fredag den 14. september 2018

Gensyn med Island

Endelig er vi tilbage.....  på Island. Ja jeg har glædet mig utroligt længe til igen at opleve magien og roen som jeg finder her, og nu er det ikke blot drømme men også virkelighed. Hus og hunde er hjemme i gode hænder, og vi skal blot nyde det hele og suge til os af oplevelser. Flere af jer har givet udtryk for at I gerne ville kigge med endnu engang.... så derfor håber jeg at kunne lavet nogle små skriverier heroppe fra. 


De første dage er allerede gået og jeg har efterhånden fået pulsen lidt ned og øjnene stillet ind på alle de smukke farver og detaljer der findes her. Den smukke sorte strand ved Vik på sydkysten er blevet et af mine ynglingssteder og her føles alting så rigtigt. 


Ja denne gang går turen rundt langt kysten - næsten hele vejen rundt. Vi har brugt de første dage på sydkysten og de velkendte steder og de følelser det vækker i mig har været et godt gensyn. Jeg er blevet god til - lidt for god måske, at jagte de gode ting og oplevelser som jeg før har haft, og tanken om at opleve det igen har været noget som jeg har klamret mig til. Men selvfølgelig skal nye oplevelser til..... og jeg ved at der med garanti også vil være "hit" imellem dem :-) 

 

De store grønne lavamarker har altid facineret mig. De er ret svære at gengive på billeder - og det er nærmest umulige at beskrive for de som ikke har oplevet dem. De er enorme - som i virkelig kæmpe store. Formerne er på én gang både kantede og bløde - og de store stykker lava og den flotte grønne mos og lav som gror oven på dem, kæmper om opmærksomheden. Der er mange historier og fortællinger om trolde og andre små folk som bor her - og det forstår man jo godt. Vi mener bestemt også vi har set og følt dem.... det er nemlig over det hele. 


Den totalt uimodståelige og fantastiske natur kan overrumple de fleste. Der er så store naturkræfter på spil og øen er i konstant "bevægelse" med alt den vulkanske aktivitet, at det slet ikke virker unaturligt at landskabet former sig som det gør. Og så kan man på samme tid ikke tænke andet end... hvordan er det muligt at skabe noget så smukt. 

 

Besøget ved kløften Fjadrargljufur krævede både kondi og de gode travefødder - hvilket jeg jo ikke er så heldig at have pakket med i kufferten, men med en tålmodig mand og fremfunden viljestyrke fik jeg også oplevet det fantastiske syn. Magisk og helt uden sammenligning - og én ting er sikkert..... hvis der findes en Islandsk enhjørning, så må det bestemt være her den bor. 


Gensynet med de store glacier havde jeg glædet mig til, og denne gang havde jeg glædet mig til også at opleve de smukke gletchersøer. På vores vintertur i 2016 satte en snestorm jo en  naturlig stopper for hvor langt østpå vi kunne komme, og søerne måtte jeg undvære. Denne gang var det ihvertfald ikke sneen der skulle stoppe os, og det var skønt endelig at være her. 


Det var sent på dagen da vi nåede frem og der hverken meget tid eller lys tilbage af dagen. Solnedgangen kan dog nok ikke opleves meget smukkere.... og det var et virkelig flot syn. 

 

En smuk slutning på en dejlig dag - masser af magi og nye fantastiske oplevelser.


Heldigvis ventede vores hotel ikke langt derfra og vi havde mulighed for at komme tilbage dagen efter.  Det gjorde vi.... og ligesom gletcherne ventede alle de andre spændende oplevelser på os.

Ja tidsplaner holder ikke altid stik når man kører forbi så mange oplevelser og smukke ting.  Man skal ikke tro man kan skynde sig på Island - men hva´..... jeg tror det ihvertfald ikke. Jeg forsøger at holde pulsen nede og indånde den kolde friske luft helt ned i lungerne, og bare mærke hvordan det føles godt. 

Det var en lille hilsen fra vores gensyn med Island.....  meget mere følger :-)

4 kommentarer:

 1. Kære Susan og Jesper
  Tusinde tak for det vidunderlige postkort. Jeg er vild med billederne, og den energi der strømmer ud af dem. Billedet af jer er så romantisk, love it <3
  Fortsat rigtig god ferie
  Klem fra Anette

  SvarSlet
 2. utrolig flot natur :) :) - nyd det for h......

  SvarSlet
 3. Wspaniałe , bajeczne widoki. Pozdrawiam :-).

  SvarSlet
 4. Thank you for sharing valuable information nice post,I enjoyed reading this post.

  ดูหนัง

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.