mandag den 18. november 2013

Den bedste dag i lang lang tid.

Søndag var en helt fantastisk dag - ja den bedste dag i lang lang tid. Jeg er godt på vej mod lyset igen, efter at have sagt "på gensyn" til vores dejlige gamle Sherpa, mit hoved artede sig, og vejret var det smukkeste jeg havde set længe.


Så jeg ville bare ud.... ud og nyde solens stråler. Vi puttede et par poser og en grensaks i lommen, Lukla i selen og os alle i bilen - og så bare afsted.


I de sidste dage har mit hoved rumsteret med mine ideer til at juleklargøre haven. Ligesom ideen med lærke-grenen i stuen ville heller ikke slippe mig. Så nu skulle jeg endelig finde det grønne guld i skoven... grene og mos - masser af mos.


Skoven lignede nærmeste noget fra et eventyr. Ventede næsten på at en enhjørning skulle komme galoperende i mod os i disen. Men det var nu kun Lukla der nullede rundt i skovbunden, i sin jagt på spændende dufte. Hun hyggede sig virkelig.


Vi kom nogle steder hvor vi ikke har været før, og der var virkelig noget at komme efter. Der var uendelige mængder af mos, og det var både tykt og frisk. Lukla var en ivrig hjælper, og hun tjekkede gerne tykkelsen af mosset med sin snude. Og så var det lille hundehoved næste væk!!!! Jow jow... hun er en glimrende assistent - også på skovturen.


Og hvad skal jeg bruge alt det mos til? Ja - jeg laver ikke en eneste traditionel juledekoration, men bruger det derimod til at lægge i mine krukker uden for. Alle krukker som vi har stående fremme på denne tid, er krukker med buksbom og andet grønt. Og da jeg slet slet ikke er glad for den bare jord, så dækker jeg altid jorden i krukkerne med mos. Fin og blødt mos. Det er flot og elegang, og så er det ret julet.


Og så bruger jeg det selvfølgelig også i mine små dekorationer og opstillinger uden for. Mos er så elegant og enkelt. Det forsøger ikke at ligne "noget"... det er bare helt naturligt smukt. Det kan jeg godt lidt. Og så kan jeg godt lide hvor forskelligt det er. Noget ligner fløjl, noget ligner små stjerner, og så er der de store store puder som man får lyst til at lægge sig og tage sig en lur.


Hjemme igen fra turen... så fik vi varm cacao med flødeskum i Orangeriet. Det var så hyggeligt, og lige hvad vi trængte til. Der er ikke noget bedre end at give sig selv tid og lov til at nyde bare at være.... være sig selv, være sammen og være dér hvor man helst vil være.


Jeg lover at jeg nok skal vise jer hvordan jeg har fået brugt alt det mos..... én af dagene :-) Først skal I glæde jer til min Give Away som er lige på trapperne.

16 kommentarer:

 1. Hej Susan.Dejligt indlæg......og det lyder til at du nu er kommet lidt videre med livet.
  Skønne billeder fra skoven med dig og Lukla.Og tak for gode ideer med den smukke mos......må vist en tur i skoven i løbet af ugen.Skal lave dekorationer med en veninde på lørdag.For ugen efter skal jeg en tur til julemarket i Berlin med 3 par venner.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Julemarked i Berlin... øj hvor er du heldig Jette. Håber virkelig I får en skøn og dejlig tur. Det lyder mægtig godt.
   Jeg kan godt lidt dén der tid hvor jeg pynter op uden for... en form for opvarmning til alt det herinde :-)
   Mange hilsner og rigtig god tur.
   Susan

   Slet
 2. Smukke billeder som din mand har taget...:-)
  I er jo så fotogene du og Lukla og med den skønne skov som kulisse..:-)
  Bogen med Lukla ser da fantastisk ud..sikke en god ide.
  Juleriet har ikke indfundet sig hos mig endnu, men det er skønt at se alle jer andres.

  God ny uge og knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lisbeth.... ene søde ord du skriver.
   Ja det er også kun ganske småt at julen er på vej her..... men jeg glæder mig til weekenden for så skal vi på juletur. Det bliver skønt. Jeg samler også masser af inspiration hos andre... og SÅ er jeg klar til selv at muntre mig.
   Mange knus og hilsner

   Slet
 3. Kære Susan.
  Det er vel nok nogle skønne billeder fra skovturen.
  Naturen er en god healer.
  En god idé med mos i krukkerne, må jeg bruge den?
  Mine juleroser ser lidt bare ud, så det vil pynte med lidt mos ved fødderne.
  Mange varme tanker fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane. Ja en god healer... du har helt ret. Det var en dejlig tur. Mit hoved arter sig ikke så godt i disse dage, så den gode tur i skoven glæder mig bare endnu mere.¨
   Selvfølgelig må du bruge alt hvad du kan af ideer.... jeg suger selv så meget til mig, at jeg nærmest er helt hulkindet. Jeg er kun glad hvis der er nogen som kan få lidt inspiration her hos mig. Så du er hjerteligt velkommen
   Mange knus fra Susan

