søndag den 15. juli 2018

Sol, sommer og sommerhaven.

I dag er sidste dag i vores sommerferie. Vi har nydt den SÅ meget, og vi har haft ene gode og fantastiske dage. V i har besøgt mange smukke steder, og det skal jeg nok vise jer senere, men vores have... den har vi også nydt.


Ja det store samtaleemne er jo antallet af sommerdage, varmen og den manglende regn. Jeg har ikke savnet regnen, men ærligt så kan jeg jo godt se at vores have har. Det er knas tørt derude, og vi har også måtte vande for at holde liv i nogle af planterne.  Havens farver er lidt "støvede".... ja af støv selvfølgelig, men også det matte udseende som nogle af bladene får når planterne mangler vand. Farverne ligner sensommer, og der er utroligt meget i gule og brune farver.


Havens skyggepladser er tydeligt bedre for planterne. Bladene bliver ikke solskoldet, men det er stadig nødvendigt at give dem et tår vand en gang imellem. Ja det er vel nærmest lige som os :-) Vi nyder både solen og skyggen - og særligt en kølig drink.


Og kølige drinks i haven - det har vi fået. Det der med bare at kunne slå sig ned, og bare være. Uden at skulle noget - og at kunne slentre rundt med bare tæer. Dufte til roserne når duggen falder, og kunne nyde lyden af sommernat... og så på en almindelig hverdags aften.


Vi har haft mange sådanne afslappende timer derude - og i weekenden her fik vi lidt krudt til at kigge på vores kaosbed. Ja beddet hvor afdøde Hr. Mosegris mundrede sig gevaldigt, har været temmelig uoverskueligt - for hvad var visnet fordi han havde spist af rødderne, og hvad kunne vi give varmen skylden for? Vores foreløbige "problemløsning" er blevet en "lugning" af det værste.


Noget er klippet ned, og andet er fjernet. Tilbage har vi så et stort krater af et bed - masser af huller og bunker af jord, og en plan for efteråret om at grave alt tilbageværende op, tilføre ny jord og få gravet alt igennem for at få fjernet huller og underjordiske gange. Derefter kan vi igen sætte planterne - og masser af nye :-)

Lukla ligner en der nyder at have fået en ny plads at ligge..... varm og løs jord er jo som bekendt et stort hit. Men så kan vi da sige at der er én køn "plante" i det bed.


Magnolietræet har altid haft det svært - ja ligesom alle andre træer vi har haft sat her. Men i år var det faktisk lige som om at det var ved at få fat, og det gjorde ærgelsen ekstra stor at mosegrisen skulle flytte ind. Vi har tydeligt kunne se hvordan det skæve træ, har vippet mere og mere til den ene side, og da jeg for et par uger siden gav det en tår vand, sank det endnu engang. Da man jo ikke kan grave tæt på en magolie - og vi ikke ville vove at at blotte nogle af rødderne i varmen, så har vi nu forsøgt at rette det op ved at binde det til en stolpe.

Ja - lidt primitivt, men jeg tror det kan virke. Træet skal nu have god pleje med god jord omkring sig som forhåbentlig vil lukke hullet under det, lidt vand og så bare ro. Planen er at (snørre-) båndet det er bundet op med kan strammes mere, når det har rettet sig det første "nøk".


Så kaosbedet er ikke opgivet - det er blot sat på standby indtil vejret og årstiden er mere velegenet. Og indtil da - så er det også et studie i hvor tør jorden er i et solbeskinnet bed.


I morgen starter hverdagen for både 2 og 4 benede. Det bliver da nok lidt hårdt for os alle, men heldigvis kan vi se frem til en spændende ferie igen inden længe. Ja om blot 10 uger venter der store eventyr.

Så kære alle I som kigger med.
Nyd sommeren og varmen, og særligt de sommeraftener som den giver os.
Det er hvad vi forbinder med dansk sommer, men hvad vi så sjældent oplever.
Nyd sommerlandet, og nyd at være til - nyd din famlie, dine venner og særligt skal du nyde dig selv. 

KNUS Susan 

4 kommentarer:

 1. I har haft fantastisk ferievejr, selv om landet nok kunne bruge noget vand. Det ser ganske rigtigt lidt sensommeragtigt ud. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder fra jeres have selvom I har et problembed. Håber det bliver fint igen. Det er længe siden, at man har kunnet holde ferie herhjemme i så fantastisk et vejr. God arbejdslyst til jer.😉

  SvarSlet
 3. Vi har også haft ferie, men kun én uge. Den er blevet nydt med ture i sommerlandet og dejlige afslappende dage i haven og så har vi også fået lavet noget i haven. Jeg tager virkelig din opfordring til mig :)
  Er spændt på at høre hvor jeres tur går hen om 10 uger.
  Knus

  SvarSlet
 4. Dejlig at læse dit indlæg. Her nydes varmen også i stor stil og selvom jorden tørster vil jeg ikke danse regndans,endnu. Surt med mosegris i haven. jeg troede ellers at det mest var på landet de holdt til,så blev jeg så klog. Hygge herfra Leila

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.