søndag den 30. juli 2017

Sikke en dejlig dag

Sikke en dejlig dag vi har haft... en virkelig dejlig dag med Åben have. 


Vejret har været ... ja ikke lige hvad vi drømte om. 15 minutter før havelågen skulle åbnes her til morgen stod det ned i stænger og havde iøvrigt gjort det en hel time. Men havefolk er jo nogle fantastiske mennesker som gemmer sit regntøj det samme sted som deres gode humør - og 10 minutter over 11 var haven fuld af glade mennesker i gummistøvler, regnjakker og de største smil. Og så... så smilede jeg også :-)


Det var altså en dejlig og energigivende dag ...  Ja kroppen er træt, men sjælen svæver på en sky :-)
Jeg bliver glad helt ned i maven når jeg oplever hvor mange der har lyst til at komme og besøge os. Det er skønt at få indput til hvad vi har gået og "pullet med", og når jeg ser hvordan gæsterne suger til sig af ideer og indtryk. Selv nyder vi at gå på opdagelse i andre spændende haver - og at vi også kan give nogle haveideer videre er dejligt.

Det er spændende at se sin have igennem gæsternes øjne - høre deres spørgsmål, og hvad der har fanget deres interesse og blik. At se hvilke billeder der er blevet fanget er ret spændende - for så ser vi haven på helt nye måder, og masser af nye ideer kommer til os.


Når de heftige regnskyl kom forbi var der stor søgning til Orangeriet - og det forstår man godt. Her var der tørt og godt hele dagen.. og her blev der virkelig hygget igennem. Havelivet med glashus - stort eller småt - det er bare herligt. Særligt har det glædet os virkelig meget at kunne inspirere andre... og i dag blev jeg virkelig glad over at høre at et besøg i vores have i 2013 nu har betydet en stor glæde og et identisk Junior Orangeri hos en dejlig haveglad dame om blot 10 dage. Det er da fantastisk - at have fået lov at kunne sætte et frø til sådan en drøm.


Min søde mor og svigermor stod for hjemmebag og kaffebrygning. En stor og fantastisk hjælp på sådan en dag, og Jesper - min søde mand - har nydt også at kunne være ude og hilse på gæsterne, og havesnakke en hel dag :-)


Efter sådan en dag er man ikke i tvivl.... vi skal selvfølgelig have åben have igen. Hvornår ved vi ikke..... men lige pludselig. Vi kan leve længe på gæsternes smil, kommentarer og indput ... og vores egen haveglæde har fået et boost uden lige. 

TUSIND TAK til alle jer som trodsede den triste vejrudsigt - som selv medbragte både smil og solskin og som gjorde vores Åben Have-dag til en fantastisk dag. 

Vores kamera har ikke været særligt flittigt idag (det er fotografernes skyld). Så hvis du har nogle gode billeder fra haven i dag som du kan tænke dig at dele må du meget gerne maile dem til mig. Hvis det er ok for dig kan jeg måske bruge dem på bloggen - med navn og link selvfølgelig, men ellers blot for hyggens skyld :-)
Hvis du lavet et indlæg på din blog om dagen så må du også MEGET gerne gi´ et prej - jeg vil være super taknemmelig. 

KNUS og tak for en FANTASTISK DAG. 

14 kommentarer:

 1. Tina Berwald Larsen30. juli 2017 kl. 22.37

  Jeg vil gerne sige tusind tak fordi I åbnede jeres have for os i dag. Sikke en dejlig have I har - jeg føler mig i den grad inspireret og kom hjem med ideer til min egen have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tusind tak for at I kiggede forbi. I var med til at gøre dagen helt speciel for os. Det er fantastisk som havefolk kan sprede glæde - selv på en regnvejrsdag.
   Det gør os rigtig glade at I har kunne finde inspiration i vores lille have. Det er jo dét det hele drejer sig om... at kunne inspirerer hinanden.
   Mange hilsner og knus Susan

   Slet
 2. Kære Susan Hvor skønt at høre at I havde en så dejlig dag. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det kan du tro vi havde... regn eller ej... solen skinnede hele dagen af alle de glade gæster. Det er en stor glæde og inspiration at åbne havelågen.... og vi kan leve længe på oplevelsen.
   Mange hilsner
   Susan