   Slet
 4. Rigtig flotte billeder :-)
  Jeg ville også have været i skoven i weekenden, men der var jagt, så vi må vente. Glæder mig til at se hvad du finder på. Og tillykke med bogen, den er da bare super dejlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Ja jagt - så er det bedre at holde sig ude. Vi var i offentlig skov, og der var der kun jagt på mos og kogler.
   Og hvad jeg finder på... det skal jeg nok vise.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan,
  Det lader til, at I havde en dejlig tur - på trods af, at I manglede en... Sådan er livet desværre :)
  Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på at gøre med alt dit grønne guld, for jeg har selv en frygtelig bunke jeg er kørt lidt træt i :)
  Rigtig god ny uge,
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias.
   Ja livet er en blanding af glæder og sorger. Ikke altid nemt, men hvis vi husker at sætte focus på alt det som bringer os glæder, så går det alligevel.
   Uhhha jeg er i tvivl om jeg kan give dig nogle gode ideer med det grønne guld... for ligesom du har nogle særlig evner for at se det smukke i blomster, så tror jeg du har masser af gode ideer selv. Jeg er meget meget "nede på jorden".... måske nogen vil kalde det nærmest kedelig. Men som lovet - så skal jeg nok vise hvordan det har fået ben at gå på her :-)
   Også en rigtig god og skøn uge til dig... og tak for din søde hilsen.
   Knus Susan

   Slet
 6. Endnu et dejligt indlæg fra dig, og med de skønneste fotos.... Herligt du er ovenpå igen, det er godt... :0) Her er jeg også begyndt at tænke i jul, og hvad der alt skal findes på, det er skønt og giver go energi... :0) Go aften og uge herfra...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Heidi. Det er dejligt at tænke på julen ikke? Jeg elsker det.. og hygger mig med det. Og den gode energi... du har SÅ meget ret. Det er dejligt.
   Mange hilsner og skøn uge til dig også.
   Susan

   Slet
 7. Hmm... Nu ved jeg ikke lige hvor min kommentar blev af, men prøver da bare igen ;o)

  Dejligt der er liv og glæde i jeres hverdag igen.
  Og mesterfotografen's pletskud er fantastiske - han har jo også de bedste motiver at skyde løs på.

  Drengene og jeg var også i skoven i søndags. Godt de var med til at bære, for jeg tror nærmest vi tømte skoven.. Jeg er så fyldt med inspiration fra Anette's have, og i år har jeg tiden til både at få pyntet ude og inde - Det er bedre end den store lottogevinst ;o)

  En dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 8. Sødeste Susan.......hvor trist læsning jeg kommer ind til hos dig. Det gør mig virkelig ondt at Sherpas dage er talte......kender følelsen af at skulle tage afsked med sin hund, som jo nærmeste er blevet et familiemedlem. Samtidig er jeg glad for at se hvordan du hygger dig og nyder livet med den lille "prinsesse" og linselus der i skovbunden. Det lyder som en super skøn bog I der har været medvirkende til.

  Hold your head high my dear.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Søndag var en fantastisk dejlig dag - lys og solrig og I var jo i et sandt slaraffenland hvad mos angår. Mos er et fantastisk materiale og jeg ser frem til at se dine julekreationer:o)
  Jeg er lidt bekymret for min egen moshøst i år for i den del af Hareskoven hvor jeg i 15 år har høstet fra den grønne bund fældede man ALLE grantræer i foråret og solen har jo bagt gevaldigt i dette år.

  SvarSlet
 10. Kære Susan.

  Dejlige dejlige billeder fra et rent Narnia-eventyrligt smukt sted.Hvor er det dog skønt at have sådan en lille assistent, der hellere end gerne vil hjælpe.

  Hvor ser du altså sød ud med den hue. Hvem der havde huehovede.

  Det er så livsbekræftende at du i så ung en alder, allerede har lært, hvormeget det betyder at kunne værdsætte de små ting og glæder i livet, som f.eks at kunne blive henrykt over at finde noget smukt mos i en skovbund.

  Jeg er MEGET glad for at høre, at du er på vej op igen og at du igen kan føle glæde over både det som var, og det som kommer. Glæder mig meget til at se det grønne guld blive omdannet til havepynt. Jeg kan heller ikke tåle at se bar jord i krukker om vinteren og bruger også mos med lærkekoglegrene, æbler, kvæder, kastanjer, kogler, fyrspidser, lavgrene etc etc ...alt efter humør og farvetema. Man værdsætter jo hver en farveklat i denne mørke tid.

  Knus, kram og kærlige tanker...også til skovfotografen

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.