søndag den 23. september 2012

Syg magnolie... Hjælp hvad gør vi?

Jeg har brug for jeres hjælp...
.....for hvad er der lige i vejen med den ene af vores magnolier?


 
Sorten er en Åkandemagnolie - Magnolie Sieboldii. Vi har haft den i mange mange år, men den er i de seneste år blevet ringere og ringere at se på. Den har været flot for år tilbage, men aldrig "taget rigtig fat" og vokset godt. Denne sommer er det gået helt galt og mange grene er visnet, og er helt tørre.


Den står i et hjørne af haven som vender ud mod vejen. Der er derfor ret åbent på den ene side af træet - og ikke noget læ, når vinden er i den retning. Vi ved det godt - dét er ikke det bedste.

 
Bladene har været mere eller mindre gule hele sommeren - man kan sige at efteråret satte tidlige ind dér! Men de smukke grønne blade som det havde for flere år siden, det er længe side vi har set dém.
 
Der har aldrig været en overvældende blomstring på det - men i år har det været meget sølle.
Den står i vores hostabed, og hostaerne står temmelig tæt. Der er vel ca. 40 cm fri omkring stammen. Måske det er for tæt?
 
 
Hvad tror I vi kan gøre? Skal vi give det chancen og se om det bedre sig, nu hvor vi er igang med at flytte om i bedene. Bliver det mon bedre hvis hostaerne ikke står så tæt omkring den?
Skal vi flytte det til et helt andet sted. Ny jord og ny have...kan det mon så overleve?
Eller er det mon helt uden håb? Hvad ville I gøre?

 
Jeg vil så gerne beholde det, men skal det op, væk eller videre til en anden have - så er det rigtig smart at gøre det nu, vi er igang med at flytte rundt på alt.
 
*  Så alle I søde blog-læsere.... Håber I kan hjælpe mig her :-)  * 

3 kommentarer:

 1. ja, jeg skal ikke udgive mig for at være plante doktor, men tror du ikke at du bliver nødt til at flytte den - vores helt almindelige Magnolie begyndte først rigtig at gro, da den den fik et nyt sted.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke så meget forstand på, hvad der kan være galt, men faldt lige over disse link :

  http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/plantesygdomme/9848.html

  http://www.fri.dk/bolig/ekspertens-otte-gode-raad-om-magnolier

  Håber det er noget, der kan gøre dig lidt klogere på hvad problemet kan være. Held og lykke med din magnolie.

  SvarSlet
 3. Det er selvfølgelig ingen trøst; men din beskrivelse passer 100% på vores åkandemagnolia i år. Vi har gættet på, at den sene frost generede træet i foråret, og håber, at det er frisk igen til næste år. Ellers må det fældes, da det er for stort og gammelt at flytte rundt med.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.