mandag den 2. september 2013

Geranium

Til vores "Åben have" var der flere spørgsmål som gik igen. Spørgsmålene - og svarene tænkte jeg at jeg ville vise her på bloggen. Måske der var andre der undrede sig på dagen - eller måske her på bloggen.

Èt af spørgsmålene var på de specielle grønne blade som vi har i et par bede.
I øjnefaldende måske på grund af den lyse farve, og den specielle facon. Hvilke plante er det?
Ja, hvis folk havde turde røre ved bladene så havde de nok gættet det - for duften afslører dem.

Egentlig så er det ikke nogen sjældenhed, blot en plante placeret på et andet sted end man normalt ser den.


Det er en duftgeranium - af den slags som man normalt ser som potteplante. Men jorden i bedene bekommer dem vist virkelig godt, for de er virkelig store. Helt unormalt store vil jeg mene.


Om de har blomstret kan jeg ærligt ikke huske - jeg hælder mest til at tro at de ikke har. For dét ville jeg da kunne huske. Men bladene er smukke og jeg syntes de klæder bedene godt.

Til spørgsmålet om hvordan jeg overvintre dem - så er svaret at det ved jeg ikke. Jeg plantede dem i foråret, og har ikke gjort mig nogen erfaringer endnu. Jeg forestiller mig ikke de kan overvintre i bedet - men jeg vil dog gøre forsøget. Den ene får lov at stå ude i vinter, og den anden bliver gravet op og kommer med ind i varmen.

* * *

5 kommentarer:

 1. Det er en stueplante, men tåler godt å stå ute om sommeren, har jeg lest. Den holder også myggen borte, så kanskje fin på terrassen. Her ser du bilde av en blomstrende variant :) http://www.bakker-norge.com/artikkel/sitronpelargonium/ Mette i Furulunden som har lyst på en til neste år. De var jo veldig vanlig før i tiden:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen - og for lidt info om planten.
   Jeg nyder også selv blomsterne af nogle af "artsfællerne" inde i drivhuset og i vores hus, men dén i haven har ikke blomstret her i sommer.
   Mange sensommerhilsner fra Susan

   Slet
 2. Du har ret den passer godt til de andre planter i dit bed. Men den kan ikke overvintre ude, for som Furulunden også skriver ovenover er det en duftpelargonie og den kan overvintre inde i en kølig stue som andre pelargonier:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har lyst kan du se mere om din plante her, hvor Camilla Plum har skrevet en lang historie - hun kalder dem duftgeranier, kært barn har som bekendt mange navne:o)

   http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/I+haven/Planter+uddybende/20070419142817.htm

   Slet
  2. Hej Lisbeth.
   Ja jeg ved godt at det er en duftgeranium jeg har i haven. Jeg har flere af dem i Orangeriet og også flere inde i huset. Duften er skøn og blomsterne er sååå fine. Vi har også forsøgt os med dem i soveværelset for at holde myg væk - uden større succes. Men så kunne vi jo nyde den fine duft.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.