mandag den 25. september 2017

Guld i morgenstunden - og nye tider

Sådan et smukt syn mødte mig i vores have i sidste uge - en tidlig morgen inden arbejdet og dagen kaldte på min opmærksomhed. Her kunne jeg nyde at trække vejret helt ned i maven, og bare mærke hvordan den kølige luft vækkede mig så rigtigt.


Der er ingen tvivl om at jeg har det godt i mine have, og at mine "havestunder" gør mig afslappet og glad. Her er der ro på og det er så fantastisk nemt at rydde hovedet for "rod" og "mylder".  Mere tid til at få ro på min krop og sjæl er blevet noget vi må prioriterer - og jeg har investeret i mit helbred ved at gå ned i tid på mit arbejde. Ja jeg luger ud i "ophedningerne" i mit hoved - og forsøger at holde stress og depression stangen.. sådan lidt ligesom med skvalderkål.


En beslutnings som bare ved at være trådt i kraft har gjort en verden til forskel - og da jeg havde min første uge med hele to fridage havde jeg det så godt som jeg har ikke har haft det længe. Hvor fantastisk er det lige :-) Nu kan min "forstuvede hjerne" få sin tiltrænge aflastning - og jeg kan mærke det er godt.Det dér med den kolde morgenluft og disen der hænger tungt, det er nok én af de ting som jeg forbinder mest med denne årstid. Hvis man da ikke lige skal ud og køre i morgentrafikken, så er der nok ikke meget så smukt og magisk som sådan en tågemorgen.


Pludselig kan de flittige edderkoppers kunstneriske spind ses tydeligt - og hvor er der egentligt mange af dem. Tænkt som noget så skrøbeligt og fint - kan synes så stærkt i morgendisen. En tågemorgenen bliver alt det usynlige ligesom til at se...... ligesom man sådan rigtig kan mærke sig selv.


Denne uge er en af de gode...  en af dem med hele to fridage. Når jeg går hjem onsdag har jeg weekend, og jeg glæder mig helt utroligt. Jeg håber på fint vejr så haven bliver knap så våd at arbejde i, og jeg håber på glade stunder med skønne mennesker. Håber også på morgenstunder som disse... og smukke spindelvæv i morgensolen.

To plant a garden is to believe in tomorrow

9 kommentarer:

 1. Jeg sover længe...... men jeg husker den slags morgener fra da jeg cyklede på arbejde, de lange grønne spor man trak i det våde grå græs, duggen hang i de mange edderkoppespind og selve her Edderkop sag tyk og fed i midten og ventede på de ulykkelige fluer, og dråber dryppede fra de tunge planter og modne knaldrøde bær - og duggen satte sig tungt i ens øjenvipper ... hm, måske skulle man stå tidligt op :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlige minder..... og du husker dem til mindste detalje. Du må afsted igen på cyklen.. eller måske bare ud i din have :-)
   Ja der skal jo være nogen glæder ved at stå så utroligt tidligt op.
   Knus og havehilsner fra Susan

   Slet
 2. Haveterapi er ikke at underkende <3
  Jeg har det ligesom dig: Når jeg er i haven, sænker roen sig (selvom der er mange projekter jeg gerne vil klare derude) og jeg kan næsten mærke at min puls falder (på nær når der skal arbejdes lidt hårdt i jorden ;) )
  Dejligt for dig at du kan mærke at et par fridage hjælper dig. Det giver bare endnu mere ro i maven :)

  SvarSlet
 3. Det er altid skønt med nogle off-dage fra arbejdet :) :) og haven er en god terapi-partner ;)

  SvarSlet
 4. Det er let at følge dig i din beskrivelse af dit forhold til haven.Dine billeder er meget fortællende og sikkert meget smukkere i virkeligheden. Godt at du passer på dig selv Hyge herfra.

  SvarSlet
 5. Dejligt for dig med mindre arbejdstid, det var noget jeg også kunne ønske mig.
  Du har nu fanget morgenstemningen ganske godt 😊😊😊

  SvarSlet
 6. Smukke billeder.. elsker morgendis - det hele bliver helt magisk :0)
  Sikke en dejlig beslutning du har taget for dig selv - vigtigt at lytte.
  Håber du får en vidunderlig - lang - weekend ;0)

  SvarSlet
 7. Kære Susan.
  Tillykke med forlænget fritid. Dejligt for dig at det kan lade sig gøre.
  Tak for de smukke billeder. Jeg elsker også efterårsmorgener med dis og let solskin.

  Susan, jeg har en sort sæk med garn, er det noget du vil have til hundekurve?

  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 8. Smukke billeder, du kan virkelig noget med linsen. Jeg kender præcis sådan nogle morgener . Håber roen gør dig godt. Kh en lidt stille men fast læser :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.