Her er én af mine ynglings - nemlig muffins. De er lækre, ikke for søde og så kan de laves med ganske få æbler. Og dét kan være praktisk når æbleåret nogen gange ikke er så godt.
Æble- og kanel muffins
6 stk
Du skal bruge
1 sammenpisket æg
40 gram sukker
120 ml mælk
50 gram smeltet smør
150 gram mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 tsk stødt kanel
2 små spiseæbler - skrælles, udkernes og hakkes fint
Èt par håndfulde hakkede mandler - efter smag
Evt. revet/grovhakket marcipan - efter smag
Til det øverste lag
Brunesukker krystaller der knuses til grove klumper
- eller 3 spsk brun farin
1 tsk stødt kanel
Tænd ovnen på 200 grader
Bland æg, sukker, mælk og smeltet smør i en stor skål. Sigt mel, bagepulver, salt og kanel i.
Tilsæt det finthakkede æble, de grovhakkede mandler og marcipan.
Tips..... Dejen må ikke blandes for meget - den skal være klumpet.
Fyld dejen i 6 muffinforme (jeg bruger de store man kan få i Rema 1000).
Bland kanel med de knuste sukkerkrystaller (eller farin), og drys blandingen over de ubagte muffins. Drys laget så tykt/tyndt som du foretrækker.
Bagetiden er 30-35 minutter - til de er hævede og gyldne. Afkøles på en rist.
Egner sig perfekt til morgenmaden eller til en kop the.... og kan med stor succes serveres med cremefraice - i rørt lidt vanille.
*Velbekomme*
Tak for opskriften, Susan. Dem vil jeg prøve!
SvarSletVelbekomme Nana :-)
SletSkøn weekend til dig.
Mange hilsner fra Susan
Uha, så blev jeg lige gedigent lækkersulten....skal nok blive en lang dag, men mon ikke det bliver bagetid i weekenden. Tak for opskriften.
SvarSletSkøn weekend fra Katinka
Jeg har også haft en lang dag... og weekenden bliver vist til havearbejde tror jeg.
SletMen de er nemme.. og goé.
God weekend - og god fornøjelse.
Hilsen Susan
Det ser lækkert ud :)
SvarSletKH
Marianne
Dét er de.
SletMange hilsner fra Susan
muuummms !!
SvarSlet:-)
SletKnus Susan