søndag den 9. september 2012

Brombærhøsten er igang

Det er et helt fantastisk brombær år i år. Der er masser af fine bær i vores hegn, som kun venter på at blive plukket - og spist. Så dét gør vi :-)


Sidste år var der ikke så mange - skuffende lidt faktisk. Men dér var det omvendt et super godt æbleår - og dét kan man vist ikke kalde det i år. Gad vide hvorfor det svinger sådan? Samler de krudt så de kan leverer hver 2. år - eller er det bare vejr og vind der gør det store udslag? Jeg kan fortælle at vi sidste år lavede 30 liter æblegrød - og at vi i år slet ikke skal lave én eneste :-( Næsten utroligt.

 
Det er helt sikkert at bærrene ikke kan lide vand - så råder de nærmest. Men kommer der heller ingen sol, så bliver de bare til - ja ingen ting. Så vi håber vejret holder sig tørt til de alle er modne, så vi rigtig kan nyde dem BIG TIME.
 
 
Selvfølgelig er der bær tilbage - også selv om vi er flittige til at samle forråd. Og dé bær får fuglene lov at nyde. Vi har opdaget at især dompap er rigtig glade for de indtørrede bær, og de er flittige gæster i vores have. Men også de forskellige mejser og bogfinken spiser med vellyst - det er nemlig ikke kun os der kan li´ dem.
 
 
Og hvad bruger vi så bærene til? Ja vi starter hver dag med en smoothie, og dér i er de utroligt lækre. Men også til forskellige kager og måske som "isterninger" - sundt og lækkert.
 
Har du også været ude og samle forråd? *

4 kommentarer:

 1. nææææh, jeg har ikke samlet noget.... jo forresten vi har plukket "alle" de små pærer, de er hurtigt spist så dér bliver der ikke noget at gemme af, men brombær, det har vi desværre ikke :-D

  SvarSlet
 2. Jeg har høstet de 7 blåbær der var jeg venter lidt med mine 5 æbler. Altså ikke den helt store høst i år. Har tilgengæld lavet 1/2 kg myntesukker og rosensukker

  SvarSlet
 3. I går lavede jeg marmelade af 3 kg Victoriablommer - det gav 4 liter. Så lavede jeg grød af 1 kg og der ligger 3 kg i fryseren - klar til vinterens blommetrifli. Naboen plukkede 4 kg, men de i alt 11 kg er kun en brøkdel af hvad der er på træet, så jeg må finde på mere at bruge dem til. Selvfølgelig ryger der også nogle indenbords direkte fra træet, men man skal jo passe på ikke at få mavepine.

  SvarSlet
 4. Hvor er det lækkert. Vores gamle æbletræ gør god høst, de smager også godt og er rigtig lækre til grød! Dog er der desværre orm i næsten alle. Jeg tror, at jeg skal være mere skrap til foråret, og skære den godt ned. Mange kærlige hilsner Maria

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.