søndag den 16. september 2012

Planter i vores nye bed - på en bilfri søndag.

I dag har vi fået lidt planter i vores nye bed - og dét har jeg glædet mig til.


Ja - jeg har godt nok mest hjulpet med at pege de planter ud som skulle flyttes, og hvor de skulle stå. Lært af lektien fra sidste weekend hvor jeg også have fat i riven. Min mand har lagt kræfterne i - til forskel fra mig.

Og hov - dér er sørme sneget sig et plantestativ ind i bedet også. Èt af de sidste tre som Bilka have - og som min svigerfamilie fik til en god pris. Herligt. Vi glæder os til at se ærteblomster og måske også en klematis deri.

 
Vi har forsøgt at blande stauderne godt. At få dem placeret rigtigt i forhold til hinanden, og så de også alle kommer til deres ret. Vi har "plukket" de fleste af dem, rundt omkring i de andre bede. Bede som også skal laves helt om efterhånden som vi når dértil.
 
 
Ret hurtigt kunne jeg fornemme bedet - hvordan det ville blive med tiden. Sjovt hvad lidt grønt gør ved sådan en omgang bar jord. Og det blev bare bedre og bedre. Det er allerede nu tydeligt hvor godt kastaniehegnet gør sig som baggrund. Det er en fin afgrænsning og baggrund - og så vil det give støtte til nogle af planterne som gerne vil "hænge" lidt. Det vil Pæonerne gerne og Hortensiaerne når de står med deres store blomsterklaser.
 
 
 
Vi har også haft en speciel stemning i haven i dag, for Viborg City Maraton lægger nemlig deres rute på vejen, lige uden for vores hus. Derfor ingen biler - forbi os og i resten af midtbyen. Det er ret specielt uden alle bilerne. Normalt hører vi dem ikke, men når de så er helt væk - så er det ret tydeligt der er en forskel. Derimod har vi tydeligt kunne følge med i start og sluttider, og haft  masser af musik til arbejdet. Målstregen ligger ca. 100 m fra os. Men det har været hyggeligt og altid en populær begivenhed i byen.   
 

Så her er dagens resultat. Bedet er ikke færdigt men rigtig godt på vej. Der er stadig flere planter at flytte, og bestemt en masse løg som skal sættes. 
 
Det er helt utroligt som jeg glæder mig til næste forår, når det hele kommer op og i gang. Så kan man rigtig se hvordan planterne står med hinanden.  
 
*Håber også I har haft en god og dejlig weekend* 


 

17 kommentarer:

 1. Ihh hvor har i været flittige i dag. Det ser super godt ud. Jeg glæder mig også til at se dit bed næste forår.
  Fortsat rigtig god søndag aften.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Også fortsat god aften til dig... Ja vi har været flittige :-) Men vi har hygget os imens - og det trængte vi til.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hvor ser det fint ud, bliver spændende at se til næste år..
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne - jeg glæder mig også.
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Det ser allerede godt ud, inden længe er der jo slet ingen bar jord tilbage i det bed :-)
  Glæder mig til at følge dit bed i næste haveår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi... Det er lige det jeg gerne vil høre (og se) at der snart ikke er bar jord mere. Dét kan jeg ikke li´!
   Hilsen fra Susan

   Slet
 4. Hvor er det en god ide med kastaniehegnet, bedet ser allerede meget etableret ud, glæder mig til at se billeder når løgplanterne blomstrer - om -åhhh - læææænge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Sussi. Du kan tro du nok skal få en masse billeder at se... Har flere poser løg stående, men skal vist en tur på shopping igen. MÅ have flere :-)
   mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Det ser så godt ud. Det bliver en rigtig hyggekrog der under æbletræet. Ærgeligt jeg ikke skal hvalpesitte igen næste år ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvalpesitter.... :-) Næææ... ikke lige næste år igen. Men senere måske ♥
   KNUS

   Slet
 6. Sikke en hyggeoase i er ved at have etableret, det ser kanon godt ud, glæder mig til at se bedet til foråret ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Tak Heidi:-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 7. Det ser supergodt ud, og forventningens glæde er heller ikke at kimse af... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis.
   Du har helt ret.... Og forventningens glæde har vi vist alle. Vi glæder os til foråret, til sommeren, til efteråret og til vinteren.... Vi glæder os vist altid til det der kommer næst :-)
   Sådan har jeg det ihvertfald.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. Det ser rigtig flot ud med kastanjehegn og plantestativ. Jeg kiggede ind til dig for et par dage siden, og der var bar jord i bedene, og nu er der vips plantet helt til. I har haft travlt, og det bliver da rigtig flot til foråret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtigt Ina.... ligepludselig så sker der noget. Det er ikke mange dage siden der var græsplæne - og nu er der et bed. Denne gang var der ikke langt fra tanke til handling - men det er også skønt nogen gange.
   Hilsen fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.