torsdag den 6. september 2018

Sensommer og æblehøst

Sikke nogle sommermåneder. Vi som har nydt solen og varmen, er virkelig blevet forkælet, og den dér følelse som de lune sommeraftener har givet os sidder dybt i os. Haven er efter regnens tilbagetogt igen blevet grøn og nu... nu er den i den grad også blevet fyldt med røde æbler. 


Vi har i vores have 2 æbletræer. Det gamle træ som Orangeriet er placeret ind under og et træ som vi selv har plantet for vel omkring 15-18 år siden. De hører sig ligesom til i gammel have ved et gammelt hus, men de har igennem årene kun givet os ganske lidt af den gode frugt. Ja det kan vel kun strække sig til 3 gange.... Men i år - i år er det helt vildt hvad vi får.


Træerne er ikke bare fyldt med æbler - men med store fine og spiselige æbler. De har aldrig været så store før,  og så har de den mest fantastiske smag. Javist skal man passe på når man færdes under træerne, for der er stor risiko for at få et æble i hovedet. De vælter ned, og de store bump når de rammer glasset i orangeriet har både vi og hundene vennet os til.


Alle æblerne som falder ned på fliserne bliver ret ødelagte og dagligt kan vi fylde flere store spande med dem - lige til at køre på genbrugspladsen. Men de som rammer græsset kan bruges - og hvis vi plukker dem fra træet er det endnu bedre. Der er alle dem vi overhovedet kan bruge - og flere til.


Men selv om vi har overflod og mange der skal køres væk, så er det også smukt. Det er så smukt med alle de røde farver over alt. Træerne ligner nogle som er klædt på til havefest, og rundt om på bordene ligger der små bunker af "de gode".  Men sensommeren er over os, og snart kommer efteråret også.... og de varme farver og det lave lys er begyndt at indhylde haven - og det er egentligt også ret hyggeligt.


Æblekager er det blevet til en del af..... måske også lidt for mange hvis man tænker på den fløde der følger med. Men ej hvor er det bare lækkert med sådan kage. Den kan laves på 5 minutter og den gør alle glade. Jeg tænker at vi i weekenden måske skulle inviterer familien forbi - for vi kan da altid lige fejre ét eller andet.


I haven mæsker hvepsene sig i æblerne... og lige nu har de en stor buffet. Mine dårlige fødder fortæller mig at det ikke er i dag de bliver samlet ind, og i morgen kommer regnen vist væltende.

Men hva´.... Jeg smiler alligevel for nu er min ferie startet. I morgen følger min søde mand med, og inden længe drager vi på eventur ud i verden. Jeg har tænkt, at jeg også denne gang vil lave en lille rejsedagbog herinde. Jeg håber I har lyst til at kigge med... for jeg glæder mig utroligt meget til det jeg skal dele med jer.


Dejlig weekend til jer

6 kommentarer:

 1. Ja, der er vel nok mange æbler i år. Jeg er så ked af, at jeg ikke kan nå at bruge dem alle, men sådan er det.
  Rigtig god ferie. Jeg glæder mig til rejsedagbogen.

  SvarSlet
 2. Vi har også flere æbler end vi sådan lige orker, men det er vist et luksusproblem. Glæder mig til at komme med på rejse, jeg håber at dine fødder vil opføre sig pænt så du får DET HELE med. God tur

  SvarSlet
 3. Æbler er noget af det skønneste ved sensommer og efterår, en god æblekage uhmmm.
  Vi har osse haft rigtig mange sommer æbler dvs skovfoged, annanas, og citronæbler. Men vores gemmeæbler svigter os lidt i år. Nok fordi de er gamle og dermed vekselbærende og de bar en masse sidste år.
  I må have en god tur.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Er der ikke et sted i nærheden, hvor I kan få lavet most af overskuddet? Det synes jeg må være så skønt, hvis man har æbler i haven.

  SvarSlet
 5. The content of your blog is exactly what I needed, I like your blog,
  I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density,
  which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet
 6. Dejlige billeder, som altid ;0)
  Ja..vi har også mange æbler i år - kan ikke huske, vi nogensinde har haft så mange! Så her skal også laves æblekage og grød. Vi laver også most - og så kan jeg anbefale at lave "æblesmør"..uhm det smager godt :0)
  https://www.valdemarsro.dk/aeblesmor-med-vanilje-og-stjerneanis/ ( jeg laver det dog uden stjerne anis, men det er jo smag og behag..)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.