mandag den 25. juni 2012

Hvad æskerne gemte....

Ja - nu er det jo spændende om nogen har gættet rigtigt.  For hvad var der i æskerne, som vi havde med hjem fra vores besøg hos keramikeren Helle Nørby?


Ret hurtigt fik vi øje på stenene med lyseblåt glasur - så der var ikke så meget tvivl om, at vi skulle ha´ en af dem med hjem.


Ja de var jo alle smukke - men mine sommerfugle i maven baskede hele tiden over mod dén med Guldsmedene - og heldigvis var min søde mand ikke svær at overtale.Vejret viste sig jo ikke fra sin mest sommerlige side i går - men det kriblede i fingrene for at få stenen lagt på plads. Så ud det skulle vi.....

Så billedet herunder viser altså ikke en autonom som er igang med at samle "skyts" fra vores havesti - men blot min søde mand som ikke havde lyst til at få vand i nakken :-)


Det var let at fjerne én (nøje udvalgt) sten i flisegangen. Vi borede et hul i den, og satte en skrue i hullet som "håndtag" til at trække stenen op.

Den passede selvfølgelig perfekt - og fik efterfølgenede lidt fugesandt ned omkring for at holde den på plads.


Sikke en effekt det giver på sådan en flisebelægning - meget meget flot. Og når du står steder i haven hvor du ikke kan se den, ja så kan du alligevel se den blå farve, og man bliver nærmest draget derhen for at se hvad det er.


 Lige foran trappen op til Orangeriet - helt perfekt.


Og hvad var der mon i den anden pakke? Ja - der var disse fine planteskilte. Man kan skrive på dem med en almindelig tusch, og jeg glæder mig til de skal pryde vores krydderurte-krukker de næste mange år.*Ene skønne ting*

9 kommentarer:

 1. Hej Susan,
  Jeg har også besøgt Helle Nørby og kom hjem med en sten som nu pryder en trappe. Hun har så mange skønne sten, og der skal bare en enkelt til før det ser godt ud. En meget skøn sten du/I har valgt. Jeg vil gerne have flere sten rundt om i haven, og gerne foran drivhuset.

  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor spændende Gitte... Er der mon billeder af den på din blog? Syntes ikke jeg har kunne finde den.
   Hilsen Susan

   Slet
  2. Hej Susan,

   Indlægget ligger under marts måned, og hedder Iris og trappe

   Gitte

   Slet
  3. Hej Gitte, nu må jeg altså prøve at bevæge mig ind i blog-land, kan se der foregår en masse dejlige ting, jeg vil også være med:) det er baaaare den tid!!! jeg skal jo på værkstedet og lave sten til jer:) men nu vil jeg starte med at dykke ned i din blog. er også nysgerrig på hvilken sten du har! Kh Helle Nørby

   Slet
 2. Hvor ser det bare godt ud, utroligt hvilken forskel en enkelt sten kan gøre. Pudsigt nok fandt jeg pludselig et sted i haven, hvor der bare MÅ ligge en sten.... mon hun har nogen med frøer?? ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er jeg faktisk sikker på jeg så... Flere frøer endda :-) Og tænkt sådan et sted.. hvor der bare MÅTTE være en sten.. sådan ét have vi også... så fik vi én.. og nu er der flere steder *fnis*.
   Hilsen Susan

   Slet
  2. Hej Fru Friis, ja Susan husker rigtigt, jeg har sten med frøer, der er også et foto af en på min hjemmeside - under "belægningssten" - "drivhus" den er modelleret i relief på en 20x20cm flise. Dem jeg har herhjemme er herregårdsformat -og ikke i relief, men jeg kan jo lave dem lige præcis som du gerne vil have dem:) -og nogle siger det virker at kysse dem;)

   Slet
 3. Skønne sager du har fået med hjem.

  Jeg har længe haft et godt øje til Helles smukke sten og savlet over dem på hendes hjemmeside. Jeg vil dog gerne se dem IRL inden jeg køber, så det må vente til engang jeg kommer til Jylland :-)

  SvarSlet
 4. Hej Gitte, du er velkommen anytime:)
  Kh Helle

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.