   Slet
 3. Kære Susan og Jesper. Selvfølgelig har I haft en god dag med Åben have, ja det er et stort arbejde, måske overraskende stort. Alt det man gerne ville nå, men som også først kan laves i sidste øjeblik, ja det er ikke nemt at lave varm kaffe 3 dage i forvejen. Godt med hjælp. Men glæden er stor, og stoltheden ligeså, ingen jantelov her. Nyd nu lige haven selv nu hvor der er "helt" ryddet op.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Kære Henrik... DEJLIG kommentar :-)
   Ja man kan godt få en lille smule præstationsangst... og lidt stress over alt det man gerne vil nå. Det havde jeg også. Men så var det smart at melde det ud med så kort varsel... = mindre tid til stress ;-) Og da det regnede fra morgenen af... var det ret øv.. men da så folk kom og alt var skønt... så var alle bekymringer bare væk. Det er et stort job at holde Åben have... det ved du ;-) Men når vi nu havde lovet os selv at den godt måtte være "ærlig" - og med lidt ukrudt og kaos... så gik det :-)
   Du kan tro jeg nyder at haven er ryddet op... dog ligner vores terrasse et stort kaos da den faldefærdige garage er pillet fra hinanden. Men det skal nok blive godt. Og jeg glæder mig.
   Mange knus
   Susan

   Slet
 4. Det er os, Karin og jeg fra Silkeborg der igen takker for en skøn og inspirerende dag i jeres dejlige have. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til at mit Junior Orangeri kommer op om nu kun 9 dage. Knus Lisbeth.

  SvarSlet
 5. Tak for sidst, det var dejligt at se jeres "nye" have, og der var så hyggeligt :)
  Jeg har lavet indlæg fra dagen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anemone og Mr. M ;-)
   Jeg har set det... og TUSIND tak for de skønne ord. Det gør os virkelig glade .. helt ned i maven.. at læse de søde ord og se de skønne billeder. Det er til stor inspiration at hvordan I ser vores have... og vi glæder os over at få lov at kigge med igennem "jeres øjne". Tusind tak for de fine små akelejer - dem er vi glade for. Sikke en dejlig hilsen :-)
   Tak for at I havde lyst til at besøge os... i jeres spændende række af havebesøg. Det har glædet os utroligt meget.
   KNUS S & J

   Slet
 6. Kære Susan og Jesper
  Tak for et dejligt besøg i jeres skønne have.
  Det var sjovt, at opleve haven i sin helhed med alle de hyggelige rum og utallige fine små detaljer. I har fået lavet en rigtig skøn have med en dejlig atmosfære.
  Det var ligeledes hyggeligt at snakke med jer og høre om haven og dens udvikling.
  Tak.
  Kram Lotte

  SvarSlet
 7. Hvor ville jeg gerne have besøgt jer, men det må blive næste gang. Dejligt I havde en skøn dag trods regn. Men sådan er have entusiaster ;) positive og glade :)

  Ønsker dig en dejlig dag
  Lone

  SvarSlet
 8. Dejligt I havde en skøn dag. Det er en dejlig oplevelse at holde åben have...også i regnvejr. Her stod det ned i stænger den søndag jeg havde åben og alligevel kom der 18 gæster. Det var jeg meget imponeret over.

  Du har forøvrigt helt ret; det er sjovt og lærerigt at se andre folks billeder af ens have og besvare deres spørgsmål. Det giver nogle gange nye ideer :)

  SvarSlet
 9. Hej Susan
  Tak for muligheden for et kig i din have og orangeriet. Vi er ved at lave fundament til vores eget driverhus, og derfor var det dejligt at kunne hente inspiration hos jer.
  Jeg kom forbi den skønne allium som står i pokalen ved dit fine nye hegn, og ville have spurgt dig hvilken en det er, men fik det ikke gjort, vil du oplyse det her?
  Endnu en gang tak for kigget i din skønne, hyggelige og flotte have.
  Venlig hilsen Janna

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.