunt og kedeligt ud. Derfor er det godt med lidt "indkøbt farve". Pludselig ser det fint ud på en anden måde, og man føler pludselig at man er laaangt længerer fremme i kalenderen.


Èt af dagens loppefund - det fine lille drivhus her, fik også en dosering forår. Tænk altså hvad man kan købe for småpenge.....  det kan man vist roligt sige jeg er mægtig glad for.


I går havde jeg fint besøg. Linda med bloggen Casa Asti og hendes skønne hund Alma, var på gennemfart på deres tur mod Ålborg, og så kiggede de lige forbi. Det var rigtig hyggeligt, og selv om jeg sad lidt uroligt på stolen for at holde styr på den nygravide Lukla, så fik vi lidt havesnak. Næste gang vi mødes må vi hellere have uendeligt meget tid, for fælles interesser er noget der godt kan trække ud. 


Linda havde bestilt én af mine hæklede hundesenge til Alma, og den skulle de selvfølgelig hente. Og selv om jeg havde tænkt mig at tage et billede af Alma i den - så smuttede den plan ligesom tiden og tankerne. Så derfor er det Lukla som poserer i den her..... Hun er nemlig flittig tester af alle de senge jeg laver.


Trappen til Orangeriet er helt klar til foråret, og tulipaner og stedmoder byder velkommen. Fint og forfriskende... og ganske som jeg altid har drømt om.


Inden for i varmen - i Orangeriet, er foråret langt fremmme. Så langt at vi ikke tør sætte de fine grønne blade under åben himmel så længe der stadig er nattefrost. Men sådan er det jo.. vil vi have en flot dag - så bliver natten kold.


Vejret er jo så fantastisk at vi nok ikke kan bede om mere, og den blå himmel har skruet ekstra op for glæden. Lukla nyder at være med ude. Hun råhygger sig, og følger med i alt jeg laver og hvad der sker på vejen. Hvad der sker inde i Lukla er der ingen der ved endnu... men vi håber og krydser fingre for små babyer ♥


Fortsat god og dejlig påske til jer alle. 


14 kommentarer:

 1. Hvor ser det fantastisk smukt ud på terrassen allerede. Det stråler af foråret - skøøønt.
  Din oprydning/rengøring teknik kender jeg alt for godt, og mener at det bestemt giver det flotteste resultat, hvilket man tydeligt ser.
  Nyd forsæt påsken i fulde drag og krydsede fingre for Lukla's mave.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. En artsfælle.. hvor dejligt Heike. Så er jeg ikke alene med min "uordentlige" måde at arrangerer og rydde op på :-)
   Tak for de krydsede fingre. Vi håber på skønne bløde og smukke babyer.
   Mange hilsner om en skøn og dejlig påske til jer
   Susan

   Slet
 2. Dejlige forårs billeder fra jeres skønne have.
  Bare det var mig der var faldet over det fantastiske mini drivhus - noget af et loppe kup :-)
  God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et godt fund.
   "Haps" sagde det... og den kom med i min lille stak. Ja engang imellem kan man godt være heldig.
   Mange forårshilsner fra Susan

   Slet
 3. Hvor er det blevet forårs fint hjemme hos jer, der er ikke noget som en god gang forårs rengøring i haven. Sikke et loppefund du har gjort dig, den er rigtig fin.
  Jeg krydser fingere for Lukla og syntes det er lidt hyggeligt at i bruger Nepalesiske navne. Jeg vil gerne foreslå følgende navne til hvalpene Didi (betyder søster) Paplu (flyveplads) Lama, Karma, nå ja jeg kunne blive ved, elsker Nepal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en god omgang med kosten her om foråret - så føler man sig klar til sommeren :-)
   Tak for de krydsede fingre, og for de fine foreslag til navne. Vi bruger dog typisk tibetanske navne til vores hvalpe - en tradition som mange med tibetanske hunderacer bruger. Navnet Lukla er faktisk lidt uden for nummer, da det jo "bare" en er en by i Nepal, og ikke har nogen særlig betydning for andre end os.
   Flere af navnene til det nye kuld er allerede på plads, og vi glæder os til den lille navnefest.
   Spændende at du har et forhold til Nepal. Min moster bor og arbejder dér... og vi har selv oplevet landet flere gange.
   Mane hilsner og god påske
   Susan

