torsdag den 27. november 2014

På besøg i Fru Pedersens smukke julehave

I gættede jo rigtigt - det var selvfølgelig Fru Pedersens have vi besøgte i søndags.


Vi var en gruppe have-venner som mødtes, og så var der ellers havesnak, hygge og nogle skønne timer på programmet. Det giver en god energi at være sammen sådan en flok - og selv om jeg havde været til julefrokost lørdag aften, og normalvis ville være lettere mat i knæene, så var det en fantastisk dag.Mange kender jo motiverne fra både blade og tv - og en del af jer har også selv besøgt haven. Men vi oplever jo nok alle noget forskelligt - og lægger mærke til forskellige ting. Der er ihvertfald masser af gode ideer og indtryk at tage med hjem til sin egen have. Her er et lille udvalg af  indtrykkene som jeg bed mærke i.....


Når vi er ude og opleve... så er der to forskellige ting som jeg altid må fotograferer. Noget er bare så smukt og perfekt at jeg bare MÅ forevige det, og så er der de ideer som jeg bare MÅ huske.


Jeg er meget visuel - men min hukommelse er ikke altid så skarp som jeg kunne drømme om. Derfor er det godt med en lille "billed-arkiv" af de ideer som jeg tænker, jeg selv kan bruge. Noget er bare for godt til at blive glemt.


F.eks er dette smukt dækkede bord ét af mine ynglings motiver i Fru Pedersen´s have. Det står i en lille lysning under de store træer, og jeg tænker altid på at der er virkelig højt til loftet i den "stue". Jeg er vild med det.


Opsatsen herover er også særlig fin. Sådan en kunne jeg lige se for mig ude i vores egen have. Anette forstår at få mig til at drømme endnu mere om sådan én.Haven er kendt for det smukke dueslag - og alle de små huse og skure. Overalt var der hygget og der var masser af stemning, og motiver."Vi er i haven"


Julestemningen fornægtede sig ikke...... det var dejligt. Vi manglede lige sneen og frostvejret, men ellers var det perfekt.


Og hønsene...... der havde fået lov at hygge sig uden for hønsegården. 


Den smukke glaskuppel, sikkert fra en lampe..... dén var det jeg nød allermest. Skøn ide - og fantastisk flot ude i det kolde novemberlys.


Fru Pedersen kan også noget med lamper, lys og lanterner. Hun har mange - og de er flotte. Efter havevandringen var der lækkerier at varme sig på. Og jeg mener virkelig lækkerier - af den hjemmelavede slags. 


Der var også smukt i Fru Pedersens julepyntede hus :-)

Ude var lyset blevet blåt..... og virkelig smukt.


I skumringen kunne man rigtig se alle lysene, og selv om vi egentligt var på vej hjem - ja så måtte vi lige endnu en tur rundt i haven.


Det var smukt, og meget stemningsfuldt. 


Det var en dejlig dag......  og skønt endnu en gang at opleve Fru Pedersen´s flotte have.


* Kender du ikke allerede Fru Pedersen´s have - så kan du se mere HER *

9 kommentarer:

 1. Jeg har ikke været der i virkeligheden, men jeg synes alligevel jeg kender Anettes have, og jeg elsker den! Det var dejligt at få en tur rundt i julehaven via dine billeder. Jeg kan allerbedst lide det sidste billede :-)

  SvarSlet
 2. Skønne billeder fra julehaven og godt selskab har I også været i. Jeg er (også) vild med fotoet med aftenlyset i spejlbassinet, hvilken herlig effekt.

  SvarSlet
 3. Helt herlig, disse bildene var virkelig en fest for øynene!! Tusen takk for at du tok deg tid til å knipse og dele så mange fine og inspirerende bilder! Ønsker deg en fredfull og koselig adventstid!

  SvarSlet
 4. Hej Susan Vidunderlige vinterbilleder fra Fru Pedersens dejlige have.
  Dejligt med sådan en dag med gode havevenner.
  Og sikke mange skønne opstillinger hende Anette da kan blive ved med at trylle ud af ærmet.
  Har jo selv kun besøgt haven om foråret...............men det var heller ikke værst.Rigtig god weekend til dig Knus Jetter

  SvarSlet
 5. Kære Susan. 1000 tak for endnu et smukt indlæg om min have. Hvor er det dejligt at se haven gennem dine øjne :-) så ser jeg noget andet, end med mine egne.
  Det var en superhyggelig dag vi havde. Jeg har lagt opskriften på min blog i dag, har lånt dine billeder.
  Knus og kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Kæreste Susan.

  Sikke et dejligt indlæg, der vækker skønne minder om en rigtig hyggelig og livsbekræftende søndag hos Hr og Fru Pedersen.

  Du og Jesper er blandt mine fotograf-favoritter, hvis I orker at høre det een gang til. Det er også nogle helt vidunderlige motiver, du/I her har fanget. Billederne fra Den Blå Time er også helt eventyrlige. Jeg går også meget op i detaljer, og nyder synet af alle de smukke af slagsen. Fru Pedersen kan noget helt specielt med juleudsmykning. Både ude såvel som inde.

  Hvad er det mon flokken af havetosser står og kigger så intenst på, på billede nummer 3?
  Hvorfor står de mon og kigger så koncentreret ind i en mur?

  Tusind tak for et superskønt indlæg og hav en dejlig weekend.

  Knus og kærlige tanker til jer alle 3

  SvarSlet
 7. Tak for et skønt besøg hos fru Pedersen - ja, jeg synes jo næsten jeg selv har været med på havevennetur med disse dejlige billeder og kan fint fornemme stemningen. Anette kan noget helt særligt med pynt og opstillinger og du har ret: cameraet må være med til at dokumentere de smukke detaljer og fine nips - jeres billeder er suverænt gode :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
 8. smukke, smukke billeder - det må være noget helt specielt at opleve den have i skumningen

  SvarSlet
 9. Sikke et dejligt indlæg, der var mange skønne detaljer med, super inspiration. Tak for det. Der er bare vidunderlig skønt hos Anette.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.