lørdag den 11. april 2015

Nyt stakit

Sådan så der ud i vores indkørsel i morges da jeg kørte til bageren efter rundstykker. Temmelig åbent ind til haven - men helt klar til det nye stakit som ventede. 


Tiden var løbet fra det gamle stakit - og det kunne nærmest ikke holde sig selv oprejst mere. Noget måtte gøres, og i går endte det sine gamle dage på genbrugspladsen. Ja det var så råddent at det ikke tog alverdens tid at få det fjernet, og hullerne fra de gamle stolper passede perfekt til de nye. Ret heldig. Resten af dagens krudt blev brugt på at rette sten og rydde det lille bed som gemte sig bag hegnet, så vi her til morgen var helt klar til at få gang i snedkeriet.  


I dag ventede os et perfekt vejr og en god portion energi, og efter nogle timers arbejde var det nye stakit på plads. Haven er igen lukket af, og "horisonten" indefra er igen den vante. Ja haven ligner igen sig selv - i en ny og bedre udgave altså. Stakittet er virkelig fint og solidt lavet, og den uro som jeg har haft over at have så dårligt et hegn er nu væk. De daglige bekymringer om, hegnet nu også ville holde, og særligt om det kunne holde Lukla inde på den rette side er nu ændret til en meget stor ro. Jo - jeg er virkelig glad for at kunne vinge dén af også :-)


Nu venter en omgang maling - når vi altså har bestemt os for hvem vi vil vælge at stole på når det kommer til gode råd om lige dét. Der er godt nok mange udgaver af "vejledningen om maling af nyt trykimprægneret træ". Men mon ikke vi finder en løsning :-)
Der venter også nye planter - altså ud over den smukke plante som allerede har slået rod i bedet :-)
Et par nye klematis er helt sikre på listen - og ellers tænker jeg at det kunne være flot med nye lavendeler eller salvie.


Ja der er ingen tvivl om at det er en eftertragtet plads. Her er lunt og læ - og følelsen af ro fra vejen og resten af haven kommer man ikke uden om. Lukla og sommerfuglen nød begge at der igen var ro på, og som mange andre i dag, nød de vist årets første dag med sommerlige temperaturer.


Alt spirer og gror derude, alt er grønt og frodigt, og alt er liiiiiige ved at være der. Snart viser tulipanerne deres farve, og vibeægene deres finuerlig tern frem. Jeg har bestilt plads på første parket til dét show.


Mange flere grønne billeder er på vej de næste dage....   for de grønne motiver er i stort overtal. Ikke meget bar jord er tilbage, og ikke meget vinterlook og tristhed er at finde derude.
Foråret er så godt i gang, at jeg næsten allerede drømmer om sommer.

*I LOVE SPRINGTIME* 

27 kommentarer:

 1. Tillykke med det nye plankeværk. Det ser rigtig godt ud.

  Det er så skønt, når man kan strege ud på sin to-do-liste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :-)
   Ja tænk man kan blive så glad for sådan en ting som et hegn.
   Nu er der en ting mindre på listen - det er virkelig skønt.
   Mange hilsner og god weekend
   Susan

   Slet
 2. Ja, jeg elsker godt nok også foråret! Især på en dag som i dag hvor solen har skinnet og man nærmest har kunnet se tingene gro :-) Til lykke med det nye hegn! Det er så rart at få klaret den slags. - Og god søndag til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana - også god søndag til jer.
   Ja - det er lige før at alting er groet omkring os i dag. Magnolien er ihvertfald kommet et stort skridt nærmere at springe ud - og SÅ er det da om noget forår.
   Mange solskinshilsner Susan

   Slet
 3. Hvor bliver det fint med det nye stakit - hvor har I altså være flittige! :-)
  Jeg skal også have klaret en hel del hegning, så mine små firbenede havehjælpere ikke render væk.
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe.
   Ja det er rart at der er styr på de 4-benede. Jeg kan godt forestille mig du har en hel del at få hegnet ind. Vi håber også snart at komme i gang med det næste projekt hæk/hegn...... jeg krydser fingre for nyt om det hovedbrud snart.
   Mange knus Susan

   Slet
 4. Så skønt med nye projekter. Der er altid noget hyggeligt at lave i en have. Og Lukla charmerer os alle med sine lange bløde lokker. Det må da være en af de smukkeste hunde der findes? OK min Albert er også køn og sød, men Lukla - er jo en topmodel ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt rigtigt... der er altid noget hyggeligt at lave i en have. Tænk så mange der endnu ikke har opdaget det... de går glip af SÅ meget.
   Jeg glæder mig som et lille barn til at få bladet i din nye bog... dem må bestemt med hjem til mig. Et must siger dem der elsker smukke haver og smukke bøger - og det tror jeg bestemt er rigtigt.
   Lukla - ja hun er en diva :-) Fotogen fra fødslen, og meget selskabelig. Det er en god kombi når det kommer til dejlige billeder.
   Knus Susan

   Slet
 5. Kære Susan.

  Stort tillykke med det smukke nye stativ STAKIT kasket. Hvor er det fantastisk, at følge og føle din glæde ved hus- og havemakeovers og nye ting/tiltag. Mange tager tingene for givet. Det gør du bestemt ikke og hatten af for det. Hvor er de flotte hvide piedestaler med kugler en smuk indramning af husets facade.

  Håber I får en dejlig (have)dag. Her er der stor travlhed i haven. Mirabellertræerne er sprunget ud og bakken er fuld af narcisser og hvide duer på morgenvandring.