   Slet
 4. Åh hvor har du fået lavet det forårs og påskefint i haven, så dejligt at kunne nyde. Dit fine nye genbrugsdrivhus er et Lene Bjerre drivhus. Jeg har et magen til, men mit er med væsentligt mere patina og ruderne ved at falde ud, men pyt det har gjort det godt året rundt i haven i flere år, og været til stor glæde.
  Tillykke de de lykkelige omstændigheder :-) Lukla bliver helt sikkert en fantastisk hundemor.
  Påskehilsen Anette

  SvarSlet
 5. Hold op hvor har du været flittig og hvor er det blevet fint.

  SvarSlet
 6. Selv om misundelse ellers ikke ligger til mig så er det lige før jeg godt kunne blive det når jeg ser de dejlige billeder, jeg havde en plan om påskepynt af terasser og have men blev lagt ned med feber og influenza øv øv men i dag er der lidt energi så måske når jeg lidt af det jeg troede jeg skulle hygge med i alle påskedagene, fuldstændig som du små bidder og områder af gangen:) elsker billederne af din hund, vores gamle Holger var jo samme slags, en race med stor selvstændighed:) og en som kan lide at have overblik, fortsat god påske.

  SvarSlet
 7. Ihh du milde Susan, hvor har du nået meget siden vi var på gennemfart i fredags :o) Den der måde du beskriver oprydning på, den kan jeg godt tilslutte mig helt og holdent, jeg starter så bare op i hvert sit hjørne af haven og glemmer det for så er der lige noget andet jeg skal og så er det ved at blive mørkt og vi skal hjem fra kolonien, så næste gang jeg kommer tænker jeg "hvad i alverden har du lige gang i Linda".
  Det er et skønt Loppefund du har lavet, tænk at nogen vil sælge sådan et fint lille hus :o) det forstår man jo slet ikke.
  Jeg lover dig at næste gang vi kommer på besøg, så bliver der tid til snak også og så kan det da være at hundebasserne kan få leget færdigt :o)
  Hvor er der blevet flot hos dig med blomster i alle potterne og frisk jord. Har du fået klippet rosen ned ? inde i orangeriet.
  Nu må du nyde de sidste fridage du har.
  Rigtig god påske og endnu engang tak for vi måtte komme forbi.
  Kram fra Linda Og Alma

  SvarSlet
 8. Hej Susan.Sikke nogle dejlige forårsbilleder fra din skønne have og orangeri.
  Og vi er vist mange der rydder op på den måde.................manden forstår det ikke.Din forårstrappe er bare SÅ smuk.Og dejligt med besøg af Linda.................og de to skønne hunde har da rigtig moret sig.
  Og pøj-Pøj med Luklas nye kuld.......................hvornår skal det være?
  Også en rigtig god påske til jer Knus Jette
  Det er bare en dejlig årstid hvor det hele pibler op af jorden.

  SvarSlet
 9. åhhhh, hvor er der vidunderskønt i jeres have.... og det lille drivhus.... savle, savle, savle :-)

  SvarSlet
 10. Igen dejlige stemningsbilleder fra dig Susan. Og hvor bliver det spændende, om I snart får hvalpe.... Jeg har i den grad også nydt påsken,min mand og jeg har også hygget os i haven, med at gøre den forårsklar.... Heste traileren er blevet fyldt med visne blade og afklippede grene. Skønt.... :-) drivhuseffekt er vasket, og roser og andet godt er gjort klar i drivhuset... Jeg glæder mig til en sidste fridag i morgen, som igen skal bruges i haven, og gerne med lidt kaffe på terrassen... :-)

  SvarSlet
 11. Der skulle selvfølgelig stå drivhus. Hader det der stavekontrol.... ;-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.