onsdag den 27. september 2017

Vores nye udhus

Her er det så... vores nye udhus. Ja i forsommeren var det en faldefærdig garage - og nu er det et super fint udhus. Vi øver os i at kalde det for udhus, da det jo er den rette betegnelse.... for garage har det aldrig være. Det har aldrig set skyggen af en bil, og det er slet ikke muligt at klemme en bil igennem den helt almindelige dør ;-) 


Men i mange år har det været vores "garage"....  et temmelig ucharmerende sted, beskidt og rodet - og uden mulighed for både at gøre rent og rydde sådan rigtigt op. Et sted med stor praktisk betydning for vores haveliv - men uden selv den mindste haveglæde når man trådte ind i den.


Ideen om at få sat "skidtet" i stand har siden vi overtog huset i 1999 flyttet sig fra en drøm, til et ønske - til at det til sidst var bydenede nødvendigt. Det gamle hus kunne ikke mere og efter et sejt træk står det nu stort set færdigt.....


Udhuset har fået skiftet stort set alt....  Hele "skelettet", tag og spær er nye, ligesom vinduet som vi har fra nogle af bygningerne i den nærliggende nedlagte Viborg Kasserne fik nyt liv i siden mod vores terrasse.  En mur imod naboen står stadig - ligesom fronten imod vores indkørsel blot venter på tid og mulighed for også at skifte ud her. Ny tagrende betyder at jeg ikke længere skal binde den gamle op med snor flere gange om året.... og eternitblader ved gulvet skal holde kravl og kryb udendøre.


Egentlig ligner det nye udhus temmelig meget vores gamle garage.....  blot i nye "klæder". Og det var også planen, for det lille hvide hus passer os egentlig så fint. Men inden i er der sket VILDT store forandringer..... så store at jeg nærmest stadig bliver overrasket når jeg går derind. Inden længe skal jeg nok vise frem.... skal blot vente på en dag med lidt mere lys.

 

Og glæden var stor den dag hvor der endelig var tørvejr på samme tid som min "visne skulder" var kampklar. Farven på nyt trykimdprægneret træ er ikke særligt fin og den oser bare langt væk af "ufærdig" i mine øjne..... så da jeg ku´ skulle jeg bare have malet hurtigst muligt. Jeg ved at der nok er nogen der kan fortælle mig at det er både for tidligt og for fugtigt nu... men jeg forventer at give det den store og grunde omgang igen til foråret. Nu er det hvidt - og jeg er super glad for resultatet.


Endelig kunne jeg få vores terrasse tilbage igen... bordet, stentruget og alle mine krukker savnede sine faste pladser og jeg savnede at kigge ud af køkkenvinduet og kunne nyde synet. Det kan jeg nu... og det føles godt.

Et stort og uoverskueligt projekt er så godt som færdig... og et virkelig stort flueben er sat. Tænk som man kan være glad for et udhus :-)

HAPPY 

20 kommentarer:

 1. Udefra ser det i hvert fald fin ud, så det bliver spændende, at se hvad I har lavet inde i det 😀
  Det er nogle fine opstillinger du har på terrassen.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja.. mine opstillinger har alt for længe bare stået samlet sammen i en stor stak. Det var SKØNT at få dem på plads igen.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 2. ...og en fin baggrund for dine smukke opstillinger - Tillykke med veludført arbejde

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi :-) Ja det ligner det gamle ret meget... men det er NYT og holdbart.. og ikke noget der vækker den dårlige samvittighed.
   Skøn aften
   Susan

   Slet
 3. Kære Susan.
  Hvor ser det nye haveskur vel nok fantastisk ud. Er sikker på at det bliver alt det i har drømt om, det pynter i hvert fald på terrassen.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, øv hvor er jeg træt. Mente udhus og ikke haveskur 😢

   Slet
  2. Søde Heike.
   Ja træt.. det kan man sagtens blive med sådan et stort og spændende projekt som du har gang i hjemme hos jer.
   Og ja det pynter helt vildt .. og har været hele arbejdet værd. Det er godt at huske når vi bliver virkelig trætte i kroppen... resultatet bliver godt tilsidst.
   KNUS Susan

   Slet
 4. Hej Susan
  Hvor ser det fint og dejligt lyst ud.
  Terrassen er også bare flot og hyggelig. Så dejligt for jer
  Vi har også haft malerprojekter i år. Det har ikke været let.
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Nej.. det her ikke været malevejr... overhovedet. Heldigvis for mig var det her et lille projekt... som fint kunne nøjes med lidt "makeup" for nu og vente med den store omgang til foråret.
   Håber I er blevet færdige
   Havehilnser fra Susan

   Slet
 5. Hvor er det blevet fint og dejligt. Kan godt forstå at du har savnet den terrasse. Udsigten til byggerod er ikke så hyggelig, men det skal være skidt før det kan blive godt :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja rod er godt.. når det ikke er der for længe og ej slår rod ;-)
   Jeg er så glad for at få udsigten fra køkkenet tilbage.. den gode udsigt vel og mærket.
   KNUS Susan

   Slet
 6. Hei Susan. Så flott det ble. Jeg skjønner godt at du savnet terrassen. Den er innbydende og flott. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din hilsen Hanne-Lise
   Ja det har været savnet.... Desværre er efteråret vist så meget på vej at vi ikke når at få det brugt i dette år.. men så kan vi glæde os til næste år.
   Mange hilsner fra Susan :-)

   Slet
 7. Så stemningsfullt og fint du har fått det rundt uthuset. Så fine dekorasjoner også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Mette
   Skøn og glad weekend til dig
   KNUS

   Slet
 8. Fantastik arbejde og skønt at du/I er glade for resultatet. Det ser også godt ud og hvor er det smukke ting du har arrangeret rundt omkring. Det ser ud til at være en hyggelig terrasse I har. Det er et smukt syn I har fra køkkenet. Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Tak for din søde hilsen... og roserne :-) Ja jeg er samler og elsker at hygge omkring os... og terrassen er ingen undtagelsen.
   Skøn weekend til dig
   KNUS

   Slet
 9. Hvor er det blevet godt, nu glæder jeg mig til at se det inden i :o)

  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Jeg iler med at få taget lidt billeder..... Ja det er jo ikke noget særligt, men så alligevel er det fedt at få et godt og brugbart rum.
   Skøn weekend til dig
   Susan

   Slet
 10. Beautiful Flowers and a beautiful Garden. Have a happy weekend. Hugs

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.