søndag den 25. februar 2018

Fornemmelse for forår......

Selv om temperaturene har bevæget sig under frysepunktet og foråret ikke er lige på trapperne, så ved vi havemennesker det godt. Der er en fornemmelse for forår i luften, solens stråler er begyndt at varme vores forventningsfulde smil, og fuglene synger glade strofer om foråret der venter os. Vi ved nemlig hvad der venter af glæder og smil derude - og det er derfor den utålmodige følelse kan ramme os.


Men i vores stuer er foråret allerede igang. Magnolia grene fra haven står i fuldt blomst, og ligesom det får mig til at glædes endnu mere til foråret, så nyder jeg også blomsterne ekstra meget i vaserne.


De store gamle glas og apotekerglas er alle fuldt. På denne tid af året er det nemt at se hvor vores magnolie trænger til beskæring, og jeg har med god samvittighed klippet grenene. Om det er den bedste tid på året ved jeg faktisk ikke.... for egentligt vil de jo helst ikke beskæres. Men når grene sidder så de gør skade på hinanden - så må det vel være okay.


Desværre er vi ikke så heldige at have et mirabelle hegn eller kirsebærtræer til fri "afklipning". Jeg er ikke så frisk at jeg tør vove mig ud og klippe i de mange læhegn - for er det egentligt lovligt? Istedet er jeg en af dem der holder liv i den forretning der er med at sælge små buketter for en mindre formue... men hvad gør man ikke for lidt forår i stuen. 


De fine små blomster er lige så fine og attraktive som de store magnolie, og jeg elsker deres fine duft.


I vinduet står der perlehyacinter side om side med madonnaer og gammelt glas. Perlehyacinter som jeg jo køber med god samvittighed da de efter endt blomstring bliver plantet ud i haven, hvor de så vil leve videre og sprede glæde hvert forår.


Franske anemoner er én af mine absolutte ynglings. Èn af de fineste buketter jeg engang blev foræret var fyldt med hvide franske anemoner - og den var helt fantastisk. Disse blå franske anemoner var et scoop på grønttorvet...... Ja de er som regel temmelig dyre, og de er som regel aldrig helt friske allesammen. Disse havde også én dårlig i hvert bundt, men prisen var også derefter og nedsat til 10 kr for et bundt. Det tilbud kunne jeg jo ikke lade gå forbi vel? :-)


Nogle af jer vil vide at jeg har en svaghed for gamle apotekerglas, og ud over jeg elsker deres på én gang fine og lidt anonyme udseende, så er der jo også det med historien. Kan jeg finde glas fra apoteker i Viborg og omegn, eller nogle med fine etiketter og gamle "ordinationer" så er det helt perfekt. Det store gamle brune glas her er fra mit eget apotek - Svane Apoteket i Viborg. Det er fra starten af 1900-tallet, og fandt vej til mig da en kollega var ved at rydde op i gemmerne.


 De store glas er perfekte til buketter, og de små er virkelig gode til enkelte blomster.


Nu lakker en virkelig god og lang weekend mod enden. Jeg har nydt at mærke varmen i vores lille orangeri mens jeg fik mig frokost og kaffe, og jeg har både hygget mig, sovet længe og været sammen med familien. Jeg håber også I har nydt solen lidt. Javist er det pivhamrende koldt derude, men foråret fornægter sig ikke. Og hvis sneen lægger sig - så er det jo bare for at passe godt på alt det der er på vej op af jorden ikke ? :-)


*SMIL*

8 kommentarer:

 1. Hvilken luksus at kunne klippe i sin magnolie. Jeg klipper i min kirsebærkornel. Og jeg er så heldig jeg har et miabellehegn at klippe i. Hvis du boede herovre måtte du såmænd godt klippe osse. Jeg tror nu at hvis det er vilde hegn omkring marker så kan man godt tillade sig at hapse et par grene.
  Dine glasfugle du viste i går er ualmindelig søde. Min kommentar gik bare ikke igennem, jeg håber denne gør. Jeg prøver at komme igennem lidt flere steder, men det driller lidt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor. Hvor er det godt at det lykkedes... og virkelig hyggeligt at du har lyst til at skrive herinde. Håber du fortsat vil forsøge dig (jeg ved at blogger kan drille - for nogen hjælper du at bruge nettet via crome)
   Det er også første år vores magnolie har været "klip-bar". Men den er vokset VILDT det sidste år siden vi fjernede hækken og fik et hegn.... og nu er det endt med at blive temmelig voldsomt.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Hej Susan.
  Nu må det vist være på tide at kommentere dine indlæg på din blog, som jeg har fulgt længe. Årsagen er at jeg slet ikke kan stå for de fine billeder af magnoliablomsterne.🌸 Også dine andre forårsblomster er skønne. Jeg glæder mig til at se billeder fra jeres fine have når foråret endelig melder sig.
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 3. Hvor har du meget indendørs forår. Jeg må vist have købt mig lidt flere løg. Det ser SÅ godt ud hos dig.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
 4. åh der steg mit humør lige et par takker, tak for et skønt indlæg, der får mig til at tro lidt mere på foråret.

  SvarSlet
 5. Der er så smukt i dine stuer. Mine Magnolier er desværre ikke rigtig leveringsdygtige i afskårne grene, til gengæld kender jeg en sti hvor der står Mirabel træer - dem snupper jeg et par grene af hvert forår - de gror jo alligevel ud over stien hvis de ikke bliver beskåret lidt :-) Min svigerfar var ansat på et Apotek og fik hvert år en (kopi) af et gammelt apotekerglas - de var naturligvis ikke gamle, men nogen af de 13 - 14 stykker var rigtig søde, jeg er ked af at vi ikke beholdt nogen af dem.

  SvarSlet
 6. Uhhhhh jeg elsker magnolia og venter i spænding på min skal blomstre. Fik den først sidste år af min søster.
  Så jeg kan desværre ikke klippe i nogle grene endnu.....
  Smukt forår hos dig.

  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Jeg ELSKER magnolia. Desværre blomstrer de så kort. Jeg har dog ikke selv det smukke træ i min have, men naboen har et stort et, så det nyder jeg at kigge på i de 14 dage det blomstrer :)

  Hvor har du skabt en rigtig dejlig forårsstemning indendørs....der er ingen tvivl om at foråret venter lige rundt om hjørnet :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.