tirsdag den 5. juni 2012

Butikken LoPe - en sund oplevelse

Som jeg skrev om i mit tidligere indlæg - så kom vi på vores lørdag´s tur forbi den mest fantastiske butik - Butik LoPe.


Det var et hurtigt spørgsmål på Facebook, der ledte os herhen, og Helle Nørby, som også er keramiker, foreslog os at besøge Lone. Hun havde "advaret" os :-) Hun fortalte at nogen journalister skrev, at man var gæst og ikke kunde hos Lone.... og det var lige sådan vi følte os.


Dagen var utrolig smuk - blæsende, kold, men meget lys. Og lige sådan en dag var det tydeligt hvor smukt Lone bor og hvor dejligt hendes butik ligger. Der var udsigt over fjorden fra butikken og arbejdsværelset - og vi kan lige forestille os hvor inspirerende det må være.


Lone arbejder med keramik, og laver blandt andet lertavler og ikoner. Vi kunne forstå at hun arbejder meget med raku, og det var da også et raku-fad som vi forelskede os i, og måtte have med hjem.
Hun laver også kobberstager, vedhæng og lysglas. Meget smukke tingDenne smukke lertavle sagde et bare så fint... det var lige sådan vores dag var. Ja - jeg har jo fortrudt at jeg ikke købte den, men sådan er det... Og jo også endnu en grund til at komme på besøg hos hende igen.


Gårdspladen var rigtig flot dekoreret. Det var meget specielt med hendes "træflet" blandet med det smukke håndværk, og helt igennem hendes egen stil. Et eksempel på én af kobberstagerne - den passer så fint til det rustne jern, og resten af stilen.


Gæstfriheden var stor, og vi måtte endelig kigge ind i hovedhuset - og vi gik op på husets første sal, hvor Lones værksted er.


Det var ligesom at komme ind i det aller helligste - dér hvor magien sker.

Fantastisk.... Både at opleve stemningen og se alle hendes værktøj, men også at man sådan er velkommen... også dér...For mig er dén slag noget af det helligste.... Det er der hvor drømme og visioner føres ud i livet, og det er et sted hvor der er ro og plads til fordybelse.

Jeg tror det er sundt at besøge LoPe..... Vi blev helt afslappede og glade, og kunne virkelig mærke hvor god følelsen var. Vi smiler når vi tænker tilbage på besøget, og vi glæder os allerede til vi igen kommer på de kanter :-)


Du kan finde adresse og flere informationer på hjemmesiden Butikken LoPe

 

16 kommentarer:

 1. Hej...åh vad roligt att du kikade in hos mig!
  Tack snälla för dina goa ord!
  Helt underbara bilder bjuder du på, vilket ställe!

  Önskar dig en fin dag!
  Kram Anki

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anki :-)
   Også en dejlig dag til dig.
   Hilsen Susan

   Slet
 2. Det var dog et fantastisk sted du har fundet der, tak fordi du delte det med os. Det sted må jeg besøge en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale det :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Hej Susan
  Jeg kender godt Lone fra da hun havde butik i Holstebro ... Kan kun give dig ret i, at det er rigtig smukke ting hun laver ...
  Hvor var det fantastisk, at du fik lov til at se dig rundt hos hende ...
  Ha´ en fortsat dejlig dag ...
  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mage til gæstfrihed... det var et skønt besøg :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 4. Skøn, skøn butik. Der ser drømmedejligt ud, og det inspirerer mig meget... nu har jeg jo endelig fået min egen butik. Håber en dag at opnå en lige så hyggelig og personlig stemning...

  SvarSlet
  Svar
  1. Egen butik... det lyder spændende.
   Jeg må lige omkring din blog og kigge med :-)
   Tak for din hilsen.
   Susan

   Slet
 5. Hvor lækker en butik og serie du deler ud her.
  Den har lige fået en * så jeg kan finde den igen.
  Den vil jeg gerne gæste her i sommer.

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig ihvertfald til vi kommer på de kanter igen... :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 6. Hei! Tusen takk for fin kommentar hos meg:)

  SvarSlet
 7. Hej Susan. Tusind TAK for jeres hyggelige besøg herude, dejligt I havde lyst til at komme forbi på jeres tur. Og sikke en skøn og inspirende blog du har, og ikke mindst skønne billeder. Og også tusind TAK for at du viser alle de fine billeder fra mit sted og alle de rosende ord, Glæder mig meget at I fandt stedet spændende. Ønsker jer en dejlig sommer og skulle I igen komme på tur her i området er I meget velkomne forbi. Mange hilsner Lone,butik LoPe:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone.
   Selvfølgelig... Vi havde en skøn dag, og besøget hos dig var toppen :-)
   Vi glæder os til vi næste gang får mulighed for at kigge forbi.....
   God sommer
   Hilsen Susan

   Slet
 8. Hei Susan.

  Fant tilfeldig din blogg i dag og ble helt fortapt i den skjønne butikk LoPe,og hva bedre enn at når jeg lurer på hvor i Danmark denne ligger (skal til Herning i uke 27) så ser jeg at adressen er i Lemvig og der bor jo kjæresten til vår datter,snakk om at vi skal dit :D

  Vennlig hilsen Elisabeth som bor i Norge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor herligt at kunne inspirerer :-) Jeg håber I får et dejligt besøg i Danmark, og får set en masse skønne steder. Området omkring Lemvig er bestemt smukt - og et visit værd.
   God sommer
   Hilsen Susan

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.