onsdag den 4. juli 2018

En lille bitte høst.... af den gode slags.

Vores have byder i år på jordbær og hindbær - i en mængde så jeg kan prale bare en lille bitte smule. Det lange smalle højbed rummer ud over et par hindbærplanter også en række jordbær, og jeg er temmelig glad over at der endelig er noget at kalde "høst". En følelse mange nok har haft - men de fleste har glemt - den har jeg nu.


Jordbærrene er ikke mange - men det er til gengæld helt fantastiske i smagen. Lidt men godt  - det må man sige det er.


Hindbærrene har jeg glædet mig særligt meget til. Det er måske sådan en nostalgisk ting for mig - men jeg har i mange år drømt om at have hindbærbuske i haven. Ikke store mænger - men bare så der er lidt at snolle i når vi går forbi. 


Og det er der nu...... rigtig sommersnoller. De smager himmelsk, og at kunne plukke sådan en lille håndfuld er for mig en ret stor luksus. Det blev en lækker lille dessert til vores sommerferie-frokost, og jeg glæder mig allerede til næste gang der kan "høstes". 


Noget andet jeg glæder mig over at at kunne opleve de små pindsvin i haven. Ja ikke inde i haven, for dér vil jeg helst ikke have dem pga hundene som hurtigt finder dem. Jeg tror ikke de vi gøre dem nogen, men det må da være stressende for sådan en lille fyr at møde en larmende hund - og stress det skal man ikke have i vores have. Nej, de går bag hegnet ind  mod kirkegården, beskyttet for solen, hundene og den store græsklipper på kirkegårdens plæne. Det er et godt sted - og vi serverer selvfølgelig frisk vand for dem hver gang vi vander haven. 


Her er der feriestemning - og det er noget vi nyder. Afslapning og tid til ro og til at hygge - og masser af tid til at gøre lige hvad vi gerne vil. 

GOD SOMMER

5 kommentarer:

 1. uhm, ja det er herlig at kunne hapse diverse gufferier på haverunderne. Vores jordbær er ovre, men hindbærene er der stadig. Prøv lidt cremefrise med lidt vanilie i og masser af hindbær, guf.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Hej Susan
  Jeg kan sagtens forstå din glæde - det er skønt med hjemmelavet snoller. Det har vi også. Syltning, frysning osv. gør jeg ikke meget i, men en håndfuld ribs eller blåbær eller et æble direkte fra træet er noget at det bedste.
  God feriehygge.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 3. Kære Susan.
  Jeg blev så glad da jeg læste dit indlæg. Jeg fornemmer at du er ved at have det rigtig godt igen og det glæder mig meget.
  Rigtig god ferie til dig og Jesper. Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 4. åh åh åh jeg ville også så gerne ha et par hindbærbuske, jeg tænkte jeg kunne have dem i en af mine pallerammebede, men overgartneren mener at de vil brede sig ud over det hele, så det bliver der nok ikke noget af. Nå jeg har travlt, jeg skal finde dit indlæg om Pink Annabelle, jeg skal ha' nogen stykker til efteråret, har jeg tænkt mig God ferie

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.