  Knus og kærlige tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jytte... jeg kan glædes over selv meget små ting. Eller meget praktiske ting endda. Alt der forskønner mit liv, eller giver det ro - dét er guld værd for mig.
   Jeg kan lige se jeres bakke for mig.... floret der med stor garanti ligner noget fra "Brødrene Løvehjerte" og som ville drage mig til en velplaceret morfar lige midt i det hele. Smukt.. meget smukt.

   Mange glade forårshilsner fra én som har fået weekend allerede
   Susan

   Slet
 6. PS: Og ja....Lukla forskønner ethvert billede. Hun er en naturalborn topmodel <3

  SvarSlet
  Svar
  1. YES - det må jeg gi´ dig ret i. Utrolig masser af charme, og opvokset med et kamera omkring sig :-)

   Slet
 7. Hej Susan.Tillykke med jeres fine nye hegn.................altid dejligt at forbedre tingene i have..............og forskønne den.
  Det er bare den tid på året hvor der er allermest at lave derude i vores haver.
  Vi er selv i gang med at udvide potteskuret lidt af et arbejde.
  Men dejligt med plads til alt det man har brug for i haven.
  Er også vild med jeres piedestal med kuglen som Tante Grøn jo også er.
  Dejligt at i nu har en sikker have for dejlige Lukla.
  Rigtig dejlig søndag til jer knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja jeg så godt dit fiiiiiine potteskur. Det ser virkelig fint ud - og et sted du med garanti bliver glad for. Havde jeg mere plads på matriklen - så havde jeg også et potteskur at muntre mig i. Men jeg har så meget andet istedet.... :-)
   Jeg har fået hittet lidt råd med hensyn til at male.. så hvis vejret holder tørt, så vover jeg at male i weekenden. Hvidt selvfølgelig :-)
   Søjlen er jeg ret glad for. Den er et godt pejlemærke for folk som skal finde huset første gang - og så passer de bare så fint til huset.
   Mange forårshilsner Susan

   Slet
 8. Es estupenda!
  Y Lukla es feliz.
  Abrazos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes Lukla is very happy ..... just like her mom:-)
   Now all we need some more spring here in Denmark - so we can get out and enjoy the garden.
   Greetings from Susan

   Slet
 9. Dejligt i fik styr på det hegn, så du er sikker på, at din kære Lukla bliver på den rigtige side :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhh ja... min store skræk er at hun får sig forvildet ud.
   Nu er hegnet på plads - og jeg glæder mig til at få det i den rigtige farve.
   Mange forårshilsner Susan

   Slet
 10. Nøøøj hvor er det flot det nye hegn og 100 % sikret for de 4 benede ikke lige smutter en tur. Og Lukla hun har da bare fundet den dejligste plads sammen med sommerfuglen.
  Jeg er spændt på at se hvad i finder ud af løsning ud mod vejen.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Jeg er også spændt på den "afventede løsning". Jeg håber og tror der er noget på vej...... men hjælp gerne med at krydse fingre for en god løsning.
   Jeg havde sådan håbet at sommerfuglen ville sætte sig på næsen af hende.. men nej. Dét motiv må jeg vist vente med at få i kassen - hvis jeg da nogensinde får det.
   Knus Susan

   Slet
 11. Det kommer att bli sååå fint med ditt staket! Alltid lika kul att kika in till dig...
  Ha en skön kväll!
  Kram,
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Titti.
   Ja det bliver fint - virkelig fint.
   Jeg elsker når noget er lavet sådan RIGTIG godt. Og det er stakittet :-)
   Nu blot noget hvid maling..... så er det helt perfekt.
   Mange kram Susan

   Slet
 12. Hej Susan!
  Tillykke med stakittet, det er så dejligt, og en stor lettelse at kunne lukke hunden ud og vide at den bliver på matriklen, husker tydeligt følelsen da vi fik sat hegn op alle steder. Jeg beundrede også piedestalen med kuglen:-)
  Forårshilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej forårs glade Anette :-)
   Følelsen af "tryghed" er vigtig.... allermest vigtig faktisk.
   Vi kan ikke ha, at vi ikke ved hvor vores 4-benede venner er vel :-)
   Knus og hilsner fra Susan

   Slet
 13. Dejligt med en udskiftning, så nysgerrige poter med ro i sindet kan sendes på opdagelse :-)

  Vi er ved at kigge legehuse, og der anbefales det at vente et år med at male, for at træet kan stå og tørre ordentligt først.

  Mange forårshilsner
  Stella

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stella.
   Hvornår man skal male..... Vi kan forstå et det er der meget forskel på. Som udgangspunkt på man vist ikke sælge trykimpræneret træ hvis det ikke er tørret ind, men derfor kan det jo stadig godt have bruge for at tørre lidt ekstra. Men god kvalitet træ, som virker tørt på overfladen, og som ikke bliver fugtig når man bore i det - det burde (som vi har kunne få oplyst) kunne males efter 14-30 dage.
   Jeg vover at male i weekenden hvis vejret holder tørt indtil dag. Hvis det skulle ske at trække igennem med det grønne - så maler jeg igen næste år, og så skulle dét hegn kunne passe sig selv i maaaange år.
   Men der er mange variationer af dén vejledning..... ingen tvivl om det.
   Mange forårshilsner Susan

   Slet
 14. Er lige faldet over din fine haveblog, og som jeg scroller igennem dine indlæg falder jeg over det her, og tænker at dit hus vældigt meget ligner et hus i Viborg jeg ofte kører forbi på vej til og fra arbejde? :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.